“Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări”, a declarat pentru Paginademedia.ro Liana Stanciu, după iureşul creat în online de petiţia pentru schimbarea Constituţiei.
Liana Stanciu, pentru Paginademedia.ro:
“Toată această poziţie sprijină ideea de familie. De opt ani merg prin spitale, de doi ani merg la un centru de plasament, am văzut ce înseamnă copii fără părinţi, care nu ştiu ce înseamnă mamă şi tată.
De aceea am spus că eu cred că un copil are nevoie de tată şi de mamă.”
Paginademedia.ro: Interpretarea a fost că nu eşti de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
Nu pentru asta militez eu, ci pentru o soluţie pentru copiii abandonaţi, pentru copii cu probleme, pentru copiii care nu au familie şi nu sunt doriţi, a spus Liana Stanciu.
Eu nu am spus nici că sunt în stânga, nici că sunt în dreapta. Nu am spus aceste lucruri, nu sunt ale mele, nu le gândesc şi nu le simt.
Înainte de discuţia cu Liana Stanciu, reamintim că realizatoarea emisiunii Arte, carte şi capricii (totdată preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru ora de religie) a declarat public că susţine iniţiativa Coaliţiei pentru familie, care a depus la Parlament trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât familia să fie definită ca alcătuită din bărbat şi femeie.
Declaraţia Lianei Stanciu, pentru Paginademedia.ro:
Liana Stanciu: Toată această poziţie sprijină ideea de familie. De opt ani merg prin spitale, de doi ani merg la un centru de plasament, am văzut ce înseamnă copii fără părinţi, care nu ştiu ce înseamnă mamă şi tată.
De aceea am spus că eu cred că un copil are nevoie de tată şi de mamă.
Paginademedia.ro: S-a interpretat…
Liana Stanciu: Nu eu am dat această interpretare. Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări. Este un subiect care mă răneşte profund.
Îmi doresc să trăiesc într-o ţară în care copiii să nu sufere după lucrurile pe care le fac adulţii. E prea multă suferinţă.
Reacţiile au fost dure pe Facebook. Se poate înţelege că prin includerea ideii de mamă şi tată ca familie se limitează căsătoriile între persoane de acelaşi sex?
Eu nu am spus asta. Ceea ce am spus eu este, cum am precizat, că un copil are nevoie de mamă şi de tată. Şi mai mult decât orice, de iubire. De la asta am pornit.
Ai fost acuzată de homofobie…
Eu nu am spus nici că sunt în stânga, nici că sunt în dreapta. Nu am spus aceste lucruri, nu sunt ale mele, nu le gândesc şi nu le simt.
Nu am spus nimic şi nu am susţinut nimic din acele lucruri.
Mi-am făcut suficient rău cu povestea asta, care a fost făcută cu cele mai bune intenţii. Voi continua să ajut, fără să fac publice aceste lucruri, cum s-a întâmplat şi până acum.
Interpretarea a fost că nu eşti de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
Nu pentru asta militez eu, ci pentru o soluţie pentru copiii abandonaţi, pentru copii cu probleme, pentru copiii care nu au familie şi nu sunt doriţi. Treaba mea este să contruiesc ceva pentru ei.
Consider că nu am făcut nimic ca să lezez pe cineva. Un copil are nevoie de tată şi de mamă. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat.
Îmi pare rău că asta s-a înţeles. Repet: sunt lucruri pe care nu le-am spus, nu lea-m simţit, nu le gândesc şi nu sunt ale mele.
Comentarii
01.06.2016 @ 02:29
Zici: "Si asta in momentul in care state din SUA considera homosexualitatea *** si altele oferind "pacientilor" tratament adecvat - psihic [...]"
Fals. În USA nu este treaba statelor să spună ce este și ce nu este boală și nici n-o fac. De asta se ocupă medicii, psihiatrii etc. Care este poziția marilor organizații americane în domeniul sănătății asupra acestui subiect am detaliat în alt comentariu. și nu mă repet aici.
Statele pot să interzică unele tratamente aplicate minorilor, dacă le consideră nocive sănătății acestora, și deja sunt câteva state care au adoptat legislații în acest sens.
Contrar poziției asociațiilor profesionale, sunt unii psihiatrii, psihologi sau consilieri religioși care pretind că homosexualitatea este o boală și că ei o pot trata. Nu există nici o dovadă dovadă a vindecării în afara susținerilor acestora și a unora care pretind că că s-au tratat. Sistematic cei care pretind că pot trata homosexualitatea au refuzat un control al acestor susțineri deși există cel puțin 4 metode de laborator care pot determina orientarea sexuală a unei persoane, dincolo de susținerile acesteia: falometru, reactivitatea creierului în prezența unor substanțe presupuse a fi feromoni umani, reactivitatea creierului în prezența unor stimuli erogeni, detectorul de minciuni. Se pot folosi și combinații între ele.
Urmare a acestei stări de lucruri un grup de homosexuali și rude ale acestora au dat în judecată o organizație JONAH (Jews Offering New Alternatives for Healing) care pretindea că consilierii ei pot vindeca homosexualitatea. Juriul și judecătorul au dat verdictul: susținerile sunt frauduloase. Judecătorul a ordonat încetarea activității frauduloase. Alte procese sunt în derulare.
https://en.wikipedia.org/wiki/JONAH
În USA societățile de asigurări lucrează în baza DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) și, întrucât homosexualitatea nu figurează printre boli în acest manual, nu suportă plata "tratamentelor" pe care unii pretind că le fac pentru vindecarea homosexualității.
26.05.2016 @ 03:00
Zici: "In orice manual, tratat de psihiatrie sexul intre persoane de acelasi sex este definit ca boala, comportament sexual deviant!""
Nu știu dacă ești greșit informat sau deși cunoști adevărul minți cu nerușinare.
N-o să poți da nici măcar un exemplu de astfel de manuale. Iată de ce:
În România, homosexualitatea n-a fost niciodată considerată boală. Despre actele sexuale între parteneri de același sex se învăța la facultățile de medicină, până acum vreo 15 ani, la cursurile de medicină legală, unde se indicau metode de a stabili dacă o persoană a participat la acte homosexuale. Exemplu: I. Moraru, Medicina legală, Ed. Medicală, 1967.
Nici DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) editat de către American Psychiatric Association, nici ICD (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems) editat de către World Health Organization (Organizația Mondială a sănătății) nu listează homosexualitatea printre boli.
"For decades, the consensus of mainstream mental health professionals and researchers has been that homosexuality and bisexuality are normal expressions of human sexuality; that they pose no inherent obstacle to leading a happy, healthy, and productive life; and that gay and lesbian people function well in the full array of social institutions and interpersonal relationships."
Acest text este poziția oficială a tuturor marilor organizații din USA în domeniul sănătății și protecției sociale dintre care enumăr: American Medical Association, American Psychological Association, American Psychiatric Association, American Psychoanalytic Association, American Academy of Pediatrics, American Academy of Family Physicians, National Association of Social Workers.
http://www.supremecourt.gov/ObergefellHodges/AmicusBriefs/14-556_American_Psychological_Association.pdf
"The WMA strongly asserts that homosexuality does not represent a disease, but rather a natural variation within the range of human sexuality."
Acest text face parte dintr-o declarație emisă de către World Medical Association. Din această asociație face parte și Romanian College of Physicians.
http://www.wma.net/en/30publications/10policies/s13/index.html
Singurul stat, din câte știu, în care homosexualitatea este considerată boală psihică este Indonezia. În luna martie 2015 Indonesian Ulema Council (într-o traducere adaptată, Sinodul Musulman din Indonezia) a emis o fatwa (decret religios musulman) prin care homosexualitatea este declarată boală curabilă și actele homosexuale trebuie pedepsite, mergând până la pedeapsa cu moartea. În luna noiembrie 2015 Indonesian Psychiatrists Association a clasificat homosexualitatea ca boală psihică. No comment. Nu cred că au avut timp să editeze manuale / tratate în care să fie reflectat noua poziție a psihiatrilor indonezieni.
Îb USA, cca 80% din adopțiile făcute în cuplurile gay sunt copii naturali ai unuia din cuplu și adopția se face de către celălalt membru al cuplului. (Am dat exemplul USA pentru acolo sunt statistici.) În astfel de cazuri, când copii sunt oricum crescuți de către cuplul gay, adopția este evident în favoarea copiilor în caz de probleme de moștenire, de creștere după după decesul părintelui natural, fără ca acel copil să fie despărțit de cel care a contribuit la creșterea și educarea lui etc.
În USA s-au făcut zeci de studii comparative între copii crescuți de către cuplurile gay, copii crescuți într-o familie "tradițională", copii crescuți de către un singur părinte, copii instituționalizați etc. Nu s-au constatat diferențe între copii crescuți de către cuplurile gay și copii crescuți într-o familie "tradițională" și ambele situații sunt net mai bune decât celelalte. Pe baza acestor studii toate asociațiile profesionale din domeniul sănătății și al ocrotirilor sociale din USA dintre care amintesc: American Academy of Pediatrics, American Psychological Association, American Academy of Family Physicians, American Medical Association, National Association of Social Workers au susținut și susțin căsătoriile între persoane de același sex și, implicit, adopțiile de copii de către cuplurile gay. Link-ul de mai jos este spre un memoriu (Amici Curiae) depus în fața Curții Supreme a USA (SCOTUS) cu ocazia judecării cauzei prin care s-a decis că Constituția USA ocrotește dreptul la căsătorii între persoane de același sex.
http://www.supremecourt.gov/ObergefellHodges/AmicusBriefs/14-556_American_Psychological_Association.pdf
***!
*** nu-și recunosc homofobia pentru că știu că sunt ***: o simt în sufletul lor.
26.05.2016 @ 10:26
Mama, cat de prost esti, Cristian Botez. In primul rand in discutia asta nu este vorba despre adoptia copiilor de catre cupluri homosexuale. "
Ba exact asta este miza. Cresterea copiilor in "cultul" homosexual. Si asta in momentul in care state din SUA considera homosexualitatea *** si altele oferind "pacientilor" tratament adecvat - psihic, bineinteles, dar nu cu medicamente ci doar folosind cuvinte... discutii. Cea mai buna discutie incepe cred cu... daca am fi cu totii homosexuali, cine ar mai face copiii? *** Ce am infia? Soparle, gusteri? *** si i-am lasa mostenitori, asa-i? I-am invata sa sofeze masina, nu? Sa scrie si sa citeasca, nu? Hai sa fim seriosi. ***
Daca acest articol ma eticheteaza ca fiind homofob - asta e! Imi asum eticheta. Dar si homosexualii ar trebui sa-si asume eticheta de *** :)
Un studiu statistic arată că LGB din comunităţile puternic homofobe traiesc cu 12 ani mai puţin decât cei din comunităţile slab homofobe. Vârsta medie a membrilor LGB, la data sinuciderilor, în comunităţile puternic homofobe este cu 18 ani mai mică decât în cele slab homofobe.
(Mark L. Hatzenbuehler et. al.; Structural stigma and all-cause mortality in sexual minority populations; Social Science & Medicine, Vol. 103, February 2014, Elsevier.)
Cine nu-i dispus sa plateascai articolul poate citi o recenzie aici:
www .eurekalert .org/pub_releases/2014-02/cums-lil021414.php
Ticăloșii nu-și recunosc homofobia pentru că știu că sunt ***: o simt în sufletul lor.
In loc de P.S.: da' e misto filmele alea cu lezbi, nu?
*** !