Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi prelungirea cu încă nouă ani a licenţei Pro TV Internaţional.
Postul cu format generalist, care transmite pentru românii din Diaspora, a fost lansat în mai 2000, iar licenţa sa ar fi urmat să expire la 9 mai 2018. Potrivit legislaţiei audiovizuale, o licenţă audiovizuală este prelungită la fiecare nouă ani.
Postul are 44% retransmisie Pro TV (cum ar fi show-urile de divertisment şi serialul Las Fierbinţi), 52% producţii ale altor producători şi 4% producţie proprie (emisiunea „Acasă la români”).
Răzvan Marin, manager de proiect Pro TV Internaţional şi responsabil cu strategia de programe şi grila postului:
„Suntem primul canal privat dedicat românilor din Diaspora. Am emis prima oară pe 29 aprilie 2000. De atunci şi până acum am ajuns să emitem într-o sumedenie de state din Europa şi Canada, plus Israel. Avem o ofertă bogată de programe. De la lansare până am oferit românilor din diaspora programe speciale dedicate acestora, de la programe de ştiri live, la programe premium de divertisment, la cele mai bine seriale româneşti precum şi la anumite competiţii sportive, acolo unde am avut drepturi de difuzare pe teritoriul acoperit de PRO TV Internaţional.
Avem o strategie de programe special gândită pentru românii de pretutindeni, asta înseamnă că este gândită pe două zone geografice: zona Europei şi zona continentului american, pentru Statele Unite şi Canada. Asta înseamnă că programele noastre din prime time şi din acces sunt reluate noaptea pentru privitorii noştri din Canada şi Statele Unite ca aceştia să poată urmări programele la ore convenabile pentru ei.
Astăzi, PRO TV înseamnă un conţinut 100% românesc, programe live între 6 dimineaţa şi orele 20:30, de luni până vineri. Pe segmentul acesta orar, avem ştiri live, avem programe de divertisment live, „Vorbeşte lumea” şi „La Măruţă”. Mai avem programe de divertisment şi seriale premium precum „Românii au talent”, „Pe Bune?!”, „Las Fierbinţi”.
Avem şi programe speciale dedicate, „Acasă la români”, un program folcloric, care prezintă tradiţiile noastre.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Este doar o parere. Va multumesc