COMUNICAT. Dacă tocmai te-ai mutat într-o casă pe care trebuie să o amenajezi de la zero, probabil, ai foarte multe întrebări referitoare la materiale şi design. Când vine vorba despre podele, în prezent, există o mulţime de tipuri de pardoseli pentru interior, iar alegerea poate fi extrem de dificilă, mai ales că fiecare are avantaje şi dezavantaje.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Totuşi, pentru a lua decizia corectă, trebuie să ţii cont de nevoile şi de preferinţele tale, precum şi de propriul tău stil de viaţă. Iată câteva informaţii esenţiale despre cele mai populare tipuri de pardoseli.
1. Parchetul
Este, probabil, cel mai des întâlnit tip de pardoseală din casele românilor şi nu numai pentru că este foarte uşor de integrat în orice design interior. Se întreţine uşor, poate căpăta atât un aspect luxos cât şi o notă casual, în funcţie de preferinţe. Parchetul, la rândul său, poate fi de mai multe feluri:
Din lemn stratificat
În două sau în trei straturi de lemn, parchetul stratificat se găseşte în nenumărate nuanţe şi modele, montându-se uşor şi având un raport calitate-preţ foarte avantajos. Fibrele de lemn sunt încrucişate, primul strat fiind finisat, iar celălalt (sau celelalte, în cazul parchetului triplu stratificat) fiind nefinisat, dar format din acelaşi tip de lemn.
Din lemn masiv
Această opţiune este perfectă pentru cei care doresc să aibă o locuinţă elegantă, cu aspect clasic. Parchetul din lemn masiv are un finish extravagant, conferind oricărei case un aer special. În plus, acest parchet oferă o izolare termică eficientă, poate fi reîmprospătat după o perioadă şi va rezista foarte mult în timp.
Parchet laminat
Acest tip de parchet reprezintă soluţia ideală pentru cine îşi doreşte aspectul cald şi primitor al parchetului, la un preţ avantajos. Parchetul laminat este confecţionat din conglomerate lemnoase, iar stratul superior este acoperit cu o peliculă din plastic. Astfel, obţii un look asemănător parchetului din lemn stratificat, cu preţ redus.
2. Plăci ceramice (gresie)
Gresia se numără şi ea printre cele mai des utilizate tipuri de pardoseli. Aceasta este folosită, în general, în bucătării, băi sau pe holuri, fiind o opţiune minunată pentru spaţii predispuse murdăriei sau traficului intens.
Gresia reprezintă o suprafaţă impermeabilă, astfel că se poate curăţa sau spăla foarte uşor. În plus, este disponibilă în sute de forme, dimensiuni, modele şi nuanţe. Drept urmare, este imposibil să nu găseşti o variantă ideală pentru casa ta!
3. Pardoseală din PVC (linoleum)
Pardoseala din PVC, mult mai cunoscută sub numele de linoleum, este o opţiune foarte bună mai ales datorită costurilor scăzute dar şi a faptului că merge pus aproape oriunde. Poţi găsi linoleum la preţ avantajos într-o gamă variată de modele, nuanţe şi imprimeuri, ce se potrivesc atât pe holuri, cât şi în living sau în dormitor.
Pardoseala din PVC se curăţă foarte uşor şi poate fi tratată antimicrobian, lucru ce o face perfectă pentru o casă în care sunt copii sau animale de companie. Dacă te gândeşti să optezi pentru linoleum, trebuie să ştii că acesta poate imita aspectul parchetului, al gresiei sau chiar al pietrei naturale.
Aşadar, te poţi baza pe el pentru orice design interior!
4. Pardoseală din marmură
Marmura este şi ea folosită destul de des, mai ales, în ultimii ani. Aceasta este o rocă naturală solidă şi rezistentă, ceea ce îi asigură o durată lungă de viaţă, indiferent de camera în care o montezi.
În plus, creează un aspect elegant şi luxos, prin simplitatea şi prin finisajele ein perfecte. Deşi este mai costisitoare decât alte tipuri de pardoseli, ea va rezista zeci de ani, într-o stare impecabilă!
Acestea fiind spuse, ai la dispoziţie foarte multe variante de pardoseală. Ia în calcul detaliile de mai sus şi vei reuşi să faci cea mai bună alegere pentru casa ta!
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu