Skip to main content

Realitatea: 174 de oameni rămân în aer. Creditorul somează: "dacă nu vor să lucreze, să nu-i încurce pe cei care lucrează"

 

Publicitate

Cei 174 de angajaţi ai Realitatea TV care fuseseră mutaţi pe altă firmă sunt „în aer”. Într-un mesaj trimis ieri angajaţilor postului şi semnat de Daniela Ionescu, administrator GMG Media Box şi preşedintele Comitetului Creditorilor, cei 174 sunt informaţi că nu este posibilă plata salariilor „unor colegi care au trecut pe o altă firmă fără o relaţie contractuală cu Realitatea Media” .

CONTEXT. Precizarea vine după ce, săptămâna trecută, administratorul judiciar spunea că cei 174 de oameni vor trece pe Realitatea Media şi vor fi plătiţi. Tot săptămâna trecută, oameni de la tehnic din postul de televiziune au făcut un protest spontan, refuzând să lucreze.

În mesajul intern, se precizează că, în primă fază, administratorul judiciar a fost de acord în faţa reprezentanţilor angajaţilor, cu reangajarea celor 174 de oameni de la Realitatea. „Când a fost pus în faţa faptului împlinit, să semneze aceasă decizie, administratorul judiciar nu a mai fost de acord”

Daniela Ionescu a mai subliniat în mesajul trimis către angajaţi că „cei care sunt pe bună dreptate nemulţumiţi pentru salariile restante, dacă nu vor să lucreze, îi rugăm să nu-i încurce pe cei care lucrează. Astfel, ne lămurim ce posturi trebuie să completăm;”

În mesaj se explică şi cum au ajuns cei 174 să fie mutaţi pe o nouă firmă. 

  • Septembrie 2011 – Realitatea Media cere insolvenţa şi îi este acordată;
  • Până în luna mai, administratorul special, domnul Sorin Enache, nu prezintă niciun plan de redresare;
  • În luna mai, ultimativ, administratorul judiciar îi spune că dacă nu prezintă un plan de restructurare, pe 15 iunie, banii pentru salarii nu vor fi deblocaţi;
  • Pe 14 iunie, 174 dintre voi, sunteţi chemaţi de acasă, de la filmări, din concediu, astfel încât să demisionaţi de pe Realitatea Media s.a. şi să fiţi trecuţi pe o altă firmă, AMS, pentru ca astfel să fie mimat un plan de restructurare, să apară că de la Realitatea Media au plecat 174 de colegi, deci au scăzut cheltuielile cu salariile;
  • Nu există niciun contract între Realitatea Media s.a. şi AMS, în baza căruia să fie făcute plăţi. Altfel, ar fi apărut ca fiind tot o cheltuială pentru Realitatea şi mimarea restructurării nu mai avea niciun efect.

Pe scurt din mesaj:

  • De la o vreme încoace, în instanţă, se luptă două grupuri de interese: pe de o parte este grupul reprezentat de acţionari şi, pe de alta, grupul reprezentat de creditori. Această luptă se duce de câteva luni şi încă nu s-a încheiat. Pe măsură ce procesul a evoluat, tensiunea din interiorul RealitateaTV, a crescut.
  • Între creditori, firma GMG are de recuperat cea mai mare sumă. Noi considerăm că de la trecerea Realitatea Media s.a. în insolvenţă şi până acum nu s-a făcut mai nimic pentru redresare. Acesta este motivul din care vrem să administrăm societatea care ne este datoare.
  • Decizia mutării colegilor pe AMS nu ne aparţine. Domnul Sorin Enache a luat această decizie, nu ştim dacă şi cu acordul acţionarilor, al domnului Elan Schwartzenberg, al doamnei Ioana Vîntu, cert este că fiecare ştiţi foarte bine cine v-a sunat şi cine v-a cerut să demisionaţi de pe Realitatea şi să treceţi pe AMS.
  • Repetăm şi subliniem faptul că între Realitatea Media s.a. şi AMS, NU EXISTĂ nicio relaţie contractuală.
  • Noi suntem total de acord ca domnul Enache să participe la o şedinţă cu toţi angajaţii şi să ofere explicaţii pentru deciziile luate. Ba, chiar, să participe şi domnul Schwartzenberg dacă are ceva pertinet de comunicat. Cei doi domni au nevoie doar de puţin curaj, de demnitate şi de simţ de răspundere.
  • După tergiversări şi sincope, administratorul judiciar a fost de acord, formal, în faţa reprezentanţilor angajaţilor, cu reangajarea celor 174 de colegi pe Realitatea Media s.a. Când a fost pus în faţa faptului împlinit, să semneze aceasă decizie, administratorul judiciar nu a mai fost de acord, reprezentanţii angajaţilor nemaifiind de faţă. Fără semnătura administratorului judiciar pe orice cheltuială, nimic nu se mişcă.
  • Nu este posibil să plătim salariile unor colegi care au trecut pe o altă firmă fără o relaţie contractuală cu Realitatea Media s.a. De comun acord cu administratorul judiciar provizoriu am propus termene, în speranţa rezolvării situaţiei, însă administratorul judiciar provizoriu nu a dat nicio rezoluţie finală.

Mesajul integral, în continuare:

Dragi colegi,

Deja, folosirea formulei “colegi”, în actualul context, poate să pară nepotrivită pentru unii dintre voi. Indiferent care vă sunt sentimentele, vom folosi acest apelativ, având credinţa că dacă nu ne iubim, măcar civilizaţi, e posibil să fim.

Pentru cine nu a înţeles care este situaţia şi cum s-a ajuns la starea din RealitateaTV, vom încerca să aducem lămuriri, cu riscul de a ne repeta iar acest mesaj să fie nepermis de lung. Pentru cine nu are timp, mergeţi direct la final, la concluzii.

Cel mai importnat fapt este că 174 de colegi, angajaţi pe AMS nu şi-au primit salariile şi în aceeaşi situaţie sunt şi alţii, angajaţi pe alte companii. Însă, pentru a înţelege corect de ce s-a întâmplat acest lucru, cu răbdare, o dată în plus, vă aducem precizări.

De la o vreme încoace, în instanţă, se luptă două grupuri de interese: pe de o parte este grupul reprezentat de acţionari şi pe de alta, grupul reprezentat de creditori. Această luptă se duce de câteva luni şi încă nu s-a încheiat.

Pe măsură ce procesul a evoluat, tensiunea din interiorul RealitateaTV, a crescut. De ce? Noi, creditorii, considerăm că nu era firesc să se întâmple acest lucru, viaţa redacţiei nu trebuia să fie afectată. Tranşarea disputei va avea ca rezultat conducerea societăţii din punct de vedere administrativ.

Grupul creditorilor, pe care noi îi reprezentăm, vrea să-şi recupereze datoriile pe care Realitatea Media s.a. le-a acumulat de-a lungul timpului. Între creditori, firma GMG are de recuperat cea mai mare sumă. Noi considerăm că de la trecerea Realitatea Media s.a. în insolvenţă şi până acum nu s-a făcut mai nimic pentru redresare. Acesta este motivul din care vrem să administrăm societatea care ne este datoare.

În afara celor două părţi descrise mai sus, ale conflictului juridic în care ne aflăm, mai există un personaj, potrivit Legii insolvenţei, administratorul judiciar. Acesta are obligaţia să vegheze la legalitatea funcţionării societăţii, inclusiv în privinţa cheltuirii banilor, a încheierii de contracte etc.

Fără viza acestui administrator judiciar, nicio mişcare în care sunt implicaţi bani, în primul rând, nu este posibilă. Acum suntem la al doilea administrator judiciar, numit provizoriu, după ce primul a demisionat.

Tot conform Legii insolvenţei, administratorul special al societăţii are la dispoziţie un termen în care trebuie să întocmească şi să prezinte administratorului judiciar un plan de restructurare prin care societatea să revină pe linia de plutire în intervalul de timp stabilit de instanţă. Acest plan trebuia întocmit de domnul Sorin Enache, fostul administrator special.

În timpul scurs de anul trecut, din luna septembrie, de când societatea a intrat în insolvenţă, nu numai că RealitateaTV nu s-a redresat ci dimpotrivă, a ajuns într-o situaţie şi mai grea. Poate a existat un plan secret de restructurare, noi nu l-am văzut. Poate domnul Sorin Enache a încercat să-l pună în practică dar a avut ghinion sau poate pur şi simplu nu s-a preocupat de acest aspect. Nu ştim nimic precis.

Noi, creditorii, n-am văzut niciun plan de restructurare şi nici planul nu ne-a văzut pe noi deşi suntem direct interesaţi în redresarea societăţii pentru recuperearea datoriei.

În luna mai, administratorul judiciar a cerut, ultimativ, planul de restructurare. E important de ştiut că administratorul judiciar trebuie să semneze orice cheltuială care trebuie justificată.

Cea mai mare cheltuială a Realitatea Media s.a. este suma salariilor angajaţilor. De la începutul lunii mai, până pe 14 iunie, administratorul special, domnul Sorin Enache, trebuia, în ceasul al 12-lea, să-i prezinte administratorului judiciar, propunerile de restructurare. N-a făcut-o până în 14 iunie. Administratorul judiciar, în aceste condiţii, nu era de acord cu plata salariilor din ziua de 15 iunie, ca ultimă măsură pe care o avea la dispoziţie pentru a obţine un plan de restructurare.

Acum, vă solicităm puţină atenţie, nu e greu de înţeles:
deci,

- septembrie – Realitatea Media cere insolvenţa şi îi este acordată;

- până în luna mai, administratorul special, domnul Sorin Enache, nu prezintă niciun plan de redresare;

- în luna mai, ultimativ, administratorul judiciar îi spune că dacă nu prezintă un plan de restructurare, pe 15 iunie, banii pentru salarii nu vor fi deblocaţi;

- pe 14 iunie, 174 dintre voi, sunteţi chemaţi de acasă, de la filmări, din concediu, astfel încât să demisionaţi de pe Realitatea Media s.a. şi să fiţi trecuţi pe o altă firmă, AMS pentru ca astfel să fie mimat un plan de restructurare, să apară că de la Realitatea Media au plecat 174 de colegi, deci au scăzut cheltuielile cu salariile;

- nu există niciun contract între Realitatea Media s.a. şi AMS, în baza căruia să fie făcute plăţi. Altfel, ar fi apărut ca fiind tot o cheltuială pentru Realitatea şi mimarea restructurării nu mai avea niciun efect.

Cine urma să-i plătească pe cei 174 de colegi şi din ce bani? Mister, nu ştim şi, din păcate, în afara domnilor Enache şi Schwartzenberg, nimeni nu ştie.

Neşansa noastră, a creditorilor, a făcut ca termenele în justiţie să ne aducă la conducerea administrativă a Realităţii Media s.a. cu puţin după data de 14 iunie.

Dacă instanţa nu ne acorda dreptul administrării, dacă la conducere era tot domnul Enache, din surse doar de domnia sa ştiute, ar fi plătit salariile cu o oarecare întârziere. Dar nemaifiind la conducere, probabil că a considerat că nu mai e responsabil faţă de cei trecuţi pe AMS şi a dispărut cu totul, în speranţa că vom deveni răspunzători noi, creditorii, pentru deciziile sale iar angajaţii nemulţumiţi ne vor linşa. Cu noi morţi, domnul Enache, probabil, avea să revină şi să ducă mai departe Realitatea pe drumul numai de domnia sa, ştiut. Noi, creditorii, ne cerem scuze că încă mişcăm.

Decizia mutării colegilor pe AMS nu ne aparţine. Domnul Sorin Enache a luat această decizie, nu ştim dacă şi cu acordul acţionarilor, al domnului Elan Schwartzenberg, al doamnei Ioana Vîntu, cert este că fiecare ştiţi foarte bine cine v-a sunat şi cine v-a cerut să demisionaţi de pe Realitatea şi să treceţi pe AMS. Ar fi foarte util ca cei care v-au cerut acest lucru să vă spună, la rândul lor, mai sus, cine a luat această decizie?

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, date ce pot fi consultate în fişierul ataşat acestui mesaj, Alternative Media Solutions s.r.l. are doi acţionari şi un administrator care ar trebui să vă răspundă la toate întrebările legate de angajarea şi plata celor 174 de colegi.

Repetăm şi subliniem faptul că între Realitatea Media s.a. şi AMS, NU EXISTĂ nicio relaţie contractuală. Legal vorbind, persoanele care apar în documentul ataşat sunt cele care ar trebui să-i plătească pe cei 174 de colegi.

Ştim, mulţi spuneţi „prin câte firme am fost trecut de-a lungul anilor, nu mi s-a părut nimic suspect să mai trec acum pe încă una”. Dar şi trecerea în alţi ani, ca şi trecerea de acum, trebuie să aibă o bază legală. Dacă altădată veneau banii şi niciodată nu v-aţi pus întrebări în privinţa legalităţii demersului, iată că acum legalitatea îndoielnică – să nu spunem ilegalitatea – a ieşit la suprafaţă şi cu toţii, sunteţi afectaţi.

Mandatul domnului Sorin Enache s-a încheiat de ceva vreme. Şi domnul Enache, şi domnul Schwartzenberg, care altădată plătea salariile pentru doi ani fără nicio problemă, amândoi, au dispărut complet. Ştim că domnul Enache se mai întâlneşte în particular, probabil că doar dintr-o sinceră prietenie, cu unii colegi, cu cei cu funcţii de răspundere.

Noi suntem total de acord ca domnul Enache să participe la o şedinţă cu toţi angajaţii şi să ofere explicaţii pentru deciziile luate. Ba, chiar, să participe şi domnul Schwartzenberg dacă are ceva pertinet de comunicat. Cei doi domni au nevoie doar de puţin curaj, de demnitate si simţ de răspundere.

În acelaşi timp suntem conştienţi că nu am venit într-un loc în care cineva ne aştepta cu flori şi covor roşu. Domnul Sorin Enache şi toţi colegii fideli lui, din diverse motive, sigur nu aveau cum să facă asta, omeneşte vorbind. Ostilitatea de care ne lovim zi de zi vine, în special, din problemele financiare dar şi din faptul că unii vor pierde privilegii.

Cunoaştem toate impedimentele pe care le întâmpinaţi, de la lipsa banilor pentru carburant pentru maşini, la lipsa bateriilor pentru lavaliere, la refuzul unor colegi de a mai lucra şi de aici, la blocarea activităţii în unele departamente.

După tergiversări şi sincope, administratorul judiciar a fost de acord, formal, în faţa reprezentanţilor angajaţilor, cu reangajarea celor 174 de colegi pe Realitatea Media s.a. Când a fost pus în faţa faptului împlinit, să semneze aceasă decizie, administratorul judiciar nu a mai fost de acord, reprezentanţii angajaţilor nemaifiind de faţă.

Fără semnătura administratorului judiciar pe orice cheltuială, nimic nu se mişcă. Aşa este legal. Vă rugăm să vă amintiţi cât de greu se mişcau lucrurile pe vremea administraţiei judiciare Rovigo.

Nu ştim dacă există relaţii personale între actualul administrator judiciar şi acţionari, dar imaginaţi-vă că acum, orice implică bani, se mişcă de 100 de ori mai greu decât în perioada Rovigo. Asta ne face să presupunem că în acest conflict, administratorul judiciar este evident de partea acţionarilor, în speranţa că prin boicot sistematic, noi, creditorii, vom renunţa la drepturile noastre.

Nu mai târziu de astăzi, în momentele în care citiţi acest mesaj, colegii noştri împuteniciţi să execute operaţiuni financiare, îl aştepată pe administratorul judiciar să le semneze actele necesare deblocării banilor pentru operaţiuni curente şi nu numai că administratorul judiciar nu apare cu orele, dar nici nu răspunde la telefon.

Zi de zi suntem boicotaţi, colegii noştri aşteaptă un administrator judiciar care nu mai apare dar care, în schimb, îşi găseşte timp să vină în redacţie şi să facă prominisiuni pe care tot el nu le îndeplineşte atunci când trebuie să semneze acte.

În ceea ce ne priveşte vom face tot posibilul să corectăm cât mai mult din anomalia situaţiei de acum. Dar nu vrem să vă ascundem faptul că Realitatea Media s.a. nu va mai funcţiona cu peste 600 de angajaţi. Unii dintre voi, ştiţi foarte bine, sunt colegi care nu fac mai nimic dar stau în spatele unui birou. Nici salariile uriaşe ale altora nu vor mai fi posibile.

Vrem ca foarte curând, reporterii să nu mai meargă la filmări cu maşini nesigure (ca să nu spunem mai mult) în vreme ce maşini de zeci de mii de euro sunt în proprietatea societăţii. Restructurarea reală nu va fi uşoară dar este singura şansă ca Realitatea Media să ajungă pe linia de plutire. Dealtfel, de mai bine de opt ani funcţionează doar în pierdere iar acum, în insolvenţă – la ultimul pas înainte de faliment – Realitatea nu poate să mai meargă în aceeaşi direcţie. Vă spunem toate astea, indiferent cum va fi tranşat actualul conflict din instanţă.

În planul nostru de restructurare intră multe detalii. Dar pentru acum şi pentru perioada următoare, până se tranşează conflictul în instanţă – v-o spunem cu sinceritate – nici noi şi nici acţionarii, legal vorbind, nu este posibil să punem în practică prea multe. Asta pentru că la mijloc este administratorul judiciar provizoriu care, nici el, nu vrea să dea prea multe semnături, probabil, până nu se lămureşte ce decide instanţa.

Singurul lucru pe care vrem să-l transmitem cu certitudine, singura noastră rugăminte, este să încercaţi, pe cât posibil, să nu blocaţi activitatea televiziunii.

Cei care au pierdut orice speranţă şi nu mai vor să lucreze la RealitateaTV sunt rugaţi să nu-i mai încurce pe colegii care au contracte în curs pe Realitatea Media s.a.

Repetăm, nu din vina noastră s-a ajuns aici. Prin prezenţa la serviciu dar cu refuzul de a lucra, în primul rând au de suferit colegii care lucrează. Noi, creditorii, am încercat să găsim formule de rezolvare a situaţiei dar dialogul cu administratorul judiciar provizoriu şi cu reprezentanţii acţionarilor este imposibil. Probabil că asta este soarta conflictelor acute ajunse la final, lipsa dialogului...

Pe mai departe suntem nevoiţi să ţinem sigilate birourile care conţin documente potrivit cărora se face dovada falimentării companiei. Vă rugăm să înţelegeţi că la mijloc sunt acţiuni penale faţă de care voi, angajaţii, nu aveţi nicio răspundere dar pentru alţii este posibil ca documentele să aibă o cu totul altă însemnătate.

Nu ne place deloc acest lucru dar suntem obligaţi să asigurăm acele documente extrem de importante pentru companie. Imaginea în care administratorul special încerca să deblocheze o uşă este regretabilă.

Singurul motiv din care lucrurile s-au petrecut aşa este dat de faptul că persoana care are cheia de la acea uşă a dispărut şi urmărirea acţiunilor judiciare în care este implicată Realitatea Media trebuie să continue zi de zi. Altfel, riscăm să pierdem procese care în final înseamnă bani, din simplul motiv că nu ştim care sunt datele termenelor de judecată.

Blocarea accesului nostru la acele birouri face parte din boicotul sistematic la care suntem supuşi în conflictul de faţă, unde nu dorim să fie implicaţi angajaţii Realitatea Media.

În concluzie:

- nu este posibil să plătim salariile unor colegi care au trecut pe o altă firmă fără o relaţie contractuală cu Realitatea Media s.a. De comun acord cu administratorul judiciar provizoriu am propus termene, în speranţa rezolvării situaţiei, însă administratorul judiciar provizoriu nu a dat nicio rezoluţie finală. Mai mult, acţionarii şi-au asumat plata salariilor restante pentru cei 174 de colegi, potrivit declaraţiilor administratorului judiciar provizoriu. Ulterior, acţionarii nu au mai făcut nicio plată. Regretăm că termenele convenite cu administratorul judiciar provizoriu nu au fost respectate. În schimb, le acordăm aistenţă juridică tuturor colegilor neplătiţi şi care vor să acţioneze în judecată firma AMS pentru recuperarea drepturilor salariale;

- reangajarea celor 174 de colegi pe Realitatea Media s.a. nu se poate face decât prin decizia Adunării creditorilor. Pentru convocarea acestei Adunări, administratorul judiciar provizoriu are obligaţia să stabilească data şi ora în termen de trei zile de la data solicitării. Administratorul judiciar provizoriu avea posibilitatea legală să convoce Adunarea creditorilor pe data de 29 august, dar, după lungi insitenţe din partea noastră, convocarea a fost făcută abia pe data de 3 septembrie. Oricât de mult ne dorim reangajarea colegilor pe Realitatea Media s.a., nu este posibil ca acest fapt să se petreacă decât în condiţiile legii. Nu ştim care sunt motivele din care administratorul judiciar provizoriu trage de timp, dar acest lucru nu este nici în interesul nostru, nici în interesul celor mutaţi abuziv pe AMS în 14 iunie.

- îi rugăm pe toţi colegii care vin la serviciu, să-şi facă treaba. Cei care sunt pe bună dreptate nemulţumiţi pentru salariile restante, dacă nu vor să lucreze, îi rugăm să nu-i încurce pe cei care lucrează. Astfel, ne lămurim ce posturi trebuie să completăm;

- facem eforturi pentru normalizarea activităţii în măsura posibilului şi în măsura în care avem concursul administratorului judiciar provizoriu; dacă acesta, cu obstinaţie, nu semnează acte sau ne amână, nu avem nicio posibilitate să deblocăm bani înainte de finalizarea conflictului din instanţă;

- suntem de acord ca domnii Sorin Enache şi Elan Schwartzenberg să vină personal, pentru explicaţii, în faţa colegilor angajaţi pe AMS;

- cât de curând, odată cu finalizarea conflictului în instanţă, vom prezenta măsurile de restructurare.

În încheiere, vrem să vă adresăm o întrebare: câţi dintre voi ştiţi că cea mai mare parte a aparaturii pe care lucraţi zi de zi este în inventarele firmei GMG? Asta ar trebui să dea de gândit celor care ne consideră duşmani şi neaveniţi.

Daniela Ionescu,
administrator GMG MEDIA BOX
PRESEDINTELE COMITETULUI CREDITOR

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorica Viorica
    Doresc tuturor profesionistiilor, ingineriilor si sefiilor de proiect, care au ridicat televiziuni si au creat locuri de muncà sà-si poatà permità vacante prin locuri exotice sau sorbind un cocktail in timp ce-si priveste BMW-ul in curtea vilei!!! Ce naiba! Pàcat doar cà in Romania n-o sà aud de asa ceva!!!! Au parte doar de màncàtorii si predici. In televiziune sunt mai bine vàzuti manelisti, jurnalist slàbuti, pitipoancele, invitatii super pagati....Poate unii au fàcut-o din bunà credintà si au fost inselati si ei!!!
  • dady dady
    Ia zi la ce etaj lucrezi?
  • DANA DANA
    Nimeni nu e de neinlociut.Realitatea Tv va merge bine mersi si fara cei 174 de oameni.Asa ca resemnativa si cautativa dreaq de lucru chiar nu va da ti seama ca astia vor sa scape de noi. De fapt va e greu sa acceptati ca ne au tras o in mod Vantu. INTRE NOI SI PAGUBITII fni NU E NICIO DIFERENTA.
  • Boicot Boicot
    @dady lucrezi la Realitatea ? Daca nu lasa-ne. Eu cred ca totusi mai lucrezi si in mintea ta "ingusta" zici ca putina zanzanie nu strica.
    Dargule daca ai luat salariul pana acum fi fericit si lasa-ne dar nu uita ca mai vine o luna si inca una si nu stiu daca vei mai fii asa fericit .
  • in Realitate sint mai buni in Realitate sint mai buni
    Dragi colegi,

    Scrisoarea Danei este SINGURA si cea mai realista informare adusa vreodata la cunostinta angajatilor Realitatea TV. Am opt ani de lucru in post si e pt prima data cand cineva ne descrie cu lux de amanunte o situatie, fie ea si grava. Si eu sunt neplatita, sunt intre cei 174, recunosc insa ca sotul are un salariu care ne permite sa ne descurcam relativ decent. Unii se grabesc sa o injure pe aceasta femeie, dar hai sa privim lucrurile logic:
    - Pana pe 14 iunie seful suprem era Sorin Enache. Dansul si-a pus principalii colaboratori (cu lefuri si masini de lux) sa ne caute si-n gaura de sarpe pt a ne muta pe alta firma. Deci, el era cel dintai responsabil sa ne vireze si salariile pe zilele muncite din iunie, plus concediile neplatite, ambele pe Realitatea Media. El a fost sef pana pe 14 iunie;
    - Sa zicem ca Sorin Enache a avut o intentie buna: a dorit sa mascheze restructurarile masive cerute de creditori prin trecerea atator oameni pe alta firma. De ce nu ne-a spus asta, de ce sefii de divizii si departamente care ne-au chemat de acasa pe un ton imperativ nu ne-au spus aceste lucruri? Era un minim respect fata de noi, cei care ii tinem in spate. De ce Sorin Enache se ascunde, de ce nu trimite un email angajatilor in care sa justifice asta sau sa o contrazica pe dna Daniela Ionescu?; de ce sefii pusi de el (si inca in functii) sa ne cheme de acasa tac legat de treaba asta, se comporta de parca ar fi pe propria feuda, ba chiar au tupeu sa condamne noua conducere ca si cum ei nu au fost partasi la aceasta actiune?
    - Dl Enache si cei lasati in functii de el, care si-au dat concursul la acest dezastru, ar trebui sa plece. Este de bun simt asta in orice televiziune: colapsul financiar e maxim de ani de zile, audientele sunt prabusite, iar mereu de vina sunt altii. Nu cumva pestele de la cap se impute? Oriunde in lume, cand situatia e asa grava, se schimba in primul rand sefii, abia apoi vine o noua echipa de conducere si vede ce se poate taia! Cand politicienii fac greseli grave, pe postul nostru le cerem demisiile. De ce nu se aplica acest lucru si sefilor nostri, de ce unii colegi au senzatia ca fara ei nu se poate, cand evidentele sunt clare: audiente slabe, venituri mici pentru post, datorii imense peste tot?
    - Cand cineva iti lanseaza acuze de o asemenea gravitate, care te fac de ras, te compromit total ca manager, tu, Sorin Enache, ar trebui sa ai minima datorie fata de subordonatii tai sa te explici. Propunerea Danei Ionescu e decenta, anume ca Enache si Elan sa discute cu creditorii in fata angajatilor, pt a se afla adevarul.
    - In afara de cativa privilegiati, bine platiti sau care freaca menta la munca, nu vad de ce trebuie sa ii fim vesnic recunoscatori lui Enache. Nu ne-a facut bine cu forta, dimpotriva: el a avut nevoie de noi, iar acum nu da doi bani pe noi, facandu-si linistit vacantele prin locuri exotice sau sorbind un cocktail in timp ce-si priveste BMW-ul in curtea vilei.
  • Doru Doru
    Si ce obtii cu asta Minos? Cui ii pasà dacà paralizezi emisia?! Alte penalizàri... Nu ajung salariile si altele... de la mic la mare. Cu toţii sunt afectaţi. E clar mesajul: "Fără semnătura administratorului judiciar pe orice cheltuială, nimic nu se mişcă. Aşa este legal." Iar telespectatorul ...nu transmiti... schimbà canalul. Mare pagubà! Cel putin nu se vor mai vedea invitati càrora, doar ca sà deschidà gura, li se dàdeau 2-3000 euro la o emisie...Trist, zàu asa!
  • adevărata adevărata
    şi la Adevărul Holding se pregăteşte aceeaşi mişcare de trecere de pe o firmă pe alta. deşi cică în boardul de azi au hotărât că nu mai e nimic de făcut. Dom Patriciu nu mai e dispus să bage bani. şi sunt destui care încă nu şi-au luat salariile pe iunie. dacă le vor mai lua vreodată.
  • dady dady
    Bunicuto REALITATEA NU ESTE FIRMA TA OLANDEZA!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Cotofana Cotofana
    @Minos dady, ti-ai schimbat nickname-ul si te dai un simplu telespectator?! ;) Te-ai demascat cà esti din interior si te arde!!! Lupul isi schimbà pàrul, dar nàravul ba. Cel mult nu a scris corect, dar de unde ai scos-o cà nu stie limba romanà??? La càte greseli gramaticale sunt prin comentariile astea te apucà grija sà pui punctul pe i-ul omului. Gàseste mai bine solutii reale si lasà-te de gàinàrii! Obosesti si esti penibil.
  • Minos Minos
    "Tu vi la servici?"
    Un simplu telespectator iti spune ca nu cunosti limba romana. Te las pe tine sa afli cum se scrie corect. Vezi ca poti afla de pe dexonline cum sta treaba cum verbul a veni - in diverse forme - si cu subst. serviciu - forma corecta.

    Na, poate toate au un sens.......
  • Minos Minos
    daca tot aveti atat de mult tupeu - IN SCRIS!!!, corectitudine, deontologie, greutati si, mai ales, ceea ce, in lb spaniola se spune cojones, de ce nu faceti asta? paralizati emisia....problema voastra este ca doar in scris la petrisor aveti curaj, in fata ALORA mieunati.
    DE AICI problemele voastre.
    care, din pacate, vor continua....
  • bunica bunica
    @dady, nu ziceai cà nu mai lucrezi la Realitatea? Cine hotàràste, nu dà socotealà nimànui. Ti-o spun din experienta personalà. Sorà-mea era sefà a unei societàtii de utilaje agricole si a aflat de faliment in aceasi zi cu toti ceilalti. Patronul nu dà socotealà nimànui. Asta-i ràzboi intre angajati ce faci tu pe aici. Oribil. Societatea olandezà pentru care lucrez ne-a pus "la vànzare". Am aflat de pe net. Nici sefiilor nostri nu le-a venit sà creadà. Riscà la fel ca noi. Pace si sà auzim numai de bine!
  • bunica bunica
    Ingrijeste-te! Bine cà ai plecat de la Realitatea. Eu cred cà ai fost dat afarà pentru incompetentà. Sà nu-mi spui cà te dau afara si de unde esti acum???? Se explicà treaba. Ai tu vreun scop, de stai pe aici. Un cadou de pe net, plin de cei ca tine...."incompetenti, lasi, barfitori si intriganti gata sa-ti dea una in cap sa iti ia locul daca ar putea si daca nu pot, macar sa te lase pe tine fara loc… " Dacà as fii patron si as da banul, m-as uita bine inainte sà iau unul ca tine.
  • kiko kiko
    romanul tot roman este... pina nu e cu cutitul la os se complace in inertie... astia 174 tipa acum de foame ca inteleg ca s-a terminat, ceilalti platiti inca tac din gura, sa nu o pateasca si ei... la fel e si la tvr... greva ca vin disponibilizarile, dar nu au facut nimic pina acum. o sa tipe cind o sa primeasca deciziile si ailalti o sa taca fericiti ca au scapat... de platit nu va plati nimeni penal nici la realitatea nici la tvr... romania...
  • ioana ioana
    esti angajata la realitatea si neplatita / ti-ai luat banii / scrii ca sa nu adormi pe teme care nu te intereseaza. alege una din variantele respective si da-mi un raspuns. daca e ultima varianta, dai dovada de un sadism feroce.

Trimite un comentariu

sus