Forul audiovizual a analizat în şedinţa de astăzi situaţia frecvenţei Click de la Sibiu, ca urmare a rapoartelor din teritoriu care arătau că postul nu a mai emis din 15 iulie 2015. Totodată, Monica Gubernat, membru CNA, a cerut şi raportul de inspecţie pentru postul Click FM din Roman, în cazul căruia s-a constatat că postul este cu emisia oprită încă din 9 noiembrie 2015.
Potrivit documentaţiei de la CNA, pe 22 iulie, societarea Radio City FM a informat forul că întrerupe emisia de la Sibiu din cauza neplăţii unor facturi pentru emiţător. Potrivit reprezentanţilor CNA, pentru staţia de la Roman nu s-a mai trimis nicio informare legată de oprirea emisiei.
Astfel, membrii CNA au votat retragerea celor două frecvenţe în baza articolului 57 cu b din Legea Audiovizualului, potrivit căruia licenţa poate fi retrasă dacă „titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului;”
CNA a retras şi frecvenţa de la Bucureşti a Click FM în iulie 2013 pentru că a expirat. Reprezentanţii societăţii nu au adus la vremea respectivă toată documentaţia necesară pentru prelungirea licenţei, astfel că membrii CNA au votat retragerea.
Frecvenţa din Bucureşti a Click FM a fost scoasă la concurs în toamna anului trecut şi a fost câştigată de Antena 3 cu un proiect de radio de informaţii, 3FM.
Licenţa 3FM este una cu scandal. Potrivit unor dezvăluiri făcute de un membru CNA, Valentin Jucan, actele pentru acordarea frecvenţei nu au fost semnate nici până acum, întrucât licenţa în cauză este subiectul unui litigiu încă în derulare şi nu ar fi trebuit scoasă la concurs. Jucan a cerut în luna decembrie a anului trecut retragerea licenţei pentru Antena 3 (pe larg AICI).
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii