Skip to main content

22 Martie. Vlad Petreanu, Paraschivescu şi Cătălin Ştefănescu, campanie pentru promovarea bibliotecilor pe banii lui Bill Gates

 

Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu şi Cătălin Ştefănescu vor face un tur al bibliotecilor publice din România în căutare de istorii autentice, în cadrul primei campanii naţionale de promovare a acestor instituţii, lansată în programul Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, scrie Mediafax.

Publicitate

Campania Căutătorii de Poveşti a fost lansată ieri, fiind un demers ce devine prima campanie naţională de promovare a bibliotecilor publice din România. Astfel, mai mulţi scriitori şi personalităţi publice din România vor pleca într-un tur al bibliotecilor din ţară în căutare de istorii autentice.

Scriitorul Radu Paraschivescu şi jurnaliştii Vlad Petreanu şi Cătălin Ştefănescu vor deveni "Căutători de Poveşti" pentru o carte care se va scrie sub ochii utilizatorilor, pe site-ul www.cautatoriidepovesti.ro.

Prima campanie de promovare a bibliotecilor din România, lansată cu sprijinul Fundaţiei Bill Gates

În prezent, BRAT caută soluţiile de realizare a studiilor la costuri cât mai mici, dar păstrând relevanţa şi reprezentativitatea rezultatelor furnizate”, a declarat Arina Ureche, director general BRAT, într-un interviu pentru DailyBusiness.ro, în contextul în care membrii Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) au respins, în premieră, bugetul pentru Studiul Naţional de Audienţă (SNA), după cum paginademedia.ro a scris AICI.

“Este normal ca piaţa de presă scrisă să încerce să diminueze costul cercetării. SNA este în prezent un studiu realizat la cele mai înalte standarde metodologice şi de calitate, beneficiind de un grad de detaliere şi relvanţă maxime. Membrii trebuie să decidă dacă pot suporta costul cercetării la acest nivel, având la dispoziţie mai multe scenarii de realizare a studiului”, a mai spus Arina Ureche.
Arina Ureche: Membrii BRAT nu se vor retrage pentru ca mentinem tarifele

Conducerile celor două Camere ale Parlamentul au solicitat, ieri, Guvernului să desemneze până luni un reprezentant pentru funcţia de membru în CNA, în locul lui Dan Grigore, care a demisionat din această funcţie, scrie Adevărul. Anunţul a fost făcut de Niculae Mircovici, secretar al Biroului permanent al Senatului, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

S-a hotărât să se trimită la Guvern şi să se solicite, în procedură de urgenţă, ca până luni, la ora 16.00, Guvernul să desemneze pe cineva care să poată să intre la audieri luni, la ora 17.00“, a spus deputatul.
Conducerea Parlamentului cere Guvernului să desemneze până luni o persoană pentru CNA

Agenţia BBH Londra a creat o nouă campanie pentru deodorantul Axe. Spoturile publicitare arată diverse modalităţi creative prin care bărbaţii se străduiesc să le facă pe plac femeilor.

De-a lungul timpului, brandul Axe a avut o poziţionare care n-a fost deloc pe placul feministelor. Mai multe organizaţii care apără poziţia femeii în societate au acuzat compania că prin spoturile publicitare, induc ideea că femeile sunt nişte fiinţe fără creier, inferioare bărbaţilor.
VIDEO Cum poţi ţine lângă tine o femeie, în viziunea publicitarilor

Unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din Silicon Valley migrează în mediul corporate - Google l-a angajat pe Kevin Rose, fondatorul Digg, precum şi un numar de angajaţi de la firma sa Milk, conform Wall-Street.ro.

Rose a creat firma Milk anul trecut, experimentand cu idei noi de aplicaţii. Google a plătit circa 15 milioane de dolari pentru achiziţia firmei Milk.
Google liciteaza mai mult decat Facebook si "il cumpara" pe creatorul Digg

Un student britanic riscă să facă închisoare pentru postarea mai multor mesaje rasiste pe reţeaua de socializare Twitter, conform Wall-Street.ro. Liam Stacey, în vârstă de 21 de ani, este pasibil de închisoare după ce a postat mesaje cu conotaţie rasială în urma incidentului în care fotbalistul Fabrice Muamba a fost implicat.

În timpul meciului cu echipa Tottenham Hotspur, jucătorul a căzut pe teren şi a suferit un stop cardiac, iar tânărul student a postat pe pagina sa de Twitter mesaje ca “LOL, F##k Muamba. He’s Dead”.
Un tanar risca inchisoare pentru mesajele rasiste de pe Twitter

Germania pregăteşte un proiect de lege prin care să ajute companiile mass-media să obţină venituri din mediul online, prin taxarea motoarelor de căutare sau a altor companii de Internet care generează rezultate cu articolele lor, scrie DailyBusiness.ro. Ce înseamnă implementarea acestei măsuri?

Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru tehnologia informatiei din Parlament, susţine că o astfel de legiferare ar fi o mare greşeală. El a mai spus că aplicarea măsurii ar demonstra că mass-media online nu şi-a găsit un model de business corect, din care să-şi poată susţine activitatea.

Andrei Frunză, online business manager în cadrul Ringier România, a afirmat că este vorba despre un nou model economic al industriei, dar ale cărui detalii sunt încă neclare. Reprezentantul Ringier estimează că motoarele de căutare reprezintă un element important pentru ecosistemul traficului oricărui site de conţinut, având o pondere de minimum 25%.
Bani pentru mass-media de la Google? Ce efecte ar avea noul model de business

Unul dintre cele mai populare site-uri de file-sharing din lume, The Pirate Bay, plănuieşte să-şi mute activitatea terestră în spaţiu prin intermediul dronelor pentru a evita să fie închis, scrie DailyBusiness.ro.Într-o postare pe blog, unul dintre administratorii site-ului, MrSpock, menţionează cum decurge proiectul.

"Vom experimenta prin a trimite câteva drone mici care vor zbura la câţiva kilometri de pământ. În acest fel, echipamentele noastre vor trebui doborâte cu avioane pentru a ne închide sistemul. Un adevărat act de război. Nu mai putem să ne limităm sa găzduim lucrurile doar pe pământ", a scris el.
Cu site-ul in spatiu: The Pirate Bay ar putea sa-si mute activitatea terestra pentru a nu fi inchis

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus