Studiourile 20th Century lansează filmul „The King’s Man / The King's Man: Începutul”, povestea anterioară celor două filme cunoscute ale lui Matthew Vaughn din franciza „Kingsman”. Filmul „The King’s Man / The King's Man: Începutul” este inspirat din benzile desenate „The Secret Service” create de Mark Millar şi Dave Gibbons, scenariul fiind semnat de Matthew Vaughn şi Karl Gajdusek.
„The King’s Man / The King's Man: Începutul” dezvăluie originea primei agenţii britanice independente de informaţii care urmăreşte înlăturarea unor pericole globale printr-o poveste care prezintă o colecţie a celor mai tiranice minţi criminale din istorie, reunite acum pentru a pune la cale un război menit să distrugă milioane de oameni. Există un singur om care li se poate opune, dar şi efortul acestuia se dovedeşte a fi o cursă contracronometru.
Noua producţie este regizată de acelaşi Matthew Vaughn şi îi are în rolurile principale pe Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, alături de Djimon Hounsou şi Charles Dance.
Matthew Vaughn, David Reid şi Adam Bohling sunt producătorii filmului, iar Mark Millar, Dave Gibbons, Stephen Marks, Claudia Vaughn şi Ralph Fiennes sunt producători executivi.
Întoarcerea la origini
În 2014, super producţia „Kingsman: The Secret Service / Kingsman: Serviciul Secret” i-a prezentat lumii pe Harry Hart, un spion suav, şi pe Gary „Eggsy” Unwin, un copil cu o nevoie disperată de confirmare paternă.
Harry l-a recrutat pe Eggsy, l-a antrenat să fie atât un domn, cât şi un spion şi, alături de cohorta Kingsman, cei doi l-au învins pe miliardarul diabolic Richmond Valentine. În continuarea din 2017 „Kingsman: The Golden Circle / Kingsman: Cercul de aur”, am cunoscut echivalentul american al organizaţiei - The Statesman- în timp ce ameninţarea a venit prin intermediul unui traficant de droguri întreprinzător pe nume Poppy Adams.
Cu toate acestea, pentru noua producţie, „The King’s Man / The King's Man: Începutul” , povestea începe cu mai bine de un secol înainte şi se desfăşoară în umbra Primului Război Mondial, explicând cum şi de ce a fost creată agenţia Kingsman.
„Am vrut să fac ceva diferit”, spune regizorul şi producătorul Matthew Vaughn. „Am vrut să creez o aventură uriaşă, de proporţii epice. Pe când eram copil, filme ca «Lawrence of Arabia pur şi simplu umpleau ecranul şi erau epice, dar nu plictisitoare. M-am gândit că vreau să readuc acel gen de producţii pe ecrane.”
Ceea ce a însemnat că tonul noului film trebuie să se schimbe în mod fundamental, după cum explică Karl Gajdusek, care a scris scenariul împreună cu Vaughn: „A început să devină clar destul de repede că urma să facem un film complet diferit faţă de primele două. Iar ce a ieşit este o combinaţie remarcabilă a unei versiuni punk şi nervoase a istoriei şi a unei perspective emoţionante asupra numărului de morţi din Primul Război Mondial.”
Daniel Brühl, care îl interpretează pe personajul real Erik Jan Hanussen, consideră că filmul are un puternic element educativ. „Da, este un film de acţiune distractiv, cu umor, dar este şi o lecţie de istorie extrem interactivă”, comentează actorul. „Deşi istoria este modificată, conflictele sunt reale, iar unele personaje sunt reale, iar asta chiar te intrigă pentru că înveţi ceva sau îţi aminteşti de un anumit capitol din istorie.”
Brühl adaugă: „Am fost foarte impresionat de scenariu. Mi-a reamintit de «Inglourious Basterds» al lui Quentin Tarantino, proiect în care am fost implicat şi eu. Este similar într-un fel prin faptul că reinventează istoria şi combină personaje fictive cu atât de multe personaje reale fascinante.”
„Matthew nu se sfieşte să arate ororile războiului, chinul, groaza”, dezvăluie Ralph Fiennes, care îl interpretează pe Ducele de Oxford. „Groaza, pierderea îngrozitoare de vieţi omeneşti, măcelul sunt o temă a filmului. Ai putea spune că acest «Kingsman» are o latură serioasă. Dar are şi umor, acţiune şi aventură.”
În ceea ce priveşte intriga, Gajdusek o descrie ca fiind „povestea unui tată care a jurat pacifism şi care încearcă să-şi ţină fiul departe de acea nebunie şi care începe să bănuiască că ceea ce s-a întâmplat nu a fost arbitrar, ci regizat de o forţă întunecată.”
Redarea trecutului
Designerul de producţie Darren Gilford – care a lucrat şi la „Kingsman: The Golden Circle / Kingsman: Cercul de aur” – spune că a aduce la viaţă atmosfera din Primul Război Mondial a fost un punct central al noului film care a implicat extrem de multe resurse.
Astfel, realizatorii au căutat să creeze decoruri care să readucă la viaţă atmosfera şi detaliile începutului secolului al XX-lea. Dar, înainte de a începe munca la tranşee, cei din producţie au trebuit să construiască un model, astfel încât să poată înţelege care sunt toate componentele necesare pentru diferitele scene de luptă.
Matthew Vaughn spune: „Este foarte greu să descrii oroarea Primului Război Mondial, inutilitatea lui. Am făcut tot posibilul să încerc să-l fac să pară real, am vrut să încerc să surprind cât de nebun a fost, dar să o fac printr-un personaj, prin Conrad.”
Asasinarea arhiducelui Ferdinand – care a declanşat efectiv Primul Război Mondial – este o scenă cheie din film. Darren Gilford explică: „Am încercat să fim cât de precişi putem. Am mers chiar atât de departe încât am găsit un loc pentru filmări aproape de malul râului unde a avut loc de fapt asasinatul.”
Atenţia la detalii se aplică şi uniformelor, după cum explică Alex Fordham, consilierul şi designerul de costume militare al filmului. „Avem străzi pline de oameni care reflectă natura cosmopolită extraordinară a Imperiului Austro-Ungar. Bosnia-Herţegovina este o zonă extrem de poliglotă. Iar arhiducele era acolo pentru o demonstraţie de forţă. Deci avem străzi mărginite de trupe austriece şi avem o colecţie extraordinară de civili – atât locuitori din Europa de Vest, cât şi locuitori musulmani ai oraşului .” Iar toate acestea dau autenticitate filmului, care este nu numai o aventură cu spioni şi super acţiuni de anihilare a răului, ci şi un omagiu adus tuturor celor care au luptat şi pierit în război.
SINOPSIS:
Cei mai mari tirani şi asasini ai lumii pun la cale un război care ar urma să extermine milioane de oameni. Doar un singur om poate fi mai rapid pentru a-i putea opri, dar asta se dovedeşte a fi o cursă contracronometru. Noul film „The King’s Man / The King's Man: Începutul” este o invitaţie la a descoperi începuturile primei agenţii de spionaj britanic.
În regia lui Matthew Vaughn, filmul îi are în distribuţie pe Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou şi Charles Dance.
Distribuit de Forum Film România, „The King’s Man / The King's Man: Începutul” intră în avapremieră în cinematografe în data de 23 decembrie 2021. Bilete s-au pus în vânzare la cinema.
TRAILER:
Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.
Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.
Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:
https://www.facebook.com/CineForum.ro/
https://www.instagram.com/cineforumromania/
https://www.youtube.com/user/CineforumRomania
Trimite un comentariu