România TV a fost penalizată pentru luna de campanie electorală în care "vinovatul Soroş" a fost una din temele staţiei. CNA a propus chiar amenda maximă, de 200.000 de lei. Cum s-a votat?
Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul de televiziune Romania TV cu suma de 100.000 de lei pentru cazul George Soros in perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.
Suma a fost propusa de Orsolya Eva Borsos si a fost votata de sapte din cei unsprezece membri prezenti la sedinta de azi.
Au votat pentru: Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Laura Georgescu.
Impotriva au votat Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea. De menţionat că Gabrea, Tufeanu şi Dorina Rusu erau pentru amenda maximă, de 200.000 de lei, care însă nu a întrunit numărul minim de voturi (şase).
A mai existat şi o propunere de 50.000 de lei, însă nici aceasta nu a trecut la vot.
Amenda propusa de Orsolya Eva Borsos si votata de sapte din cei unsprezece membri prezenti la sedinta de azi s-a sprijinit pe urmatoarele articole de lege:
Art. 3 din Legea Audiovizuala
(2)Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.
Art. 40 din Codul Audiovizual
(2)Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile.
Art. 65 Codul Audiovizual
În emisiunile de ştiri şi dezbateri, radiodifuzorii trebuie să respecte următoarele reguli:
(c) titlurile şi textele afişate pe ecran să reflecte cât mai fidel esenţa faptelor şi datelor prezentate;
Art. 64 din Codul Audiovizual
(1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media trebuie sa respecte urmatoare principii:
a) Asigurarea unei distinctii clare intre fapte si opinii
b) Informarea cu privire la un fapt sau un eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna credinta.
Articolul 47din Codul Audiovizual
(1) Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe.
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
a, nu este vorba de "moderare" la care voi va pricepeti, este vorba de CENZURA !
nu ma caiesc ca v-am scos din grila !