COMUNICAT. Dacă petreci mult timp în maşină, cu naveta zilnică, prin oraş cu responsabilităţile familiale şi de serviciu sau în diverse călătorii, felul în care te simţi la volan sau ca pasager îţi va influenţa starea fizică şi, mai ales, psihică. Pentru cei mai mulţi oameni, maşina personală sau de serviciu reprezintă mijlocul prin care ajung la birou sau îşi îndeplinesc datoriile. În mediul urban, acest lucru înseamnă aglomeraţie, blocaje în trafic şi o infrastructură precară de parcurs.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Iată câteva modalităţi prin care poţi creşte gradul de confort din interiorul maşinii tale, pentru a ajunge mai relaxat la destinaţie.
Îmbunătăţeşte scaunele
Când vine vorba despre confort în maşină, scaunul şoferului este elementul esenţial. Un scaun de calitate îţi poate îmbunătăţi experienţa de conducere, în timp ce, un produs incomod poate deveni chiar periculos, pentru sănătatea ta.
Postura greşită la volan este una dintre cauzele principale ale deteriorării coloanei vertebrale, care îţi poate produce sau accentua diferite afecţiuni. În materie de interioare auto, ai de ales dintr-o gamă variată de produse pentru orice buget şi gust.
Dacă ai în vedere criterii ce ţin de sănătate şi confort, poţi alege o echipare standard, cu scaune ergonomice, sau îţi poţi îmbunătăţi postura la volan cu ajutorul unor huse sau dispozitive dedicate. Atenţie şi la modul în care reglezi scaunul auto.
Pentru a avea o poziţie sigură şi, în acelaşi timp, confortabilă, picioarele nu trebuie întinse la maxim, încât să nu ajungi la pedale, ci, puţin flexate, pentru a facilita circulaţia sângelui şi a avea, în acelaşi timp, suficientă forţă în cazul unei frânări neaşteptate.
Păstrează curăţenia
Curăţenia şi ordinea ne conferă o stare de calm. Este valabil şi în cazul interioarelor de maşini, care dacă se transformă, uneori, în depozite care atrag o stare tensionată. Obiceiul de a arunca gunoaiele pe preşuri este dăunător şi periculos.
Dăunător pentru că mâncărurile, băuturile sau resturile de ţigări abandonate în resturi de ambalaje miros greu în habitaclu şi îţi pot deteriora mocheta şi tapiţeria.
Pericolul este cu atât mai mare pentru şoferii care aruncă obiecte pe preşul lor când conduc, deoarece unele pot ajunge sub pedale, împiedicându-i în timpul manevrelor importante în trafic. La fel de important este modul în care se comportă preşurile în sezonul ploios şi rece, când intri în maşină cu încălţămintea murdară de noroi sau zăpadă.
Pentru a menţine curăţenia în interior, găseşti mochete auto la preţ avantajos, din materiale antiderapante şi cu părţile laterale ridicate, stil tavă, care adună toată murdăria şi nu îi permit să se scurgă pe covoarele montate din fabrică. Aspirarea frecventă a mochetelor şi scaunelor nu este doar un gest de păstrare a curăţeniei ci şi o măsură de eliminare a prafului, bacteriilor şi alergenilor periculoşi pentru sănătatea ta şi a pasagerilor.
Verifică instalaţia de climatizare
Confortul în maşină depinde, în mare măsură, de temperatura pe care o resimţi, indiferent de sezon. Vara, nu poţi călători fără aer condiţionat, în timp ce, drumurile de iarnă pot deveni periculoase, dacă nu poţi încălzi parbrizul şi habitaclul.
Asigură-te că la reviziile de primăvară şi toamnă incluzi verificarea instalaţiei de climatizare. În lunile când nu sunt folosite, conductele şi tubulatura pot acumula praf, reziduuri şi resturi care, odată inhalate, devin periculoase. Atenţie la filtrul de aer, care împiedică pătrunderea în maşină a bacteriilor periculoase pentru sănătate.
Din cauza timpului petrecut în trafic, maşina a devenit un mijloc esenţial al vieţilor noastre, alături de spaţiile de locuit şi de lucru. Dacă,pentru casa şi biroul tău, îţi iei măsurile necesare de confort, nu ar trebui să neglijezi nici autoturismul, care te transportă de acasă la serviciu sau în vacanţe.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu