COMUNICAT. Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi a apelat cel puţin o dată în viaţă la un împrumut. Fie că a fost vorba de o achiziţie importantă, cheltuieli neprevăzute sau urgenţe medicale, creditele au reprezentat întotdeauna o soluţie optimă.
Totuşi, regula principală a unui împrumut, pe care ar trebui să o respecte orice persoană, este aceea de a nu solicita mai mult decât îţi poţi permite. Instituţiile financiare au oferte atrăgătoare şi oamenii pot fi tentaţi să acceseze valoarea maximă care le poate fi acordată.
Dacă ai nevoie de bani, vezi mai departe câteva lucruri care te vor ajuta să înţelegi de ce este indicat să împrumuţi mereu doar sume mici.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Poţi solicita împrumutul online
Cu o simplă cerere de împrumut online, completarea unor informaţii generale, selectarea sumei dorite şi ataşarea unei copii după cartea de identitate poţi intra în posesia banilor de care ai nevoie. Întregul proces este extrem de simplu şi se desfăşoară online, astfel că eşti scutit de drumurile istovitoare la ghişeu.
Practic, fiind vorba de o sumă mică de bani, nu trebuie să te deplasezi fizic la o instituţie de credit sau să iei legătura cu un consultant specializat. Transferul se realizează rapid, iar banii vor intra direct în contul tău bancar.
Perioada de rambursare este scurtă
În general, creditele mici nu sunt acordate pentru perioade foarte lungi de timp. Te foloseşti de suma împrumutată fix atunci când ai nevoie, apoi returnezi banii cât mai repede. Fiind vorba de o sumă mică, poate de doar câteva sute de lei, o poţi rambursa chiar şi la următorul salariu.
Nu ai nevoie de prea multe documente
Spre deosebire de împrumuturile mari, pentru care sunt cerute tot felul de documente referitoare la situaţia financiară a solicitantului şi chiar a membrilor familiei, după caz, la creditele mici ai nevoie doar de buletin şi un extras de cont bancar pe o perioadă de 1-3 luni aferent contului de salarizare, pensie şi/sau alte venituri.
Dobânzile şi ratele lunare sunt mici
De obicei, cu cât suma de bani pe care o împrumuţi este mai mare şi perioada de rambursare mai îndelungată, cu atât şi costurile sunt mai ridicate. În schimb, dacă valoarea creditului este una redusă, potrivită pentru acoperirea unor cheltuieli neaşteptate sau pentru o urgenţă, rata pe care o vei plăti lunar nu va fi uriaşă şi, la fel, nici dobânda aferentă sumei împrumutate.
Nu ţi se solicită garanţii
Dacă alegi să împrumuţi 200 de lei, 1.000 de lei sau chiar 4.000 de lei, trebuie să ştii că nu este necesară constituirea vreunei garanţii ori a unui garant. Pentru sumele mici nu ai nevoie de gaj. În acest fel, îţi poţi rezolva problemele financiare foarte uşor sau poţi chiar să-ţi îndeplineşti anumite dorinţe, cum ar fi achiziţionarea unui telefon nou.
Ai posibilitatea de a face mai multe împrumuturi
Atunci când împrumuţi sume mici de bani ai posibilitatea de a solicita de la o instituţie financiară nebancară sume suplimentare până la limita liniei de credit, dacă nu înregistrezi întârzieri la plată. Mai exact, ai posibilitatea de a face mai multe împrumuturi în acelaşi timp, chiar dacă nu ai restituit integral creditul iniţial sau, în funcţie de situaţia în care te afli, poţi lua din nou un credit imediat ce l-ai achitat pe cel anterior.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Comentarii