COMUNICAT. Terasele exterioare din lemn se confruntă cu capriciile vremii pe tot parcursul anului. Acestea sunt supuse razelor soarelui, ploii şi îngheţului.
Care este cea mai bună modalitate de a renova lemnul, de a-i reda aspectul original şi de a-i prelungi durata de viaţă?
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Sursa de imagine: zhu difeng / Shutterstock.com
Lemnul este departe de a fi un material care nu necesită întreţinere. Dar dacă aveţi grijă de el în mod regulat şi corespunzător, vă va răsplăti nu numai cu un aspect perfect, ci şi cu o durată de viaţă lungă.
Este un material excelent pentru o verandă, mai ales pentru că nu se încălzeşte de la razele soarelui vara şi este plăcut la atingere. În plus, se potriveşte perfect cu caracterul natural al grădinii.
Dar, după o vreme, începe să îşi schimbe culoarea sau să se desprindă vopseaua. Deci, cum putem avea grijă de mobilierul de grădină din lemn pentru a ne bucura cât mai mult timp de el?
Cum se curăţă o terasă din lemn după iarnă
Atunci când se renovează o terasă, multe depind de starea acesteia. Uneori, curăţarea manuală poate fi suficientă, în alte cazuri merită să investiţi într-o curăţarea profesională.
Dacă vă decideţi să o curăţaţi singur, începeţi întotdeauna curăţarea terasei de murdăria grosieră, în mod ideal cu un aparat de curăţare cu apă de înaltă presiune.
Apoi, aplicaţi un agent de decolorare pe lemnul înverzit, cât timp este încă umed, şi lăsaţi-l să acţioneze conform instrucţiunilor. Apoi frecaţi podeaua cu o perie şi spălaţi-o. Lăsaţi podeaua tratată să se usuce timp de cel puţin 2-3 zile.
Dacă aveţi terasa de câţiva ani şi, pe lângă înnegrirea acesteia, există semne majore de uzură, cum ar fi caneluri sau vopsea exfoliată, şlefuiţi-o cu o maşină de şlefuit cu discuri înainte de a trece la pasul următor.
Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com
Curăţarea este urmată de protecţie
După ce aţi curăţat terasa, trebuie să o trataţi cu produse speciale. Pentru lemnul de esenţă moale (cum ar fi pinul sau molidul), impregnarea este esenţială pentru a preveni apariţia mucegaiului şi a putregaiului. La final se aplică tratamentul cu ulei, care are rolul de a proteja materialul împotriva apei şi a razelor UV.
Cel mai frecvent se folosesc uleiuri naturale, ceară sau amestecuri de uleiuri şi ceară. Desigur, este posibilă şi acoperirea terasei, dar acest lucru va face ca lemnul să îşi piardă aspectul natural.
Uleiurile şi ceara au, de asemenea, avantajul de a proteja lemnul, dar nu îi închid porii. În plus, puteţi alege nuanţa lemnului în funcţie de gustul dumneavoastră.
Aplicaţi uleiurile şi cerurile cu o pensulă în direcţia fibrei. Un singur strat nu va fi suficient; două sau trei straturi sunt ideale. Pur şi simplu continuaţi să ungeţi suprafaţa atâta timp cât uleiul se absoarbe. În cele din urmă, ştergeţi cu o lavetă orice urmă de ulei care nu s-a impregnat. Timpul de uscare este de obicei de aproximativ 12 ore. A doua zi, terasa este gata de utilizare.
Sursa de imagine: Ingo Bartussek / Shutterstock.com
Alegeţi întotdeauna produse fabricate special pentru tratarea lemnului în aer liber. Este singurul mod prin care puteţi fi siguri că terasa dumneavoastră va fi protejată de razele UV, care sunt responsabile de decolorare, sau de umiditate, care este responsabilă de mucegai şi putregai.
Când este cel mai bun moment pentru a renova?
Se recomandă să renovaţi atunci când temperatura exterioară este de aproximativ 20°C. Atunci când trataţi lemnul, terasa nu trebuie să fie expusă direct la razele soarelui, dar, pe de altă parte, nu trebuie să plouă sau să fie ceaţă.
Dacă folosiţi produse pe bază de apă, este important să nu plouă timp de cel puţin 4 ore după aplicare. Vopselele pe bază de solvenţi se usucă mult mai greu.
Ocupaţi-vă şi de mobilierul de grădină
Scaunele de grădină din lemn sunt confortabile şi, de asemenea, au un aspect foarte frumos. Totuşi, înainte de începerea noului sezon, verificaţi în ce stare se află mobilierul de gradină. Inspectaţi mobila pentru a vă asigura că nu s-au rupt bucăţi - astfel puteţi preveni ruperea hainelor şi chiar hranirea in aşchii.
De asemenea, merită să verificaţi stabilitatea şi să strângeţi şuruburile. După ce aţi terminat, ştergeţi mobila cu apă şi puţin detergent, apoi trataţi-o cu ulei sau ceară specială pentru lemn pentru a o proteja împotriva intemperiilor.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu