Câţi telespectatori are Digi 24? Până acum, întrebarea nu avea răspuns, pentru că televiziunea de ştiri a companiei RCS a ales să nu fie în sondajele de audienţă.
Canalul a fost nevoit însă să plătească pentru cifrele de audienţă. Cum aşa? Digi 24 doreşte să intre în lista posturilor must-carry, cu alte cuvinte să fie declarat liber la retransmisie şi să fie preluat obligatoriu de toate reţelele de cablu.
Lista se face pe baza măsurătorilor oficiale de audienţă, din care Digi 24 nu făcea parte.
Paginademedia.ro vă prezintă în continuare audienţele de anul trecut ale postului şi locul pe care îl are în topul general, conform datelor depuse la Consiliul Naţional al Audioviziualului (forul care aprobă lista must-carry).
AUDIENŢELE. Cifrele arată că, la nivelul întregii ţări, Digi 24 are un rating mediu, pe tot anul trecut, de 0,12%. Cu alte cuvinte, în anul 2013, postul de ştiri a avut, în medie pe minut, un număr de aproximativ 23.000-25.000 de români.
Audienţa Digi 24 este de aproape zece ori mai mică decât cel mai urmărit post de ştiri, Antena 3, şi de aproape patru ori mai mică decât Realitatea TV sau B1. De menţionat că, spre deosebire de celelalte staţii de ştiri, Digi 24 se vede doar în reţelele RCS şi Digi DTH (satelit), adică aproximativ jumătate din piaţă.
Comparativ, iată cum se situează Digi 24 între celelalte staţii de ştiri, după media la nivelul întregii ţări în 2013:
- Antena 3: 1,15% (219.000 de români pe minut)
- România TV: 0,72% (137.000)
- Realitatea TV: 0,5% (95.000)
- B1 TV: 0,5% (93.000)
- Digi 24: 0,12 (aproximativ 23.000-25.000 de persoane)
Cu aceste date, Digi 24 a fost pe locul 13 între posturile libere la retransmisie, peste Kiss TV, Mynele, GSP TV, Trinitas, UTV şi Naţional 24. De menţionat că nu intră în acest clasament posturile publice (care sunt obligatorii) şi televiziunile pe bani, precum canalele Pro TV (Pro TV, Acasă, Sport.ro), Discovery Channel sau Disney Channel.
O menţiune importantă: Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a aprobat încă lista staţiilor libere la retransmisie, care vor fi incluse în mod obligatoriu în grilele tuturor cabliştilor.
Listele discutate la CNA au variat între 20 sau 30 de canale (cazuri în care ar intra şi Digi 24).
Radu Călin Cristea a propus însă şi o variantă în care doar zece canale să fie obligatorii (situaţie în care Digi 24 rămâne în afara obligativităţii).
Citiţi cum au decurs astăzi discuţiile la CNA, dar şi ce alte posturi ar putea fi libere la retransmisie, AICI
Citeşte şi:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Ne dezvalui si noua sursa care ti-a comunicat procentul de 60% cota de piata RDS/RCS? Vrei sa ne spui ca are peste 4 milioane de abonati pe cablu si DTH? Adica si-a dublat numarul de abonati fata de 2011? Greu de crezut, cifrele realiste indica 40 maxim 45%.