Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa OTV, deţinută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi votată în unanimitate.
Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea va fi informată de decizia CNA, potrivit reprezentanţilor CNA.
Laura Georgescu, preşedinte CNA – „Decizia intră în vigoare din momentul în care este comunicată reprezentantului postului. CNA va trimite peste 30 de minute decizia, când o primesc trebuie să o pună imediat în executare.”.
De ce aţi propus retragerea licenţei? – Laura Georgescu: „A fost un abuz unic în istoria CNA-ului şi, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus şi a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, secţia civilă, atribuirea calităţii de „consumator captiv” în raport de CNA şi prelungirea duratei valabilităţii licenţei după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”.
Laura Georgescu a aflat despre solicitarea Ocram de a deveni „consumator captiv” în urmă cu trei zile. „Am aflat acum trei zile şi mi-am documentat-o făcându-mi auditul pe Oficiul Juridic pentru că trebuie să preiau o instituţie cu o situaţie, nu pot să preiau o siglă.”
Propunerea de retragere a licenţei a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licenţa unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plăţii amenzii în termen de şase luni de la data aplicării.
Reprezentantul Ocram - Societatea noastră este în insolvenţă. Proiectul de reorganizare a fost depus la judecătorul sindic. Niciun fel de plăţi nu au mai fost acceptate. Ce pot să vă asigur este că prioritară este plata amenzilor.
Laura Georgescu – M-a fascinat faptul că exact pe 28 martie 2012 aţi intrat în insolvenţă, cu un an înaintea expirării valabilităţii licenţei. În iulie 2012, aţi cerut calitatea de consumator captiv în raport de CNA. Aţi solicitat, la cel moment, şi prelungirea valabilităţii licenţei până când va fi fost redresat tot ce era, economic, de rezolvat. (...) De ce aţi făcut acest demers şi de ce sunteţi un consumator captiv?
Reprezentant Ocram - Nu ştiu să vă spun. Nu a fost voinţa Ocram să intre în insolvenţă. Expresia pe care aţi menţionat-o aparţine administratorului special, cel care este delegat să caute o modalitate prin care societatea să-şi achite datoriile.
Valentin Jucan – „Ce este mai deranjant este că în pofida încercării CNA de a avea o relaţie normală cu radiodifuzorii, în permanenţă am observat din partea Ocram această sfidare şi neglijenţă în ceea ce priveşte Consiliul. Aţi ajuns să ne consideraţi nişte furnizori de servicii în condiţiile în care licenţa obţinută este un bun al statului, este un drept care a fost câştigat cu greu la Revoluţie”.
Ocram a intrat în insolvenţă în martie 2012 la solicitarea Mamitzu Production, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.
În primăvara anului trecut, CNA a sancţionat de două ori postul OTV cu înjumătăţirea licenţei audiovizuale pentru publicitatea politică făcută în afara campaniei electorale Partidului Poporului. Detalii AICI şi AICI. Licenţa OTV ar fi expirat pe 28 martie 2013.
Dan Diaconescu mai deţine o licenţă TV, pentru postul DDTV, prin firma Telecroma Media SRL, licenţă care ar urma să expire în februarie 2014.
Ştire în curs de actualizare
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Pacat ca sunt rare.