Postul Radio Seven Bucureşti a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului prelungirea perioadei de valabilitate a licenţei, care ar fi urmat să expire la 20 iulie. De asemenea, a cerut aprobare şi pentru modificarea formatului, din tematic universitar în tematic educaţional naţional cultural, iar CNA a aprobat. Pentru ambele a primit aprobare.
Radio Seven, care emite în FM pe frecvenţa 103,4 Mhz, are licenţă pentru încă nouă ani şi va modifica grila de programe, astfel încât să ofere mai multe emisiuni culturale care să nu aibă legătură cu oferta de cursuri universitară, ca până acum.
Solicitările au fost discutate în şedinţa CNA de azi (18 iulie), unde postul Radio Seven a fost reprezentat de directorul de programe Robert Tache. Membrii CNA nu au prezentat voturi împotrivă nici solicitarea privind pentru extinderea licenţei, nici pentru cea legată de modificarea tematicii staţiei.
Justificările aduse de radio Seven în şedinţa CNA:
Robert Tache: „Cred că suntem un post de radio de care este nevoie în Bucureşti în momentul acesta. Realizăm multe emisiuni culturale.”
Robert Tache: „Eu sunt realizatorul unei emisiuni de teatru săptămânale, ceea ce la posturile particulare, în general, nu se întâmplă. De asemenea, avem o emisiune de film, de o oră şi jumătate, în fiecare zi. Avem şi cântări live, în studio.”
Robert Tache: „Avem o structură de bună calitate a programului, nu cădem în zona care ar putea crea probleme celor care ridică din sprâncene. Este un radio curat din toate punctele de vedere.”
Robert Tache: „Din punctul de vedere al muzicii difuzate, ne-am îndreptat către pop-rock.”
CNA a întrebat reprezentantul Radio Seven dacă staţia ia în calcul modificarea acţionariatului, care este, de la început, împărţit între Aurelian Bondrea – 50,0361 % şi Universitatea Spiru Haret – 49,9639 %.
Robert Tache: „Din câte ştiu eu nu se pune problema modificării acţionariatului. Postul Seven aparţine Fundaţiei Universitărţii Spiru Haret. Acesta este şi motivul pentru care am dori să mutăm radioul de la structura universitară la cea cultural educaţională, pentru că, între timp, Universitatea Spiru Haret s-a dezvoltat, are acum şi grădiniţă, şi şcoală primară, şi colegiu universitar. Ne dorim să ducem povestea mai departe peste încă nouă ani.”
De asemenea, CNA a întrebat cum va fi făcută lărgirea ariei tematice, la o zonă mai larg culturală.
Robert Tache: „Am dezvoltat acele componente ale emisiunilor care ne-au dus în zona culturală. Rubricile, emisiunea dedicată teatrului, colaborările cu Editurile Nemira şi Corint. Am depăşit zona de universitate şi ne-am dorit să punem accent şi pe zona care depăşeşte programele de la universitate. Intenţionăm să avem şi o emsiunea săptămânală, intitulată Academica, despre modele de învăţământ din alte ţări. ”
Povestea postului Radio Seven
- Aparţine de Mass Media România de Mâine S.R.L.
- S-a lansat în anul 2007, exclusiv online, ca post de radio al Universităţii „Spiru Haret” din Capitală (se numea Radio România de Mâine).
- Din 2008 emite şi în FM, pe frecvenţa 103,4 Mhz, ca Radio Seven.
- În grila de programe are atât emisiuni inspirate de cursurile universităţii, cât şi altele, culturale, de interes general.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.roRobert Tache: „Radioul face parte din portofoliul universităţii din anul 2007. A plecat ca un proiect online şi a intrat în FM în 2008. Au trecut aşadar mai mulţi ani de când este sub patronajul Universităţii şi nu s-a pus niciodată problema vânzării staţiei. Şi cred eu că nu se va întâmpla nici pe viitor, pentru că ne dorim să continuăm să aducem un plus valoare în FM-ul românesc.”