VICTOR PONTA, CONFUNDAT DE JURNALIŞTII STRĂINI. Jurnaliştii străini i s-au adresat premierului Victor Ponta ieri, la Consiliul European, cu formula "mister president", el replicându-le în limba engleză că nu este preşedintele, relatează Mediafax.
În momentul în care a ajuns la sediul Consiliului European şi a coborât din maşină, jurnaliştii străini i-au strigat lui Ponta: "Vă rugăm, o întrebare, domnule preşedinte".
Ponta le-a răspuns însă zâmbind "Nu sunt preşedintele", după care s-a îndreptat către jurnaliştii români pentru o scurtă declaraţie.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că este pentru prima dată după Revoluţie când un premier îşi asumă atribuţii ale preşedintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.
Jurnaliştii către Ponta, la Bruxelles: "Mister president"
SCHIMBĂRI DE ORGANIZARE LA RINGIER. Grupul media Ringier AG şi-a schimbat structura organizaţională adaptată strategiei sale şi are un nou Consiliu Executiv, scrie HotNews, care citează un comunicat de presă. Potrivit acestuia, Consiliul Executiv este condus de CEO-ul Marc Walder şi îi include pe Michael Voss (Chief Operation Officer), Annabella Bassler (numită Chief Financial Officer), Florian Fels (CEO Ringier Eastern Europe) şi Thomas Kaiser (Chief Digital Officer).
Structura organizaţională este împărţită acum în patru unităţi de business - Ringier Publishing, Ringier Entertainment, Ringier Digital şi Ringier Eastern Europe.
Ringier Publishing reuneşte ziarele, revistele, tipografiile, brandurile media digitale ale acestora şi este condusă direct de Marc Walder, secondat, în cazul unora dintre publicaţiile din elveţia, de Urs Heller. Ringier Entertainment reuneşte brandurile şi activele financiare şi este condusă de Michael Voss, care îl înlocuieşte pe Stefan Kastenmuller în această poziţie.
Ringier Digital reuneşte operaţiunile din domeniile online marketplace şi e-commerce, iar Ringier Eastern Europe include participaţia deţinută în cadrul joint venture-ului Ringier Axel Springer Media AG şi operaţiunile Ringier din România şi Ungaria.
Pe scurt: Schimbări organizatorice şi de conducere în grupul Ringier
SCINDAREA NEWS CORP SE CONFIRMĂ. Rupert Murdoch a confirmat ieri că intenţionează să împartă grupul media News Corporation în două companii listate public separat: o divizie editorială - care să cuprinde ziarele, activitatea publicistică şi de educaţie - şi una de media şi entertainment.
Murdoch, preşedinte şi director executiv al News Corp, va rămâne preşedinte al ambelor companii. Mogulul media nu a precizat însă că ar urma să deţină un rol executiv în cadrul diviziei editoriale, scrie HotNews, care citează The Guardian.
Murdoch va fi preşedinte şi director executiv al companiei de media şi divertisment, care va cuprinde studioul de film şi televiziune 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox, posturile de televiziune prin cablu, inclusiv Fox News, şi activele de televiziune prin satelit, inclusiv pachetul de 39,1% în British Sky Broadcasting Group (BSkyB).
News Corp confirmă scindarea companiei. Rupert Murdoch se distanţează de divizia editorială
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roE BUNĂ IMPLICARE JURNALIŞTILOR ÎN BUSINESS-UL DE MEDIA? Directorii BBC le-au cerut reporterilor să vină cu idei de business care să crească câştigul grupului. Ce spun jurnaliştii din România despre acest lucru, în continuare.
Potrivit analistului media Iulian Comanescu, citat de DailyBusiness.ro, "acest gen de presiune există deja în redacţiile româneşti, unde din punctul de vedere al veniturilor este jale, dar sunt publicaţii care au găsit soluţii onorabile."
În opinia acestuia, "faptul că business-ul se amestecă cu jurnalismul chiar în locul unde a început televiziunea marchează sfârşitul unei iluzii, aceea că de afaceri se ocupă o persoană sau o parte a organigramei şi de conţinut, de editorial, o alta”.
"Jurnalistii nu ar trebui să se implice în business. Odată implicaţi în business ei nu mai sunt jurnalişti. În România se întâmplă astfel de lucruri. Mulţi jurnalişti fac pe jurnaliştii dar sunt oameni de afaceri”, a declarat ziaristul Stelian Tănase pentru DailyBusiness.ro.
Jurnalist sau strateg de vânzări? "Media îşi redefineste relaţia cu sursele de venit"
NEW YORK TIMES, ACUM ŞI ÎN CHINA. Publicaţia New York Times a lansat, ieri, o versiune online destinată chinezilor, un popor cu peste 500 de milioane de utilizatori de internet, scrie Evenimentul zilei.
Ediţia în limba chineză a ediţiei electronice New York Times (http://cn.nytimes.com) se adresează "cetăţenilor educaţi, înstăriţi, globali" din clasa mijlocie chineză, explică responsabilii cotidianului, conform BBC News.
"China operează un firewall foarte puternic. Nu avem control asupra lui. Sperăm însă şi ne aşteptăm ca oficialii chinezi să primească bine ceea ce facem noi", a precizat în acest sens editorul de politică externă Joseph Kahn.
Ziarul "New York Times" a lansat şi versiunea în limba chineză
eu am vazut componenta celor de anul trecut la consiliul european:24 de prim-ministri si 4 presedinti(letonia, franta, romania plus o tara pe care am uitat-o)mie mi s-a parut o adunare a prim-ministrilor nu a presedintilor. 24 la 4. as zice ca cifrele vorbesc.ca boc n-a suflat in front stie toata tara, ca daca sufla poate nu eram aici .asa ca dusul lui basescu nu inseamna pentru mine, roman cu capul pe umeri nimic, decat ca i-a luat jucariile lui boc si i-a dat cu ele peste bot!timp de cativa ani. a suflat cineva in front pana la usl?