Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.roPublicitate REACŢIE. Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Valentin Jucan şi Mircea Deacă spun, într-un comunicat, că, prin nesancţionarea la timp şi proporţional cu gravitatea faptelor, CNA riscă să-şi piardă statutul de garant al interesului public şi să devină garant al intereselor Antenei 3, scrie Mediafax.
„În şedinţa publică de astăzi (joi, 8 noiembrie n.r. -), a Consiliului Naţional al Audiovizualului am anunţat că vom comunica publicului o opinie separată faţă atitudinea CNA cu privire la nesancţionarea unor abateri grave de la legislaţia audiovizualului înregistrate pe parcursul mai multor campanii difuzate de către Antena 3. Concret, este vorba despre campaniile duse împotriva unor instituţii şi autorităţi publice, împotriva unor persoane publice care fac parte din aceste instituţii şi aflate în exercitarea mandatului în momente decizionale", se spune în comunicatul celor cinci membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).”, se precizează în comunicarea celor cinci membrii CNA.
"Ne referim la emisiunile monitorizate şi analizate în mai multe rânduri de către plenul CNA în cazurile manifestaţiilor de stradă din ianuarie 2012, campaniile duse împotriva unor judecători ai Curţii Constituţionale şi a Curţii ca instituţie în ansamblul ei, împotriva unor magistraţi ai CSM, împotriva Institutului Cultural Român şi împotriva preşedintelui României. Dezbaterile din cadrul Consiliului au relevat încălcări de la legislaţia audiovizualului. Cu toate acestea, în ciuda faptului că s-au propus mai multe variante de sancţiuni, CNA nu a adoptat nicio măsură sancţionatorie. Menţionăm că pentru aplicarea unei amenzi care să reflecte gravitatea încălcărilor de lege au fost înregistrate, în repetate rânduri, 5 voturi, faţă de minimum 6 necesare adoptării unei decizii", se spune în comunicat.
Cinci membri CNA spun că Antena 3 nu e sancţionată corespunzător; alţi patru resping acuzaţiile
ARHIVĂ. Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe 19 noiembrie, la Hôtel Drouot din Paris, scrie Mediafax.
De la portretul lui Brejnev care îi şopteşte ceva lui Nixon la ureche la instantanee cu Igor Stravinski, Jean Cocteau, Cary Grant, Charles De Gaulle, John Lennon, Jean Seberg şi Maxim Gorki, câteva mii de fotografii de epocă, estimate între câteva sute de euro şi mai multe mii de euro, vor fi scoase la vânzare.
Aceste fotografii, regrupate în 300 de loturi, retrasează istoria secolului al XX-lea şi mai ales istoria relaţiilor politice, diplomatice, sociale şi culturale dintre Statele Unite şi Europa, afirmă reprezentanţii casei Drouot într-un comunicat.
Arhivele fotografice ale ziarului International Herald Tribune, scoase la licitaţie
9 Noiembrie. Cinci membri CNA spun că Antena 3 nu e sancţionată corespunzător
Comentarii
- Pai și ce ați vrea, dacă acea persoana este într-o funcție, are dreptul sa facă ilegalități, deci nu mai are voie nimeni sa-i tragă de mânecă? Este o enormitate ceea ce vor acești pupinbasisti, sa legalizeze furtul și ilegalitățile comise de funcționarii publici, care sunt acolo plătiți din banii noștri ai tuturor și nu sunt pe moșia lor.
Sarcasm.