UPDATE. 13.20. Votul din plenul Parlamentului s-a încheiat, se aşteaptă numărarea voturilor.
UPDATE. 12.25. Parlamentarii PDL nu participă la votul din plenul Parlamentului pentru numirea lui Stelian Tănase la conducerea televiziunii publice.
UPDATE. 11.50. Stelian Tănase a primit avizul Comisiilor de Cultură şi mass-media din Parlament pentru funcţia de director interimar preşedinte geneal al Televiziunii Române, cu unanimitate de voturi.
Urmează să fie supus la vot, în plenul Parlamentului, candidatura lui Stelian Tănase. În urma votului din plen, Tănase ar putea să fie numit şef la TVR, pentru o perioadă interimară de cel mult şase luni de zile.
Stelian Tănase, propus de PNL pentru şefia TVR, este audiat în aceste momente în comisiile de Cultură din Parlament. „Cred că marea suferinţă a televiziunii este credibilitatea ei. Practic, în fiecare an şi credibilitatea şi audienţa au declinat. A ajuns să facă audienţe mai mici care nu au nicio zecime din angajaţii şi echipamentele televiziunii publice”, a spus Stelian Tănase.
Ce a mai spus Stelian Tănase:
- Este o situaţie dificilă la televiziunea publică şi cred că trebuie să iau nişte decizii strategice. Nu cred că, dacă ajung la TVR, trebuie să fac o revoluţie, o reformă de natură radicală... Cred că această problemă trebuie tratată cu foarte multă prudenţă şi mai ales cu transparenţă. Acesta este un punct de vedere. (...) Televiziunea Română are nevoie de linişte.
- Fără sprijinul dumneavoastră, al Guvernului şi al altor ministere care sunt conectate cu problema televiziunii nu se va putea face nimic.
- Sper să fac faţă şi să menţin televiziunea echidistantă.
- Politicienii au avut un rol important în pierderea credibilităţii televiziunii publice.
- Televiziunea publică este un bun naţional. Televiziunea publică nu e televiziune guvernamentală, cum mulţi înţeleg, ea este o televiziune publică.
- Este o datorie foarte mare, două milioane de euro pe lună. Un angajament al Guvernului pe şapte ani pe care eu mi-l asum.
- Televiziunea publică trebuie să se uite la un model viabil, nu trebuie să inventăm noi reguli noi, mai ales că există cele BBC. Trebuie ca punct cu punct guideline-ul de la BBC să devină o practică.
- Din 2005 televiziune a intrat într-un declin, problema este de credibilitate.
- Televiziunea publică va avea mult, mult mai multă cultură decât până acum. Bănuiesc că voi putea să gestionez foarte bine domeniul cultural. Televiziunea publică nu produce filme culturale şi despre istoria României. Nu cred că nu putem să vindem cultură, acest lucru este o prostie a unor oameni nepregătiţi profesional, care nu văd audienţe decât practicând telenovele pe micul ecran.
- "Cat timp sunt la televiziune nu voi avea o emisiune la TVR şi nu voi aparea nici la alte televiziuni. (...) Nu, este un alt job". El a mai spus că va renunţa să se mai exprime public cu privire la anumite probleme de natură politică, subliniind că este o decizie grea având în vedere că "din asta trăieşte" de câţiva ani. Stelian Tănase a mai spus că şi-a asumat această decizie.
- Cineva mă întreabă dacă sunt dispus să scot anumite persoane de la televiziunea publică, dacă vor exista probe de corupţie. Şi eu şi doamna Firea (Gabriela Vrânceanu Firea - n.r.) ştim la ce ne referim. Problema este dacă atâta timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reaşezări de poziţie în ierarhie. Cu siguranţă, după perioada de inerimat voi face acest lucru, foarte rapid şi chirurgical.
VIDEO. Ce a spus Stelian Tănase în faţa Comisiilor de Cultură
În curs de actualizare
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
http://www.bbc.co.uk/editorialguidelines/guidelines/