COMUNICAT. Compresorul este un dispozitiv multifuncţional, care poate fi folosit deopotrivă pentru diferite activităţi în gospodărie dar şi pentru lucrări profesionale. Acesta pompează aer cu presiune, făcând astfel posibilă umflarea cauciucurilor de la maşină şi a altor obiecte gonflabile, precum şi utilizarea a diferite scule pneumatice.
Astfel, cu ajutorul acestor scule şi al compresorului, poţi strânge şi desface şuruburi, poţi bate cuie, poţi vopsi diferite suprafeţe sau poţi îndepărta praful.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Pentru a putea beneficia de toate avantajele pe care ţi le oferă un compresor, trebuie să ştii cum să alegi modelul potrivit.
În acest sens, sunt câteva criterii de selecţie pe care trebuie să le ai în vedere şi pe care ţi le prezentăm în cele ce urmează.
Tipul motorului
Toate compresoarele de aer sunt dotate cu un motor care acţionează o pompă, iar un prim criteriu de selecţie este tipul motorului. Din acest punct de vedere, ai de ales între două opţiuni, respectiv un compresor cu motor pe ulei sau un altul cu motor fără ulei.
Dacă ai nevoie de el pentru activităţi profesionale, care presupun utilizarea îndelungată şi folosirea de scule pneumatice, îţi recomandăm un model cu motor pe ulei.
Este mai greu de întreţinut şi mai costisitor, pentru că uleiul trebuie verificat şi înlocuit periodic, însă face faţă cu brio utilizării în regim intens.
De cealaltă parte, compresoarele cu motoare fără ulei sunt recomandate pentru utilizarea în gospodărie, fiind ideale pentru reglarea presiunii în anvelope sau pentru umflarea piscinei gonflabile. Au dimensiuni mici, sunt uşor de transportat, iar costurile de întreţinere sunt nesemnificative.
Debitul şi presiunea
În funcţie de aceste informaţii, poţi ştii din start cu ce fel de scule pneumatice este compatibil compresorul. Debitul se referă la cantitatea de aer livrată şi se măsoară în litri pe minut, în timp ce presiunea se referă la forţa cu care acest aer este împins, şi se măsoară în bari.
În baza acestui criteriu, compresoarele de aer se împart în trei categorii, după cum urmează:
- Compresoare cu presiune scăzută – livrează o presiune de cel mult 6 bari şi un debit maxim de 150 de litri pe minut. Sunt ideale pentru a umfla anvelopele şi alte obiecte gonflabile, dat ineficiente în cazul utilizării cu scule pneumatice
- Compresoare cu presiune medie – au opresiune între 6 şi 10 bari şi livrează între 150 şi 300 de litri de aer pe minut. Pot fi utilizate în diferite activităţi profesionale, întrucât aceste valori sunt optime pentru sculele pneumatice care pot fi ataşate.
- Compresoare cu presiune mare – au presiune şi debit peste valorile menţionate mai sus şi sunt folosite în general în activităţi industriale.
Sursa de alimentare
Toate motoarele compresoarelor de aer sunt electrice, aşa că în această privinţă trebuie să ţii cont doar de tensiunea de alimentare. Şansele de a alege un model nepotrivit sunt minime, dat fiind că cele mai multe motoare se alimentează la o tensiune de 230 V, deci pot fi conectate direct la priză.
Doar compresoarele industriale necesită o sursă de 4.000 V, însă este imposibil să faci o confuzie între un model cu presiune scăzută sau medie şi unul industrial.
Manevrabilitatea
În funcţie de necesităţi, ai putea fi nevoit să muţi compresorul dintr-un loc în altul, iar atunci ţi-ai dori ca acesta să fie uşor manevrabil. Cele cu presiune scăzută nu pun niciun fel de problemă, pentru că au dimensiuni reduse, în timp ce compresoarele cu presiune medie sunt mai grele şi mai voluminoase.
Totuşi, şi acestea pot fi mutate cu uşurinţă, datorită roţilor care le sunt ataşate. În ceea ce priveşte compresoarele industriale, acestea sunt statice, având dimensiuni mari şi o greutate considerabilă, iar pentru a fi mutate trebuie să fie remorcate de un vehicul.
Nu în ultimul rând, înainte de a alege un compresor, trebuie să ştii exact ce vrei să faci cu el. Dacă vrei doar să umfli roţile de la maşină şi bicicletă îţi va fi suficient un compresor mic, cu presiune scăzută, iar dacă ai nevoie de el şi pentru alte activităţi, trebuie să-ţi comanzi unul cu presiune mai mare.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu