
Consiliul Naţional al Audiovizualului intră într-o nouă etapă de transformare, printr-un proiect de peste 20 de milioane de euro care vizează digitalizarea completă a instituţiei şi adaptarea la provocările erei informaţionale.
Este cel mai amplu proiect derulat vreodată de CNA şi vine cu finanţare europeană prin Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021 - 2027. Valoarea totală a proiectului este de 102.446.484 (peste 20,4 milioane de euro).
„Într-o perioadă în care manipularea, dezinformarea şi agresiunile informaţionale afectează profund spaţiul public, CNA îşi asumă un rol central în apărarea democraţiei şi a adevărului”, spune instituţia într-un comunicat.
Ce presupune acest proiect:
-
Transformarea CNA într-o autoritate digitală capabilă să intervină în timp real asupra conţinutului audiovizual, mai ales în mediul online.
-
Sisteme avansate de analiză automată, inclusiv pentru conţinutul din social media, cu ajutorul inteligenţei arficiale
-
Platforme digitale pentru interacţiunea cu publicul, posturile şi creatorii de conţinut.
-
UN ERP integrat pentru eficientizarea produselor administrative
-
Un centru de date modern
-
Lansarea platformei naţionale de educaţie media „edumediaCNA”, care va oferi resurse accesibile tuturor categoriilor de public, de la elevi la seniori ;
-
Dezvoltarea unui laborator de reglementare („sandbox” legislativ), care va oferi sprijin şi testare reglementată pentru noile forme de conţinut şi inovare în media.
- Transparenţă totală în luarea deciziilor, cu publicarea automată a tuturor hotărârilor şi a motivaţiilor juridice aferente.
Proiectul are o durată de 36 de luni şi se va încheia în iulie 2028.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro