SEMNĂTURI PENTRU DISCOVERY PE RCS&RDS . Aproape 11.000 de oameni au semnat petiţia online „Vrem Discovery pe RCS&RDS”, în aproape trei zile de la lansarea acesteia vineri seara, scrie Wall-Street.ro. Petiţia a fost deschisă dupa ce operatorul de telecomunicaţii a scos mai multe canale Discovery din grila de satelit a companiei.
Publicitate Decizia conducerii operatorului vine în contextul în care RCS&RDS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World, iar în perioada următoare va fi lansat şi Digi Animal World.
Aproape 11.000 de oameni au semnat petiţia online „Vrem Discovery pe RCS&RDS”
AMENDĂ PENTRU CAMPANIA “URĂŞTE”. Campania "Urăşte!" iniţiată de compania farmaceutică Secom "constitutie faptă de discriminare", a decis ieri Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), scrie HotNews.ro. Colegiul director al CNCD a anunţat printr-un comunicat remis HotNews.ro că "a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în valoare de 8.000 lei". "Campania încalcă dreptul la demnitate a persoanelor cu dizabilităţi sau a celor cu afecţiuni psihice", informează Consiliul. Amendă de 8.000 lei pentru campania "Urăşte!" iniţiată de compania Secom. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii: Campania "constitutie faptă de discriminare"
FACEBOOK, BLOCAT ÎN TADJIKISTAN. Guvernul Tadjikistanului a dispus luni blocarea reţelei de socializare Facebook "din motive tehnice", însă experţi din acest stat apreciază că această decizie este legată de critici tot mai numeroase la adresa regimului postate în reţea, scrie Mediafax.
"Nouă furnizori de acces la Internet din Tadjikistan au primit ordinul, printr-un SMS trimis luni dimineaţa de către Autoritatea de Reglementare pentru Telecomunicaţii, să blocheze accesul la reţeaua Facebook «din motive tehnice»", a declarat pentru AFP Asomudin Atoiev, preşedintele Asociaţiei tadjice a furnizorilor de acces la Internet.
Ţara în care accesul la Facebook a fost blocat
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roANCHETĂ JURNALISTICĂ LA NIVEL MONDIAL. O anchetă la nivel mondial, realizată de cotidianul britanic The Guardian, în colaborare cu programul BBC1 ''Panorama'' şi ''International Consortium of Investigative Journalists'' (ICIJ) - o reţea globală de reporteri din peste 60 de ţări care colaborează la investigaţiile ce trec de graniţele naţionale- a descoperit o industrie offshore în plină expansiune, care lasă calea deschisă atât pentru evaziune fiscală cât şi pentru ascunderea de active, scrie DailyBusiness.ro, care citează Agerpres.
Gerard Ryle, directorul ICIJ, crede că proiectul global ICIJ, atunci când va fi finalizat anul viitor, va aduce la lumină un sistem financiar din umbră estimat că ascunde circulaţia în lume a trilioane de dolari. Guvernul britanic spune că astfel de abuzuri au fost descoperite cu mult timp în urmă, dar ancheta comună dezvăluie oamenii care se află în spatele companiilor anonime.
Ancheta The Guardian, BBC, ICIJ: Cine sunt proprietarii reali din industria “offshore”
Punct.