Laura Georgescu, preşedintele CNA, a catalogat drept ilegal demersul membrilor CNA care au decis astăzi, printr-o şedinţă secretă, să-i retragă susţinerea preşedintelui instituţiei. Aceasta nu a participat la şedinţa de astăzi, deoarece este ziua sa de naştere. Aceasta a afirmat că ar fi participat la şedinţă, dar subiectul nu a apărut pe ordinea de zi a şedinţei.
În plus, preşedintele CNA consideră că decizia de astăzi vine ca o măsură de pedepsire a sa după ce a decis să ceară în instanţă anularea Regulamentului de Ordine şi Funcţionare.
Laura Georgescu: „Nu există nicăieri instituţia revocării în Legea 504 pe 2002, deci în Legea Audiovizualului. Cu atât mai puţin condiţiile de alegere a preşedintelui şi a vicepreşedintelui, ştiţi foarte bine că se consumă în anumite condiţii. Nici măcar subiectul nu a fost anunţat corect şi deschis cu 24 de ore înainte de a se consuma fiindcă nu aş fi ratat momentul. Din păcate a trebuit să fac faţă unor obligaţii obiective, este ziua mea de naştere. Mai mult ca sigur că vine doar ca o măsură de pedepsire pentru faptul că m-am adresat Curţii de Apel cerând anularea unui act administrativ, în speţă regulamentul de organizare şi funcţionare a CNA adoptat acum şase luni.”
Întrebată dacă va lua vreo măsură în legătură cu votul de astăzi, preşedintele CNA a declarat: „Fiind total ilegal demersul, de ce aş lua vreo măsură?”
În plus, întrebată dacă se aşteaptă la o măsură din partea Parlamentului aceasta a răspuns: „Sinceră să fiu, nu văd articolele pe care s-ar putea baza aşa ceva, aştept să mă lămuresc.”
Având în vedere că şi-au retras susţinerea pentru dumneavoastră, luaţi în considerare demisia?
Laura Georgescu: „În februarie 2013 mi-au retras prima dată susţinerea, în secunda în care au avut primul comunicat de presă de cum sunt de nepotrivită pentru locul pe care îl ocup şi de atunci s-a întâmplat asta lunar. Susţinere nu am avut din februarie 2013.”
Reamintim că astăzi, mai mulţi membri CNA au decis, printr-o şedinţă secretă, să-i retragă susţinerea preşedintelui instituţiei şi să trimită Parlamentului o solicitare prin care se se cere retragerea acesteia din funcţie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.
Şedinţa s-a făcut în prezenţa a opt membri, însă unul dintre aceştia nu a avut drept de vot. Este vorba despre Radu Herjeu, prezent pentru prima dată la o şedinţă CNA, dar care nu poate vota din cauza „unor probleme birocratice”, după cum a declarat Radu Călin Cristea în cadrul şedinţei de astăzi.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii