Skip to main content

COMUNICAT. Cele mai comune probleme dermatologice la bebeluşi şi soluţiile recomandate

 
COMUNICAT. Cele mai comune probleme dermatologice la bebeluşi şi soluţiile recomandate

COMUNICAT. Pielea bebeluşului este diferită faţă de pielea unui adult, aceasta fiind mult mai sensibilă la factorii externi şi mult mai predispusă la dezvoltarea unor afecţiuni dermatologicei şi mult mai predispusă la dezvoltarea unor afecţiuni dermatologice.

Publicitate

Unele dintre acestea sunt specifice vârstei şi pot dispărea de la sine, în timp ce altele au nevoie de o îngrijire adaptată.

      Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată care sunt aceste probleme comune ale pielii ce pot apărea la bebeluşi şi ce este de făcut în astfel de situaţii.

Dermatita de scutec

Această afecţiune este probabil cea mai des întâlnită problemă, făcându-şi apariţia la aproape toţi bebeluşii. Ea se manifestă sub forma iritaţiei şi inflamării pielii din zona scutecului.

Roşeaţa este însoţită de un disconfort pronunţat şi, în cazurile severe, pot apărea şi vezicule de dimensiuni mici, umplute cu lichid.

În general, dermatita de scutec este rezultatul purtării îndelungate a unui scutec, substanţele acide din urină şi fecale provocând această reacţie la nivelul pielii sensibile a bebeluşului. Însă, şi scutecele incomode, prea mici sau foarte strânse, pot produce acelaşi efect.

Există şi posibilitatea ca o infecţie fungică să fie responsabilă de apariţia iritaţiei de scutec.

Cel mai bun mod de a preveni astfel de dermatite este respectarea igienei zonei scutecului. Micuţul va trebui schimbat imediat cum murdăreşte scutecul, iar acesta ar trebui să se simtă cât mai confortabil purtându-l pe cel nou.

Unguentele şi produsele speciale de îngrijire, cu ingrediente delicate, pot limita formarea iritaţiei.

Milia şi miliaria

Aceste afecţiuni se manifestă la nivelul glandelor sebacee şi sudoripare încă nedezvoltate, care se pot bloca şi, astfel, se formează mici puncte pe piele, umplute cu sebum.

Milia este datorată blocării glandelor sebacee şi poate apărea la nivelul feţei, iar miliaria apare în zona capului şi a gâtului, fiind provocată de căldura excesivă.

Aceste probleme sunt foarte comune la bebeluşi şi pot trece de la sine. Aşadar, nu au nevoie de îngrijire specială sau de vreun tratament.

Dermatita atopică (eczema)

Dermatita atopică, cunoscută şi sub numele de eczemă, este datorată inflamării pielii şi îşi face apariţia sub formă de mâncărimi persistente, roşeaţă, iritaţie şi umflarea pielii. În cazuri mai severe, pot apărea şi uşoare scuame şi crăpături.

Ea poate fi un răspuns imun al organismului sau poate apărea pe baza factorilor genetici, iar simptomele se pot agrava în urma expunerii la diverşi factori adverşi sau la alergeni. Aşadar, copiii care suferă de alergii pot dezvolta şi dermatită atopică.

Tratarea eczemei la bebeluşi presupune folosirea unor produse delicate de îngrijire a pielii, pentru a ameliora simptomele şi a calma senzaţiile de disconfort.

Nu există un remediu care să vindece permanent această afecţiune, însă medicul poate recomanda un tratament special în cazurile severe.

Dermatita seboreică (crustele de lapte)

Această afecţiune se manifestă la nivelul scalpului sub forma unor mici scuame. După cum o spune şi numele, acest tip de dermatită este datorat excesului de sebum produs de către glandele sebacee.

În general, crustele de lapte se vindecă în timp, fără a fi nevoie de un tratament anume. Totuşi, dacă problema persistă, se pot folosi anumite şampoane speciale.

Scalpul va trebui spălat cu grijă, cu mişcări delicate, pentru a nu favoriza apariţia iritaţiilor.

Acneea infantilă

Acest tip de acnee poate debuta încă din primele săptămâni de viaţă şi apare sub forma unor mici coşuri în zona nasului şi obrajilor. Cauzele pot fi genetice sau de natură hormonală şi, din fericire, formaţiunile nu provoacă disconfort sau durere.

În general, acneea infantilă se vindecă de la sine, dar se pot recomanda tratamente speciale dacă afecţiunea persistă.

Pielea delicată a bebeluşilor poate fi afectată mult mai uşor de contactul cu substanţele agresive sau cu alţi factori externi, astfel făcându-şi apariţia multe afecţiuni comune.

Pentru a le preveni sau trata, apelează la o igienă riguroasă pentru cel mic, folosind doar produse speciale pentru bebeluşi, evitând băile lungi cu apă fierbinte şi îmbrăcându-l cu hăinuţe cu ţesături delicate.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus