COMUNICAT. Părintele este cel mai important învăţător pentru copilul său, iar implicarea lui în procesul de educaţie are un rol esenţial. Psihologii precizează că în familiile în care părinţii sunt interesaţi în mod activ de modul în care copilul se descurcă la şcoală, elevii au rezultate mult mai bune.
Prin urmare, nu este nevoie de meditaţii sau de cursuri suplimentare, ci de ajutor din partea familiei.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Nu este un efort prea mare, trebuie doar ca părinţii să le dedice copiilor ceva mai mult timp, iar asta nu înseamnă să le rezolve ei temele. Iată ce trebuie să faci ca să fii alături de copilul tău.
Discută deschis cu dirigintele sau învăţătorul
O comunicare sinceră şi frecventă cu dirigintele şi învăţătorul este esenţială, pentru că în acest fel poţi afla cum se adaptează copilul tău la cerinţele şcolii şi la colectiv. E posibil ca micuţul să-ţi ascundă anumite probleme cu care se confruntă, dar care îi sunt cunoscute dirigintelui.
Comunicarea cu profesorul sau învăţătorul nu înseamnă însă numai să participi la şedinţele cu părinţii. Câteva discuţii faţă în faţă pot fi de mare ajutor, mai ales că în acest fel vei fi la curent şi cu problemele care există la şcoală şi care îl pot afecta şi pe copilul tău.
Ajută copilul la teme
Unii copii nu se descurcă singuri cu temele sau au nevoie de ajutor la anumite materii, care li se par mai dificile. Dacă ai posibilitatea, fii alături de el şi organizează într-un mod plăcut timpul dedicat temelor.
Copilul trebuie să aibă un birou confortabil şi bine luminat, să-şi facă temele într-un anumit interval orar, nu seara târziu. De asemenea, ar fi bine să nu aibă un televizor în cameră, pentru că ar putea fi tentat să neglijeze temele ca să urmărească serialul preferat.
Dacă îl poţi ajuta cu rezolvarea temelor, este perfect, dar dacă nu, atunci apelează mai întâi la rude sau la prieteni, nu la un meditator. Laudă copilul pentru fiecare exerciţiu pe care a reuşit să-l rezolve şi nu pune presiune pe el, pentru că nu trebuie să aibă rezultate perfecte chiar la toate materiile.
Încurajează-l să aibă un hobby
Un copil care îşi poate urma pasiunea este un copil fericit, iar rezultatele bune nu vor întârzia să apară, inclusiv pe plan şcolar. Discută mereu cu copilul tău şi află ce i-ar plăcea să facă în timpul liber, apoi înscrie-l la cursul sau atelierul respectiv.
Poate că este pasionat de muzică, desen sau sport, ori poate s-ar bucura să participe la un curs de teatru sau la un atelier de lectură.
Ajută-l să descopere plăcerea de a citi şi cumpără-i cărţile care îl interesează! Găseşti o gamă variată de cărţi pe Librăriadelfin.ro, de unde poţi comanda beletristică pentru toate gusturile şi pentru orice vârstă.
Comunică mereu cu el
Cel mai important aspect în relaţia cu copilul tău este comunicarea sinceră, deschisă. Discută cu el zilnic şi află care sunt provocările cu care se confruntă la şcoală, ce anume îl îngrijorează, de ce îi este teamă.
În acest fel, vei afla dacă este obosit sau stresat, dacă are probleme cu anumiţi colegi sau cu unii profesori. Este foarte important să afli cât mai repede aceste lucruri, ca să poţi acţiona în consecinţă, pentru a-l ajuta.
Prin urmare, nu trebuie să angajezi meditatori dacă vrei ca micuţul tău să obţină rezultate mai bune la şcoală. Trebuie doar să fii alături de el, să-l ajuţi şi să-l încurajezi mereu şi să comunici deschis cu el, indiferent care ar fi problemele cu care se confruntă.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu