Conducerea Parlamentului s-ar putea întruni, mâine dimineaţa, pentru a lua în discuţie demararea procedurilor necesare numirii unor membri în CNA şi în consiliul de administraţie al SRR, a anunţat, astăzi, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, relatează Mediafax.
”Biroul permanent i-a solicitat preşedintelui Senatului să ia legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor să organizeze mâine un Birou Permanent reunit, probabil dimineaţa, la ora 9.30-10.00 pentru a se lua în discuţie demararea procedurilor necesare numirilor menţionate, dat fiind faptul că aceste proceduri ţin de Camerele reunite, de comisiile reunite de cultură”, a spus acesta.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi patru noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.
Pentru ca o şedinţă a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.
La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. De asemenea, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu. Pe de altă parte, Camera Deputaţilor nu a trimis încă propunerea pentru un membru titular în CNA.
Contactat de agenţia Mediafax pentru a fi întrebat când va fi completată componenţa CNA, Georgică Severin, preşedinte Comisiei pentru cultură şi media din Senat, declara, pe 20 noiembrie, că până la acel moment, Comisiile de cultură şi media din Parlament nu au fost convocate în acest sens de Birourile Permanente.
În cazul Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pe 16 iunie, plenul Parlamentului a aprobat noua componenţă a Consiliului, cu 332 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă", membrii CA depunând atunci şi jurământul pentru învestirea în funcţie, după ce mandatul fostului CA al SRR se încheiase la sfârşitul lunii iunie.
Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat atunci că, potrivit legii privind funcţionarea TVR şi a SRR, validarea membrilor CA ai SRR se face conform ponderii parlamentare. Scutaru preciza că liberalii trebuiau să aibă două locuri, însă au primit doar unul şi au anunţat că PNl va contesta la Curtea Constuţională numirea noului CA.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii