Skip to main content

Reporteri TVR, infectaţi cu Covid-19. Ce spune şefa ştirilor? Adelin Petrişor, mustrat de şefa TVR pentru că postat pe Facebook despre probleme

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Infecţii cu Covid-19, în TVR, la secţia de ştiri şi un semnal de alarmă tras de Adelin Petrişor în legătură cu organizarea şi siguranţa angajaţilor. Semnal de alarmă care i-a adus lui Petrişor o mustrare de la vârful instituţiei.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Au fost trei infectări depistate în ultima vreme la Ştirile TVR, atât personal editorial cât şi personal din zona tehnică.

Contactată de Paginademedia.ro, Mădălina Rădulescu (şefa ştirilor din TVR) a vorbit despre infectările de la departamentul pe care îl conduce şi a făcut unele precizări:

„În acest moment sunt confirmate trei cazuri active (două din zona editorială şi un om de la tehnic). Mai sunt şi contacţi direcţi ai acestora, dar nu sunt confirmaţi. Au fost testaţi, iar rezultatele ar trebui să vină zilele acestea.

Cei trei bolnavi sunt acasă, în carantină. Au simptome uşoare”, a spus ea.

A vorbit şi despre felul în care este organizată redacţia, astfel încât să fie luate măsuri de prevenţie.

Adelin Petrişor: „Doamna a zis că nu e prima dată când fac asta"

Adelin Petrişor, el însuşi reporter de teren al Ştirilor TVR, a semnalat pe Facebook, în urmă cu câteva zile (9 octombrie), unele problemele care ar fi în departament.

A spus, printre altele, că sunt doi reporteri bolnavi pe care nu are cine-i să-i înlocuiască timp de două săptămâni cât sunt pe tratament.

Astăzi, jurnalistul a revenit cu o altă postare în care susţine că ar fi primit un mail de la conducerea TVR în care i s-ar fi reproşat că postarea sa atrage jigniri instituţiei:

Doamna preşedinte (n.r. - Doina Gradea) a subliniat că nu e prima oară când fac asta şi că postarea mea a atras comentarii jignitoare la adresa unor colegi şi chiar a instituţiei”, a spus Adelin Petrişor.

Tot el a mai scris:

Cea mai mare problemă e că eu am ieşit public pe Facebook, nu că într-o instituţie cu 2200 de angajaţi şi vreo 200 de colaboratori nu se găsesc înlocuitori pentru 2 reporteri bolnavi de #COVID19”, a punctat de asemenea.

În postarea de vineri (9 octombrie), Petrişor acuza următoarele aspecte:

„Încă de la început, noi lucrăm împărţiţi în două ture, doar câte 4 reporteri de teren pe fiecare tură, foarte puţini în comparaţie cu orice redacţie din România.

Acum, în loc să-i înlocuiască pe cei 2 pe o perioadă de 2-3 săptămâni cu oameni din redacţie sau din alte departamente ale TVR, şefii au preferat să ne amestece pe noi cei rămaşi şi să ne pună într-un program haotic”, nota postarea sa.

Adelin Petrişor este unul dintre reporterii activi în pandemie, cu reportaje făcute chiar în secţiile de ATI (inclusiv Suceava) unde sunt îngrijiţi bolnavi de Covid-19.

Şefa ştirilor: „Nu am puterea să pot aduce oameni din alte zone ale TVR-ului”

Mădălina Rădulescu a explicat modul în care a fost organizat TVR-ul în Starea de Urgenţă, cum s-au schimbat lucrurile apoi şi cum se desfăşoară activitatea acum.

Pe scurt, a explicat că în ultimele şapte luni redacţia a fost împărţită în două: 8 reporteri (alături de un cameraman şi un şofer) care au stat permanent pe teren şi nu au luat contact cu colegii din redacţie şi restul jurnaliştilor care au lucrat în redacţie.

Acum, după infectări, se ia în calcul trecerea unor jurnalişti din redacţie în echipa celor care merg permanent pe teren.

În continuare, şefa ştirilor subliniază că echipele care fac exclusiv teren nu se întâlnesc cu colegii din redacţie, aceştia având camere amenajate separat în TVR.

Declaraţiile Mădălinei Rădulescu, în continuare:

- Redacţia este diferit organizată acum, faţă de cum era în starea de urgenţă. Dacă atunci era un program de o zi lucrată şi una liberă, acum sunt aproximativ cinci zile lucrate (una dupa alta) şi 2-3 libere.

- Am încercat, după starea de urgenţă, să organizez lucrurile în aşa fel încât toată lumea să aibă concediu.

- Am avut în această perioadă 8 echipe (reporter, cameraman şi şofer) în două ture, care nu au intrat deloc în redacţie. Au avut camere separate în TVR şi nu au luat contact cu nimeni din redacţie. De altfel, aceştia nici acum nu intră în contact cu colegii în redacţie.

- În momentul în care am rămas fără două echipe din cele opt a trebuit să găsesc o metodă să putem acoperi toate subiectele cu 3 trei echipe pe fiecare zi.

- Am făcut program care să respecte legislaţia muncii şi care să ne permită să ne facem treaba.

- Noi nu suntem foarte mulţi la ştiri, deşi există ideea că sunt foarte mulţi oameni angajaţi în TVR.

- Eu nu am puterea să pot aduce oameni din alte zone ale TVR-ului. A trebuit să fac programul cu tot personalul pe care îl am.

Raul Bambu, Paginademedia.ro: O să existe un mecanism prin care oameni din redacţie vor trece în echipele de teren?

- O să existe, probabil, şi această soluţie de a duce oameni din redacţie în echipele care stau permanent în teren, dar trebuie să spun că şi în redacţie e foarte mult de lucru.

De asemenea, şi în redacţie au fost reporteri care au făcut teren (cei de la Parlament sau Guvern). Am avut nevoie de oameni care să scrie ştiri şi în redacţie.

- Noi suntem aproximativ 200 de oameni în total, dar aici intră şoferii, reporterii, editorii, producătorii, documentariştii sau cameramanii.

Postarea lui Adelin Petrişor de vineri, 9 octombrie

Postarea lui Adelin Petrişor de astăzi, 12 octombrie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Așteptăm și un comunicat drastic, amenințător semnat de Mircea Radu.

Trimite un comentariu

sus