COMUNICAT. Află de ce este importantă efectuarea unei mamografii şi care sunt avantajele tehnologiilor avansate, care ajută în diagnosticarea precoce a cancerului mamar.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Importanţa mamografiei
Mamografia este investigaţia medicală esenţială pentru screening-ul de cancer mamar. Anual, în Uniunea Europeană sunt înregistrate peste 400.000 de cazuri noi de cancer la sân. Acesta poate fi tratat dacă este descoperit în fază incipientă, dar, din păcate, programele de prevenţie nu sunt nici până astăzi destul de dezvoltate.
Controlul periodic, prin radiologie si imagistica medicala, este esenţial pentru diagnosticarea precoce şi tratarea din timp a oricăror afecţiuni care pot apărea la nivelul sânilor.
Tehnologia modernă permite realizarea unei mamografii digitale 3D cu tomosinteză, care la momentul actual oferă cele mai precise rezultate.
Depistarea precoce a cancerului este esenţială pentru un tratament eficient şi şanse mari de supravieţuire. Cercetările şi analizele recente demonstrează că investigaţiile avansate de screening şi tratamentele moderne contribuie la rate crescute de învingere a bolii.
În prezent, rata de vindecare a cancerului mamar ajunge la 90% dacă este depistat în stadiu incipient, când tumora măsoară mai puţin de 1 cm. Prin urmare, tehnologiile avansate ne aduc din ce în ce mai aproape de rezultatele dorite, însă prevenţia este o responsabilitate care ne revine în totalitate.
Mamografia 3D
Cea mai avansată metodă de evaluare a ţesutului mamar, care poate depista din timp tumorile mamare, este mamografia digitală cu tomosinteză sau mamografia 3D. Aceasta a fost dezvoltată pentru a compensa limitările mamografiei analogice şi a celei digitale 2D, a căror sensibilitate este limitată în unele cazuri.
Metoda constă în scanarea ţesutului mamar din diverse unghiuri. Această tehnică permite o reconstrucţie volumetrică a întregului sân, dintr-un număr finit de proiecţii 2D, cu grosimea de 1 mm.
Mamografia tridimensională a sânului reduce suprapunerile de ţesut prin captarea de imagini tridimensionale ale sânului, evidenţiind leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care au un risc crescut.
Spre deosebire de tehnologia 2D, cea 3D este o procedură imagistică în care razele X se mişcă într-un arc peste sân, obţinând multiple imagini din diferite unghiuri. Acestea sunt sintetizate de un computer în imagini subţiri de 1 milimetru, ceea ce permite identificarea rapidă şi sigură a tumorilor.
Probabilitatea de rezultate fals pozitive este mult redusă prin individualizarea facilă a leziunilor, iar doza de iradiere este scăzută prin evitarea examinărilor repetate (setul iniţial de imagini poate fi oricând reexaminat).
Avantajele mamografiei 3D
- Rezultat net superior mamografiei convenţionale sau digitale;
- Permite o capacitate mai bună de depistare a leziunilor mici, care pot scăpa uneori la mamografia 2D;
- Creşte cu 41% rata detectării leziunilor de sân invazive;
- Creşterea acurateţei diagnosticului la sânul dens;
- Reduce cu până la 40% rezultatele fals pozitive, minimizând anxietatea pentru pacienţi şi costurile inutile;
- O doză de iradiere mai redusă şi o senzaţie mai redusă de durere la nivelul sânului;
- Scanare rapidă - în 30 de secunde;
- Îmbunătăţeşte confortul şi experienţa pacientei;
- Calitate superioară clinic;
- Se poate efectua şi la pacientele cu proteze mamare de augmentare.
Cui se adresează mamografia 3D?
- Femeilor peste 40 de ani - ca metodă de screening pentru depistarea cancerului mamar infraclinic;
- Femeilor peste 35 de ani - pentru evaluarea maselor mamare palpabile;
- Femeilor sub 35 de ani - în situaţii particulare, complementar ecografiei mamare;
- Femeilor cu implant mamar, la nevoie.
Programează-te la consult şi efectuează testele de screening necesare pentru depistarea precoce a cancerului mamar!
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu