Skip to main content

COMUNICAT. Care sunt cele mai eficiente soluţii pentru a stopa infiltraţiile de apa

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Infiltraţiile de apă sunt o adevărată problemă în construcţii, deoarece apa este un lichid care urcă datorită proprietăţii de capilaritate a betonului, provocând apariţia igrasiei şi a deteriorărilor structurale.

Publicitate

Din acest motiv, este nevoie să intervii prin izolare la nivelul elementelor de construcţii afectate, folosind produse speciale pentru impermeabilizare, dar şi să iei măsurile necesare de prevenţie

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Foloseşte tratamente sau aditivi pentru impermeabilizare

Tratamentele pentru impermeabilizare sunt foarte eficiente deoarece îţi oferă posibilitatea de a izola chiar şi ulterior realizării construcţiilor, inclusiv la clădirile vechi.

Poţi folosi produse de impermeabilizare speciale pentru tipul materialelor folosite, adică aditivi pentru beton sau chiar tratamente împotriva umidităţii, care penetrează masa betonului creând astfel o barieră împotriva infiltraţiilor de apă.

Această barieră te scuteşte de efort suplimentar în timp, deoarece o locuinţă afectată de infiltraţii poate fi mai greu de tratat, dacă nu sunt folosite produse speciale pentru hidrofobizare faţă de o casă unde lucrările sunt realizate la timp.

Instalează trotuare perimetrale

Trotuarele perimetrale sunt una dintre cele mai sigure măsuri pe care le poţi lua pentru a evita infiltrarea apei în structura casei tale. Trotuarul perimetral se instalează de jur împrejurul casei, se realizează din beton şi i se asigură o pantă care să ajute la scurgerea facilă a apei.

Practic, trotuarul perimetral nu face altceva decât să deverseze micile acumulări de apă, provenite din inundaţii sau precipitaţii, spre canalele de colectare special amenajate.

Este de reţinut faptul că trotuarul perimetral se dispune exact lângă soclu, cu continuitate, tocmai pentru a nu permite apei să se acumuleze, mai ales în ipoteza în care nu ai instalat un sistem corect de colectare a apei pluviale, realizat din jgheaburi şi burlane.

Izolează foarte bine fundaţia

Fundaţia este elementul constructiv care transferă terenului încărcările provenite de la construcţie. Din acest motiv, fundaţia se alege în funcţie de caracterisicile terenului, dar şi de tipul clădirii, calculate în etapa de calcul structural.

O fundaţie se află aşadar în contact direct cu terenul şi implicit cu umiditatea acestuia. Din acest motiv, este necesară izolarea fundaţiei pe exterior, lucru care în mod normal se realizează încă din etapa de construire.

Totuşi, pentru clădirile vechi, care nu au instalat un astfel de sistem de protecţie, există posibilitatea de a instala membrane pe bază de bitum care să protejeze la exterior, sau se pot aplica hidroizolaţii lichide, polimerice, însă numai după decopertarea prealabilă a zonei şi expunerea fundaţiilor.

Izolarea fundaţiei pe dedesubt se poate realiza folosind izolaţii pe bază de poliuretan, care să formeze o pernă izolatoare, menită să asigure fundaţia şi să o protejeze împotriva infiltraţiilor. Poliuretanul va reacţiona în combinaţie cu apa existentă în structură, formând astfel o barieră împotriva infiltraţiilor.

Instalează un sistem corect de jgheaburi şi burlane

Deşi pare nesemnificativ, aportul unui astfel de sistem este major, iar impactul este benefic clădirii. Apa provenită din precipitaţii se va scurge pe clădire, iar dacă aceasta nu are un sistem care să colecteze apa, ea se va strânge la baza clădirii, ajungând cu lejeritate la fundaţie.

Pentru a evita acest lucru se poate realiza perimetral un sistem de jgheaburi care să colecteze apa, pentru ca mai apoi aceasta să fie deversată cu ajutorul burlanelor înspre zonele adiacente trotuarelor perimetrale.

Fiecare locuinţă ar trebui să aibă în imediata vecinătate a trotuarelor perimetrale şi un sistem de colectare a apei, sub forma unei ţevi sau a unui burlan prin care apa să poată fi evacuată cât mai departe de structura de rezistenţă a clădirii.

Indiferent de sistemele de izolare alese sau de metodele constructive folosite, este important să ţii apa departe de construcţii, deoarece aceasta va avea o influenţă negativă asupra structurii de rezistenţă.

Igrasia, mucegaiul, modificările de volum, coroziunea la nivelul armăturilor, toate acestea fac parte din problemele pe care le poate întâmpina o construcţie atunci când apa se infiltrează în structura sa.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus