Compania Pro TV SA pregăteşte o schimbare în activităţile de radio. Astfel, un nou post de radio se va auzi pe frecvenţele actuale ale Pro FM. Ce se va întâmpla însă cu Pro FM?
Pro FM se va muta pe frecvenţele InfoPro (post închis în urmă cu doi ani), în timp ce frecvenţele pe care emite Pro FM va fi lansat un nou post de radio, în a doua parte a anului viitor. Informaţia a fost prezentată de Marius Dobre, director executiv Pro FM si Info Pro, prezent ieri în faţa membrilor CNA pentru a da explicaţii în legătură cu dispariţia postului Info Pro şi a faptului că pe frecvenţele fostului post de ştiri se aude tot Pro FM.
Reţeaua Info PRO are 38 de staţii, în timp ce reţeaua Pro FM este constituită din 29 de staţii. În 16 dintre localităţi Pro FM se aude pe câte două frecvenţe: Arad, Bacău, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş.
Reprezentanţii Pro TV se vor întoarce la CNA săptămâna viitoare pentru câteva prelungiri ale licenţelor radio.
Cum a murit Info Pro
Marius Dobre, la CNA:
- „În 2008 spre 2009 aveam integral porniţi 37 de emiţători, toţi sunt amplasamente SNR, chiriile sunt peste 1.000 de euro per amplasament, toţi emiţătorii sunt la parametrii cumpăraţi, adică din licenţă. Un emiţător mare consumă în medie 1.000 de euro curent”.
- „Din păcate, după patru ani de la lansare aveam o audienţă de doar 400.000 de locuitori la nivel naţional. În 2009 piaţa de publicitate a scăzut la 50%. de la 24 de milioane la 14 milioane de euro. Astăzi este la 11 milioane de euro”.
- Ne-a plăcut atât de mult proiectul încât ne-am asumat această pierdere. Însă din 2009 spre 2010 ne-am dat seama că nu-l mai putem susţine şi am venit cu propunerea către CNA de a retransmite semnalul Pro FM pe frecvenţele Info Pro, nu în totalitate, într-o proporţie de 97%, păstrând brandul şi proporţia ştirilor peste proporţia actuală a ştirilor de la alte radiouri comerciale.
- Nu ne propunem să rămânem permanent în această situaţie.
- Nu este un lucru cu care să trăim liniştiţi (n.r. - faptul că în anumite localităţi Pro FM se aude pe câte două frecvenţe). Ne dăm seama că este o anomalie pe care trebuie să o reparăm. Nu am reparat-o până acum deoarece condiţiile de piaţă nu ne-au permis.
- În bugetul de anul viitor am prevăzut lansarea unui format de radio, care să păstreze adresabilitate către acelaşi segment de audienţă ca şi InfoPro, pe care îl vom dezvolta pe una dintre cele două frecvenţe. De fapt, vom face un switch.
- Viitorul post de radio nu cred că-l vom numi InfoPro pentru că ar însemna să ne întoarcem la un format care în momentul acesta pe piaţă cu atât mai puţin cred că va avea succes. Va fi un post de radio care se va adresa aceluiaşi segment de public. Va fi un radio quality din punct de vedere muzical, va avea news.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Toata povestea asta cu proiectul pe anul viitor este o minciuna inventata de Pro FM pentru a nu pierde licenta Info Pro.