COMUNICAT. Jocurile şi lumea virtuală au fascinat încă de la apariţia primelor astfel de produse, fiind modalităţi excelente de interacţiune cu prietenii şi de petrecere a timpului liber. În plus, reprezintă posibilităţi fascinante de a accesa senzaţii pe care, în mod normal, marea majoritate nu le-ar putea trăi.
Cu timpul, evoluţia tehnologiei a dus la îmbunătăţirea senzaţiei de imersiune, atât datorită îmbunătăţirii graficii şi a sunetului, dar şi a accesoriilor utilizate în jocuri.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Tendinţele sunt, aşadar, din ce în ce mai incitante pentru orice utilizator de jocuri pe computer.
VR
VR este un acronim pentru Virtual Reality – realitate virtuală. Conceptul poate fi definit drept mediu generat de computer, cu ambient şi obiecte ce par a fi reale, capabil să ofere utilizatorului senzaţia totală de imersiune în joc.
Acest mediu poate fi accesat prin intermediul unor ochelari VR pentru PC, accesoriu special creat în acest scop.
Realitatea virtuală este unul dintre pariurile viitorului şi una dintre tendinţele anului 2021.
Evoluţia tehnologiei permite trăirea unei experienţe complete de joc în titluri special concepute sau adaptate pentru VR – No Man’s Sky, Star Wars Squadrons sau Half Life Alyx.
Pentru a accesarea aceste lumi virtuale este necesar ca, pe lângă setul de ochelari VR, desktop-ul să fie suficient de puternic pentru a face faţă, deci sunt necesare:
- placă grafică dedicată – seriile 2000 sau 3000 de la Nvidia sau Radeon RX 6900);
- procesor puternic – Intel I7 sau I9 sau AMD 7 sau 9;
- un minim de 16 Gb DDR4 rapide – minim 2666 Mhz.
Gaming 4K
În prezent, rezoluţia aproape perfectă pentru gaming este Full HD (1080p), iar puterea de procesare necesară pentru o experienţă fluidă de joc la detalii medii şi chiar maxime poate fi achiziţionată la un preţ decent.
Următorul nivel în gaming este, însă, 4K. În prezent, pentru a beneficia de detalii maxime la această rezoluţie este necesar un desktop foarte puternic, cu o configuraţie de top – Intel I9 sau AMD 9, cu o placă grafică dedicată Nvidia 3090 sau AMD Radeon RX 6900 şi 32 Gb DDR4 la minim 3000 Mhz.
Accesorii futuriste
Pentru o experienţă completă şi de durată în lumile virtuale, neştirbită de inevitabila oboseală, sunt necesare anumite accesorii pentru sporirea confortului. Tendinţa prezentului este utilizarea unui scaun de gaming, special creat pentru cei care petrec multe ore în faţa computerului.
În plus, designul acestor scaune este unul sci-fi, reprezentând o excelentă completare pentru orice spaţiu dedicat jocurilor.
O altă tendinţă în 2021, chiar şi în rândul celor mai puţin pasionaţi de jocurile pe calculator, este utilizarea tastaturii şi a mouse-ului pentru gaming, datorită calităţilor superioare pe care acestea le oferă şi a designului deosebit.
Şi pentru ca senzaţia de imersiune în lumea virtuală să fie completă, pentru anumite tipuri de jocuri, în special simulatoare, sunt necesare joystick-urile şi seturile tip volan şi pedale, care, datorită tehnologiilor încorporate, sunt capabile de o reproducere fidelă a senzaţiilor unui pilot de aeronavă sau automobil.
Gaming pe smartphone
În prezent, trăim vremuri în care pasionaţii de jocuri pot avea experienţe nu doar pe dispozitive dedicate, precum desktopuri sau laptopuri de gaming ori console pentru jocuri, ci chiar şi pe telefoanele mobile care au evoluat în ultimii ani până la prezentul în care sunt veritabile mini-computere portabile.
Tendinţa viitorului nu mai este doar instalarea pe propriul dispozitiv a diferitelor titluri disponibile în magazinele de aplicaţii gen Google Play sau App Store.
Acum e în prim-plan experienţa de joc pe platforme dedicate, precum serviciul Apple Arcade, care permite – pentru un abonament lunar – accesarea nelimitată a zeci de jocuri, fără a fi necesară instalarea acestora.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu