Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului şi-au ales în şedinţa de astăzi preşedintele şi vicepreşedintele.
Monica Gubernat a fost votată pentru a conduce forul audiovizual, urmând ca propunerea de preşedinte să fie trimisă către Parlament. Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost ales Nicolaie Bălaşa.
Alegerile s-au făcut într-o şedinţă care nu a avut regim public şi în care voturile au fost secrete, aşa cum spune Legea Audiovizualului.
Monica Gubernat a fost aleasă prin votul a şapte din cei 11 membri prezenţi. Informaţia a fost confirmată pentru Paginademedia.ro de Monica Gubernat.
Vicepreşedintele Nicolaie Bălaşa a primit votul tot a şapte dintre membri. Trei voturi au mers la Alexandru Kocsis, celălalt candidat. Un vot a fost anulat.
Pentru funcţia de preşedinte a fost depusă o singură candidatură, Monica Gubernat, aflată la al doilea mandat de şase ani în CNA. Monica Gubernat a fost vicepreşedinte interimar în ultimele trei luni, conducând şedinţele de consiliul.
La funcţia de vicepreşedinte au fost depuse două candidaturi, Nicolaie Bălaşa şi Alexandru Kocsis.
Amintim că în luna decembrie a lui 2018 structura Consiliului Naţional al Audiovizualului s-a modificat. Şapte membri au primit mandate noi, de şase ani, în forul audiovizual.
Este vorba despre: Monica Gubernat (PSD), aflată la al doilea mandat în CNA, Ramona Elena Sorescu (PSD), Nicolae Sorescu Bălaşa (PSD), Alexandru Kocsis Cristea (PNL), Borsos Orsolya Eva (UDMR), aflată la al doilea mandat în CNA, Cristina - Ancuţa Pocora (fost deputat PNL) şi Răsvan Popescu, cel mai vechi dintre membrii CNA din 2000.
Consiliul Naţional al Audiovizualului este format din 11 membri:
- Ramona Sorescu,
- Nicolaie Bălaşa,
- Alexandru Kocsis,
- Orsolya Borsos,
- Cristina - Ancuţa Pocora
- Răsvan Popescu
- Radu Herjeu,
- Dorina Rusu
- Gabriel Tufeanu
- Radu Călin Cristea
- Monica Gubernat
Cine este Monica Gubernat, noua propunere de preşedinte CNA:
Conform site-ului instituţiei, Monica Gubernat, doctorand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative în domeniul comunicării publice, este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002).
A facut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004. A lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului).
A fost consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale şi formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.
A intrat în Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru prima dată în 2012, tot la numirea PSD. În 2018, a primit un nou mandat de membru titular, pe o perioadă de şase ani.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii