COMUNICAT. În general, sarcina normală durează aproximativ 9 luni, aceasta fiind împărţită în trei trimestre, fiecare durând aproximativ 3 luni.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Fiecare trimestru prezintă schimbări fiziologice şi hormonale specifice, motiv pentru care este important să apelezi cât mai curând la un medic specialist. Acesta va putea monitoriza evoluţia sarcinii şi se va asigura că bebeluşul se dezvoltă corect.
De la simptome des întâlnite la simptome neaşteptate, fiecare femeie va prezenta o sarcină diferită faţă de celelalte, motiv pentru care este utilă aflarea cât mai multor informaţii cu privire la evoluţia sarcinii de-a lungul trimestrelor.
Pentru a veni în ajutorul viitoarelor mamici, în acest articol ne vom axa pe schimbările apărute în primele 3 luni. Persoanele interesate de toată perioada sarcinii pot obţine toate informaţiile necesare aici, începând de la primul trimestru de sarcină până la ultimul.
Despre primele 3 luni de sarcină
Această perioadă durează de la prima săptămână de sarcină până în cea de-a 12-a şi corpul tău deja suferă schimbări majore, pentru a putea acomoda bebeluşul.
Primul trimestru este vital pentru dezvoltarea celui mic, toate organele acestuia dezvoltându-se până la sfârşitul lunii a treia, motiv pentru care este importantă menţinerea unei diete sănătoase şi evitarea fumatului şi a alcoolului.
În funcţie de fiecare caz în parte, medicul specialist poate recomanda anumite abordări sau schimbări ale stilului de viaţă pentru a putea reduce cât mai mult riscul de apariţie a complicaţiilor şi pentru a avea o sarcină cât mai uşoară.
Din acest motiv, unul dintre cele mai importante elemente pentru bebeluşul tău în acel moment va fi discuţia sinceră cu medicul specialist, menţionând toate obiceiurile nesănătoase pe care le-ai putea avea.
5 schimbări apărute în timpul primului trimestru de sarcină
Chiar dacă primul semn al sarcinii este lipsa ciclului menstrual, viitoarea mămică se mai poate aştepta şi la alte simptome în următoarele săptămâni, majoritatea acestora fiind cauzate de schimbări hormonale.
Sâni umflaţi, sensibili sau dureroşi
Datorită schimbărilor hormonale care apar la scurt timp după concepţie, sânii pot deveni mai sensibili şi mai dureroşi. Cu toate acestea, disconfortul tinde să scadă în intensitate după doar câteva săptămâni, datorită acomodării corpului la schimbările hormonale prezentate.
Greaţă şi vărsături
Această stare care produsă de tot de schimbările hormonale, aceasta variind în intensitate de la persoană la persoană.
Chiar dacă este cunoscută de mulţi drept "greaţa de dimineaţă", adevărul este că această stare poate apărea în orice moment al zilei, vărsăturile putând fi cauzate de diferite mirosuri sau alimente.
De obicei, starea de greaţă şi vărsăturile dispar sau se diminuează odată cu intrarea în trimestrul al doilea.
Urinare frecventă
Această schimbare poate fi datorată creşterii volumului de sânge în organism, creştere care necesită mai multe lichide din partea rinichilor pentru a fi procesată, acestea ajungând în cele din urmă în vezică.
Adiţional, aceasta mai poate fi datorată şi creşterii uterului aproape de sfârşitul primului trimestru, acesta apăsând pe vezică şi amplificând nevoia de micţiune.
Constipaţie
O altă schimbare apărută des la nivelul organismului o reprezintă creşterea progesteronului, un hormon care poate încetini mişcarea alimentelor prin sistemul digestiv, cauzând astfel apariţia constipaţiei.
Este posibil ca suplimentele cu fier să poată ajuta şi ele la apariţia acestei probleme, motiv pentru care trebuie discutat cu medicul specialist despre administrarea acestora şi potenţialele efecte secundare.
Vene mai vizibile
Datorită creşterii în volum a sângelui, este posibil ca venele să fie vizibile în special în zona stomacului, a sânilor şi a picioarelor, dar şi pe faţă, gât sau braţe sub forma unor vase de sânge mai mici.
Deoarece toate aceste schimbări şi multe altele pot apărea pe parcursul sarcinii, menţinerea unei relaţii apropiate medic-pacient este esenţială, specialistul putând monitoriza evoluţia sarcinii şi putând observa din timp potenţiale riscuri de complicaţii.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu