Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, potrivit Mediafax. Mai exact, este vorba de articolele ce spuneau că televiziunile în insolvenţă vor avea licenţa suspendată până la confirmarea planului de reorganizare.
În sesizarea trimisă Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului a ridicat direct excepţia de neconstituţionalitate a articolului 81 alineatul 3 şi a articolului 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.
Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, adoptată pe 2 octombrie de Guvern, prevede la articolul 81 că: "În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului".
De asemenea, ordonanţa prevede că "în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului".
Adoptarea acestei OUG a fost justificată de Guvern având în vedere actualul context economic, care impune luarea unor măsuri rapide pentru crearea premiselor legislative şi administrative care să conducă la creşterea eficienţei operatorilor economici, la creşterea siguranţei circuitului economic şi a atractivităţii investiţionale a pieţei româneşti.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
http://www.apador.org/
altfel spus, daca CCR va decide ca este neconstitutional sa se aplice retroactiv, atunci Copylotu va modifica doar acest lucru, dar in continuare se vor putea suspenda licente la intrarea in insolventa.
Nu am citit ce scrie in comunicatul Avocatului poporului, dar tare m-as mira sa se insele juristii APADOR.