COMUNICAT. Fizioterapia este o ramură a ştiinţei medicale care se ocupă de acţiunea diferiţilor factori fizici asupra organismului uman, în special asupra aparatului locomotor. Serviciile de fizioterapie sunt folosite în special în recuperare şi reabilitare, însă pot aduce beneficii şi în absenţa unor patologii.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Citeşte în continuare şi află când este indicat să apelezi la fizioterapie şi ce beneficii poţi obţine de pe urma ei.
Cine oferă serviciile de fizioterapie?
Fizioterapeuţii sunt absolvenţi ai studiilor superioare de fizioterapie din cadrul universităţilor acreditate şi îşi desfăşoară activitatea sub egida Colegiului Fizioterapeuţilor din România.
Procedurile de fizioterapie sunt oferite în special pentru recuperarea funcţionalităţii motorii după diferite traumatisme şi sunt accesibile în cabinete private, în clinici sau spitale.
Aceste servicii se adresează atât pacienţilor, cât şi oamenilor sănătoşi.
Când este indicată fizioterapia?
Fizioterapia poate reprezenta un tratament de sine stătător sau poate veni în completarea altor tipuri de tratamente. Patologiile care pot beneficia de pe urma fizioterapiei sunt diverse şi includ:
- Bolile cardiopulmonare (bronhopneumopatia obstructivă cronică, fibroza chistică, infarctul miocardic);
- Patologiile musculo-scheletale (durerile de spate, patologii ale articulaţiilor);
- Patologiile neurologice (accidentul vascular cerebral, traumatismele coloanei vertebrale, scleroza multiplă, sindrom de tunel carpian, herniile de disc);
- Patologiile pediatrice (paralizia cerebrală, distrofia musculară);
- Traumatismele legate de activitatea fizică;
- Limfedemul.
De asemenea, poţi apela la serviciile de fizioterapie şi în absenţa unei patologii. Procedurile de fizioterapie te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti postura, mobilitatea şi echilibrul.
Care sunt avantajele asociate fizioterapiei?
În funcţie de motivul pentru apelezi la serviciile de fizioterapie, te poţi bucura de beneficii precum:
- Ameliorarea durerii şi scăderea necesarului de medicamente antialgice;
- Amânarea sau evitarea unei intervenţii chirurgicale;
- Îmbunătăţirea mobilităţii;
- Recuperarea funcţionalităţii după traumatisme sau accidente;
- Recuperarea funcţionalităţii după accidentul vascular cerebral;
- Prevenirea căderilor;
- Îmbunătăţirea echilibrului;
- Creşterea performanţei sportive.
Cum se desfăşoară şedinţele de fizioterapie?
Prima prezentare în cabinetul fizioterapeutului va fi marcată de investigarea istoricului medical şi de efectuarea unui examen fizic complet. În cadrul examenului fizic, fizioterapeutul îţi va evalua postura, mobilitatea, flexibilitatea, dar şi forţa şi rezistenţa musculară.
Pe baza informaţiilor adunate, fizioterapeutul va elabora un plan de tratament. În cazul în care serviciile de fizioterapie sunt oferite în cadrul unor clinici sau spitale de recuperare, fizioterapeutul poate oferi o serie de servicii ca urmare a indicaţiei medicului specialist în recuperare.
În cadrul şedinţelor, fizioterapeuţii se folosesc de o serie de agenţi fizici precum căldura, lumina, curentul electric sau ultrasunetele. Într-o şedinţă, poţi beneficia de mai multe proceduri de fizioterapie în funcţie de nevoile tale.
În concluzie, fizioterapia îmbină diferite tehnici şi agenţi fizici, având ca scop îmbunătăţirea funcţionării aparatului locomotor. Serviciile de fizioterapie îţi pot fi utile atât în recuperarea după anumite traumatisme sau patologii, cât şi pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate. Apelează cu încredere la fizioterapeuţi pentru a te putea bucura de toate beneficiile serviciilor de fizioterapie.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu