COMUNICAT. Digitalizarea proceselor de lucru este vitală pentru productivitate şi gestiunea timpului. Află cum funcţionează un program de pontaj, ce beneficii are pentru companie, dar şi cum alegi aplicaţia potrivită.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Ce reprezintă pontajul?
Pontajul reprezintă operaţiunea prin care angajatorul ţine evidenţa orelor de lucru muncite de către angajaţi. Documentul este dovada prezenţei acestora şi se foloseşte pentru calcularea salariului.
În trecut, pontajul era un panou prevăzut cu spaţii unde erau aşezate fişele personale. În aceste fişe erau marcate orele de începere şi terminare a programului, învoirile şi concediile.
Pe măsură ce tehnologia a avansat, modul în care pontajul este înregistrat a continuat să evolueze. De la semnarea condicii de prezenţă la completarea tabelelor Excel şi până la folosirea cititoarelor de cartele, procesul a devenit din ce în ce mai simplu.
În prezent, cele mai multe firme optează pentru un software online, o soluţie simplă pentru companie, departamentul HR şi toţi angajaţii.
Cum funcţionează un software de pontaj?
Un program de pontaj online funcţionează similar cu cele clasice, însă digitalizarea uşurează şi scurtează procesul. Programul de muncă al salariaţilor este adăugat într-un software, apoi orele lucrate sunt calculate pentru fiecare zi.
Fiecare angajat poate primi acces la aplicaţie, astfel încât îşi va nota singur orele suplimentare, învoirile, concediile de odihnă sau cele medicale. Desigur, poţi alege dacă aceste situaţii necesită sau nu aprobarea unui manager, pentru verificarea corectitudinii informaţiilor.
În acelaşi timp, se setează în aplicaţie perioade prestabilite: săptămână, lună sau an. La finalul fiecărei perioade, softul va genera un raport cu toate datele importante: totalul orelor muncite, zilele de concediu, programul de weekend sau de noapte, dar şi zilele de delegaţii.
Programul de pontaj poate fi utilizat atât de către angajaţii care au un card de acces, cât şi de cei care nu au unul. Astfel, este o soluţie potrivită pentru orice tip de companie.
Beneficiile pontajului online
Sistemele de pontaj online au diverse avantaje pentru companii. Iată care sunt cele mai importante.
Economisirea timpului
Timpul necesar înregistrării şi revizuirii pontajelor poate fi redus cu până la 80% mulţumită automatizării. Acelaşi lucru este valabil şi pentru calcularea salariilor.
Eliminarea greşelilor
Utilizarea unui soft îţi permite să transferi în timp real datele colectate şi să elimini greşelile care te costă timp şi răbdare.
Planificarea mai uşoară a concediilor
Prin intermediul unei aplicaţii online, vezi mai clar cum sunt planificate concediile de odihnă. Beneficiul este important în special în cazul firmelor mari, acestea evitând problemele de deficit personal.
Notificarea managerilor
Atunci când un angajat îşi marchează concediul în soft, managerul este notificat automat. Sistemul poate trimite şi alte notificări, în funcţie de nevoi.
Crearea rapoartelor
Programele online generează automat rapoarte care pot fi analizate de către departamentul HR sau manageri.
Cum alegi aplicaţie potrivită?
Există pe piaţă diverse aplicaţii pentru pontaj şi poate fi dificil să îl alegi pe cel mai potrivit. Iată câteva criterii de care e bine să ţii cont.
- Funcţiile oferite. Compară mai multe soft-uri şi verifică cu atenţie caracteristicile. Găseşti tot ce ai nevoie pentru specificul companiei?
- Gradul de control. Extrem de important în special dacă ai mulţi angajaţi care lucrează de acasă sau de pe teren. Aceştia trebuie să poată folosi aplicaţia oriunde se află, poate chiar de pe telefonul mobil.
- Posibilitatea de a automatiza cât mai multe procese. De exemplu, poate îţi doreşti un soft care combină administrarea personalului, programul de pontaj şi pe cel de salarizare.
- Interfaţa. În mod ideal, fiecare angajat ar trebui să poată folosi programul cu uşurinţă, chiar dacă nu se pricepe la computere. De aceea, o interfaţă prietenoasă şi simplu de utilizat este cea mai bună alegere.
- Furnizorul. Alege un furnizor cu experienţă şi clienţi fericiţi. Evită companiile care nu îţi inspiră încredere şi care nu oferă transparenţă.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Trimite un comentariu