UPDATE. 5 septembrie 2017. CNA a decis să acorde doar una dinc ele patru frecvenţe rămase restante la concursul din iunie 2017. Frecvenţa de Hunedoara a fost acordată unui proiect local, Big FM. Cat priveşte celelalte trei frecvenţe, din Alba Iulia, Orşova şi Sighetul Marmaţiei, niciuna dintre propunerile restante nu au întrunit votul a cel puţin şase dintre membrii prezenţi.
UPDATE. 13.20. Concursul s-a încheiat. Patru frecvenţe au rămas neacordate: Alba Iulia, Hunedoara, Orşova si Sighetul Marmaţiei. Unii membri propun ca o nouă şedinţă să fie convocată tot astăzi, pentru a se putea relua votul pe cele patru frecvenţe neacordate. Consilul a luat pauză de o oră, până la 14.30, urmând să fie redeschis apoi subiectul.
„Vă propun să mergem cu ordinea de zi până la avizele de retransmisie, să închidem şedinţa după acel punct şi să redeschidem una ca să terminăm votul pe frecvenţe. E aceeaşi ordine de zi, facem o convocare. Motivul este un simplu: nu ştim când ne mai strângem măcar cei de acum. Avem toate şansele să ne mai vedem în august cu frecvenţele acestea”, a spus Valentin Jucan, membru CNA.
Membrii au decis prin vot că nu vor mai relua astăzi votul pentru frecvenţele radio neacordate.
UPDATE 12.20. Membrii au luat cinci minute de pauză. Parte din ei au părăsit sala.
UPDATE, 12.37. Votul a fost reluat
UPDATE, 10.30. Votul întârzie să înceapă după ce au apărut discuţii între membri în legătură cu modul de vot. Unii propun ca în primul tur de vot membrii au putut vota pentru mai multe proiecte în cazul unei licenţe. Alţii propun ca în primul tur să se dea votul pentru un singur proiect. În noiembrie 2015, la ultimul concurs sistemul a fost pe modelul cu mai multe voturi pe proiecte, în prima tură de vot.
Radu Herjeu, membru CNA: „În noiembrie 2015, nimeni n-a avut o problemă cu acest sistem de vot şi acum brusc constat că jumătate din membri au avut revelaţia că sistemul de vor nu e bun. Nu putem să decidem să schimbăm un sistem de vor aşa. Dacă s-a modificat, doresc să se voteze modificarea.” (rezultatele şi votul de la concursul de frecvenţe 2015 AICI).
UPDATE 10.47. „Să luăm o pauză, că şi aşa suntem deliciul presei de jumătate de oră”, a spus Monica Gubernat, membru CNA. Membrii au luat o pauză pentru a discuta cu uşile închise, departe de ochii presei, sistemul în care vor vota.
UPDATE. 11.03. Membrii au revenit în sală şi au decis ca, în primul vot, să se poată vota pe mai multe proiecte. A început concursul.
CONCURSUL DE FRECVENŢE. Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului decid astăzi prin vot la cine merg cele 30 de frecvenţe radio scoase la concurs. Un număr de 48 de societăţi din Bucureşti şi din ţară au depus dosare şi au fost audiate de CNA în ultima săptămână.
Paginademedia.ro va prezenta, în timp real, câştigătorii frecvenţelor radio pe măsură ce consiliul le va vota. Pentru ca o frecvenţă radio să fie câştigată de o societate, trebuie să primească cel puţin şase voturi de la membrii CNA.
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului ar trebui să se întrunească în şedinţă publică, astăzi, după ora 10.00
Printre posturile care intră în concurs se numără Kiss FM, Magic FM, Virgin Radio, Rock FM, Radio Guerrilla, Smart FM, postul lui Marius Tucă, Europa FM, RFI, Radio Trinitas, Romantic FM sau National FM.
Membrii prezenţi: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Eva Orsolya Borsos, Valentin Jucan, Florin Gabrea.
Sistemul de vot: Pentru fiecare frecvenţă vor fi până la trei tururi de vot. Dacă nici în turul trei nu se strâng cel puţin şase voturi pentru o frecvenţă, aceasta va fi reportată pentru şedinţa următoare. Dacă nici atunci frecvenţa nu va fi acordată, aceasta va fi scoasă din nou la concurs.
Citeşte şi: Cele mai importante proiecte prezentate la concursul radio
Lista frecvenţelor FM scoase la concurs:
- Alba Iulia: 102,3 FM - 17 societati au depus dosare pentru această frecvenţă. Frecvenţă reportată în următoarea şedinţă. Membrii nu s-au putut decide între Radio Zu şi Jazz Radio, care au avut cinci, respectiv, patru voturi. E nevoie de şase voturi pentru ca frecvenţa să fie acordată.
- Baia Mare: 104,2 - 15 dosare Câştigător: City Radio, pentru societatea Voice Media din Satu Mare.
- Borşa: 101,4 - 8 dosare - Câştigător: Maramureş FM - votat în unanimitate
- Braşov: 91,9 - 23 de dosare - Câştigător: Jazz Media - votat în unanimitate (detalii despre proiect, AICI)
- Comăneşti: 93,5 - 10 dosare - Câştigător: Radio Trinitas
- Craiova: 92 - 16 dosare - Câştigător: Impuls FM, societatea AdWay Direction
- Călăraşi: 94,3 - 10 dosare - Câştigător: Radio Zu
- Câmpulung: 89,8 - 7 dosare - Câştigător: Europa FM
- Câmpulung: 91,9 - 6 dosare - Câştigător: Smart FM (detalii despre proiect, AICI)
- Huedin: 97,3 - 10 dosare - Câştigător: Paprika Radio
- Hunedoara: 88,9 - 12 dosare - Nu s-a acordat. Votul va fi reluat în următoarea şedinţă. Radio Trinitas şi Big FM au intrat pe lista scurtă.
- Iaşi: 98,6 - 26 de dosare - Câştigător: Romantic FM
- Iaşi: 100,4 - 24 de dosare - Câştigător: Itsy Bitsy
- Lupeni: 94,6 - 8 dosare - Câştigător: Radio Galaxy, post în care acţionat este deputatul Eugen Nicolicea (detalii, AICI)
- Orşova: 107,3 - 10 dosare - Nu s-a acordat. Votul va fi reluat în următoarea şedinţă. Galaxy, Smart FM şi Digi Fm pe lista scurtă
- Putna: 92,3 - 9 dosare - Câştigător: Smart FM
- Roman: 91 FM - 15 dosare - Câştigător: Radio Guerrilla
- Râmnicu Vâlcea: 96,9 - 13 dosare Câştigător: Radio Eveniment, votat în unanimitate
- Râşnov: 88,5 - 9 dosare - Câştigător: City Radio
- Sebeş: 90,1 - 12 dosare - Câştigător: Radio Star - votat în unanimitate
- Sibiu: 98,3 - 19 dosare - Câştigător: Jazz Radio
- Sighetu Marmaţiei: 93,8 - 11 dosare - Nu se acordă. Votul va fi reluat în următoarea şedinţă. Radio Maria şi Radio Tisa FM.
- Slobozia: 92,9 - 8 dosare - Câştigător: Focus FM, societatea Medika Broadcast.
- Suceava: 90,4 - 18 dosare - Câştigător: Naţional FM
- Suceava: 95,3 - 17 dosare - Câştigător: Radio Zu
- Topliţa: 94,4 - 11 dosare - Câştigător: Maria Radio, post religios
- Târgu Neamţ: 97,6 - 11 dosare Câştigător: Impact FM, operat de Impact FM Suceava
- Vaslui: 107,2 - 13 dosare - Câştigător: Radio ZU
- Vatra Dornei: 93,9 - 12 dosare - Câştigător: Radio Guerrilla
- Vatra Dornei: 98,2 - 11 dosare - Câştigător: Digi FM
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Nu, tot CNA.
Trebuie arătat că nu apar suprapuneri cu alte radiouri sau cu frecvențe FM rezervate de MApN și trebuie subliniat că oferta radio adresată județului Hunedoara nu este bogată.
Prin urmare rugăm CNA să suplimenteze numărul de licențe alocate județului Hunedoara permițând instalarea de emițătoare suplimentare în Deva, Hunedoara, Hațeg pentru radourile care au deja o licență în aceste localități.
În cazul lor nu cred că este nevoie de licență pe o altă frecvență, ci de permisiunea de a avea un emițător suplimentar și în Hunedoara, tot pe 92,6Mhz (+/- 0,1Mhz).
Același lucru este valabil și pentru Radio Trinitas care are frevența 100,2Mhz în Hațeg, sper că aceasta poate fi extinsă și pentru municipiile Deva și Hunedoara.
Pentru noua frecvență se poate găsi un alt câștigător.
Mă abțin să calific comentariul tău,
În Comănești, Bacău din 19568 de locuitori, Creștini-Ortodocși sunt 16671, asta conform recensământului din 2011-2012.
Ai dreptate, e de preferat postul local în Hunedoara. Sper totuși că va avea un alt nume, spre exemplu HD Radio.
Alba - Jazz
Orșova - Digi
Hunedoara - Trinitas,
Sighetu Marmației - Radio Maria (Tisa se aude oricum de peste graniță),
(Și Virgin Radio era o opțiune bună, dar și Radio Impuls).
Auzi Heracles domnu htag rezist Radio Zu e radioul nr 2 pe tara, are cel mai ascultat matinal