Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind cere Parlamentului şi Guvernului iniţierea procedurii de numire a noului director general la Agerpres, având în vedere expirarea mandatului lui Ioan Roşca, şi anchetarea "modului dictatorial" în care acesta a condus instituţia, scrie Mediafax.
Publicitate Scrisoarea deschisă, remisă Mediafax, este adresată Parlamentului României - Comisiile de cultură, arte şi mijloace de informare în masă (Raluca Turcan - preşedintele Comisiei din Camera Deputaţilor, Sergiu Nicolaescu - preşedintele Comisiei din Senat) - şi Guvernului României (Mihai Răzvan Ungureanu, prim ministru).
MediaSind cere numirea unui nou director la Agerpres şi anchetarea lui Ioan Roşca
"Cel mai penibil moment de striptease”, "Miscari braziliene” sau "Bătrân bătut de jandarmi” sunt câteva dintre titlurile cu care utilizatorii au interacţionat cel mai mult în social media autohtonă, scrie Wall-Street.ro, care citează un studiu ZeList.ro.
Sursele investigate au fost compuse din 65.000 de bloguri, 55.000 de conturi româneşti de Twitter, 2.000 de feeduri ale principalelor publicaţii online din România, peste 17.000 de pagini publice şi grupuri publice Facebook şi principalele 50 de forumuri româneşti iar perioada în care a fost realizat monitorizare a fost 22 decembrie 2011 - 22 februarie 2012.
Cea mai viralizată ştire preluată din presă în perioada decembrie 2011 a februarie 2012 a fost "PETITIE: Raed Arafat trebuie să participe la noua lege a sănătăţii! Semnează şi tu!” a Realitatea.net urmată tot de o petiţie a aceluiaşi canal a "PETITIE: România nu vrea ACTA! SEMNAŢI AICI!” Ambele materiale au atras peste 4.000 de share-uri. Dacă însă prima a primit 181 de comentarii, a două nu a primit niciun comentariu.
Studiu: Pe ce stiri dau “like” cel mai mult romanii?
Să se comporte responsabil, să fie umani şi să reacţioneze la timp, sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le facă oamenii de relaţii publice atunci când se confruntă cu o situaţie de criză, au afirmat mai mulţi specialişti în comunicarea de criză în cadrul Crisis Communication Conference, eveniment dedicat acestui domeniu, scrie Wall-Street.ro.
Mugurel Rădulescu, group coordinator of EU Industry Association Affairs în cadrul Coca-Cola Hellenic: "Prima regulă în gestionarea unei crize sau unei posibile crize este că toate informaţiile relevante să ajungă către o echipă de contact. Este foarte important ca informaţiile să ajungă în locurile potrivite.
Gestiunea crizei nu este activitatea unui singur manager. Colegii din management trebuie să ştie cum să se comporte în situaţii de criză. Dacă echipă de management nu este pregătită cum trebuie s-ar putea să reacţioneze haotic. Pentru mine este în job description să pregătesc managementul pentru astfel de evenimente."
Cum să comunici în criză. Ce spun specialişti de la Coca-Cola, Renault sau Banca Transilvania
Agenţia de publicitate AdVenture a câştigat pitch-ul organizat pentru contul grupului CEZ în România, unul dintre cei mai mari producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa Centrală şi de Est, scrie DailyBusiness.ro. Selecţia s-a realizat la finele anului trecut în urma unui pitch la care au participat alte 2 agenţii.
AdVenture va oferi servicii de creaţie şi strategie Grupului CEZ, servicii susţinute de programe de comunicare în sensul responsabilităţii sociale corporative.
Contul de creaţie al grupului CEZ în România, câştigat de AdVenture
Utilizatorii români de Internet sunt din ce în ce mai săraci, 27,5% dintre respondenţii studiului „Profilul utilizatorului de Internet” realizat de TradeAds Interactive declarând venituri nete sub 1.000 de lei, scrie Wall-Street.ro.
Frecvenţa veniturilor mici pe gospodărie se menţine la un nivel critic, 27.5% dintre respondenţi declarând că veniturile nete se situează sub 1.000 de lei, spre deosebire de 25.5% în ianuarie, 2011 şi 15.35% în martie, 2010. În ceea ce priveşte ponderea gospodăriilor cu venituri lunare de peste 5.000 lei, procentul de 10.2% nu se depărtează de cele din ediţiile anterioare, 9.6% în 2011 şi 11.7% în 2010, rămânând astfel la acelaşi nivel.
Portretul robot al internautului român: Mai informat, dar mai sărac [INFOGRAFIC]
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a lansat lista anuală a Inamicilor Internetului, scoţând ca de fiecare dată în evidenţă statele care restricţionează libertatea de exprimare în mediul online, scrie Capital.ro. Există 12 state considerate inamici ai internetului şi 14 state aflate sub observaţia organizaţiei.
Protestele din cadrul Primăverii Arabe au condus la restricţionarea de către guverne a accesului la diverse websiteuri.
Celelalte ţări considerate inamici ai internetului sunt:Burma, China, Cuba, Iran, Coreea de Nord, Arabia Saudită, Siria, Turkmenistan, Uzbekistan şi Vietnam. Cele aflate sub observaţie sunt: Australia, Egipt, Eritrea, Franţa, India, Kazahstan, Malaysia, Rusia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Thailanda, Tunisia, Turcia şi Emiratele Unite Arabe.
Reporteri fără Frontiere: Ce state sunt inamici ai internetului
Creşterea numărului celor care deţin un smartphone, precum şi o comunicare personalizată cu consumatorul sunt principalele arme cu care advertisingul mobil vrea să-l detroneze pe cel online, scrie DailyBusiness.ro. Pe de altă parte, spaţiul limitat, precum şi posibilităţile restrânse de comunicare, sunt piedicile care trebuie depăşite în acest demers.
La nivel de investiţii, piaţa de mobil marketing reprezintă o concurenţă serioasă pentru bugetele pe online. Potrivit estimărilor, aceasta se ridică în prezent la 7 milioane de euro, în timp ce publicitatea online clasică este estimată la aproximativ 21 de milioane de euro.
Cum vrea publicitatea pe mobil s-o detroneze pe cea online
Portalul Yahoo! a depus luni plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie, scrie Mediafax.
În total, Yahoo! identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie, conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, în vestul Statelor Unite, la San Jose, consultată online.
"Din nefericire, diferendul cu Facebook rămâne nerezolvat, iar noi suntem nevoiţi să cerem să se facă dreptate în faţa unui tribunal federal", a subliniat grupul californian într-un comunicat trimis prin e-mail, exprimându-şi încrederea în şansele unei victorii.
Yahoo dă în judecată Facebook pentru însuşirea frauduloasă a unor patente
CNN este foarte aproape de achiziţionarea Mashable, site de ştiri despre reţele sociale şi internet fondat în 2005. Jurnalişti de la Reuters şi New York scriu că tranzacţia este foarte aproape să fie finalizată, miza fiind un site cunoscut care este vizitat lunar de 20 de milioane de "unici", scrie HotNews.ro, care citează The Guardian.
Mashable a fost fondat în iulie 2005 de scoţianul Pete Cashmore, a început cu ştiri despre reţele sociale dar şi-a extins portofoliul şi asupra ştirilor despre economie şi monden, venind de-a lungul anilor cu exclusivităţi care i-au adus mulţi cititori.
CNN, în discuţii să cumpere cu 200 milioane dolari site-ul de ştiri Mashable
Reprezentanţii Facebook admit într-o scrisoare adresată potenţialilor investitori că o parte sau chiar întreaga reţea de socializare ar putea fi închisă, scrie Mediafax. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă procesele cu care se confruntă compania vor fi pierdute.
Cel mai ameninţător şi costisitor proces cu care Facebook se confruntă acum este cel intentat de Yahoo, "care ar putea avea un impact semnificativ asupra afacerii noastre, asupra condiţiilor financiare sau a rezultatelor acţiunilor pe care le avem."
Facebook ar putea fi închis? Compania recunoaşte că procesele cu care se confruntă pot avea un impact asupra afacerii
Rebekah Brooks, fosta şefă a News Internaţional, divizia de presă scrisă pe care concernul News Corp o deţine în Marea Britanie, a fost arestată din nou, marţi, în cadrul investigaţiei în cazul interceptărilor telefonice ilegale, scrie HotNews.ro, care citează The Guardian. Sursa precizează, însă, că nici poliţia, nici News Internaţional sau avocatul lui Brooks nu au confirmat această informaţie.
Potrivit The Guardian, Rebekah Brooks - care a condus atât The Sun, cât şi News of the World, publicaţie închisă anul trecut - şi soţul ei au fost arestaţi la domiciliul lor din Oxfordshire. În cadrul operaţiunilor de astăzi au fost arestate, în total, şase persoane.
Fosta şefă de la The Sun şi News of the World, Rebekah Brooks, a fost arestată din nou
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roTwitter a cumpărat reţeaua de microblogging concurenţa Posterous, compania urmând să funcţioneze în continuare sub acest nume, scrieTechradar.com, citat de Wall-Street.ro.
Posterous, lansat în 2008, permite utilizatorilor să îşi updateze scurte postări pe blog-uri mai ales prin introducerea de conţinut fotografic, chiar şi direct din mail.
Twitter îşi consolidează poziţia pe piaţa prin achiziţia Posterous
Trimite un comentariu