Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri că amenda de 10.000 de lei aplicată de CNA, pe 22 mai 2014, postului B1 TV este un îndreptăţită.
Postul de ştiri a fost amendat pentru prejudicierea imaginii lui Radu Mazăre, primarul oraşului Constanţa, precum şi a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Ieri, Curtea de apel a respins contestaţia formulată de B1 TV Channel, ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
CONTEXT. Reamintim că pe 22 mai postul B1 TV a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni difuzate în luna aprilie în care au fost făcute o serie de afirmaţii, atât de moderatori, cât şi de invitaţi prin care au fost lezate drepturile, interesele şi imaginea primarului Radu Mazăre, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Mare parte dintre emisiunile de la postul B1 TV au avut ca subiect urmărirea DNA în cazul lui Radu Mazăre, dar şi o serie de presupuse afaceri ilegale în care ar fi fost implicat primarului Constanţei şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
CNA a analizat mai multe ediţii ale emisiunilor România acum, Butonul de panică, Aktualitatea B1, Bună seara, România, Sub semnul întrebării, 360°, Talk B1, Xpress, Lumea lui Banciu şi Actualitatea Românească, difuzate de B1 TV în perioada 16-28 martie 2014.
Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva exemple de titluri afişate de B1 TV în timpul emisiunilor care l-au avut ca subiect pe Radu Mazăre:
- „DNA a extins urmărirea penală în cazul Mazăre”,
- „Mazăre tună şi fulgeră în Săptămâna Patimilor”
- „Mazăre ia din nou la ţintă justiţia”
- „Mazăre, acuzat de fals în declaraţii de avere";
- „Nicuşor, 2 milioane de euro pentru televiziunea lui Mazăre"
Rareş Aniţa, reprezentantul B1 TV, a spus că televiziunea le-a solicitat un punct de vedere celor doi politicieni.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro„Am încercat sub toate formele să avem şi un punct de vedere din partea domnului Mazăre. Ne-a refuzat de fiecare dată. Toate acuzaţiile au fost probate, restul au fost opinii pe marginea subiectelor dezbătute. Ulterior, am primit o solicitare de drept de replică, le-am spus (lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu - n.r.) că nu respectă condiţiile de acordare din Codul audiovizualului, pentru că era generică şi nu se referea la ceva concret. Noi am comunicat petenţilor că nu se poate acorda acest drept la replică, cu atât mai mult cu cât noi am solicitat un drept la replică de nenumărate ori din partea celor doi", a spus Rareş Aniţa în şedinţa din 15 mai.
Comentarii