COMUNICAT. Domeniul construcţiilor aduce în discuţie de cele mai multe ori utilizarea unor produse care pot pune probleme la nivel de mediu şi de protejare a acestuia. Lemnul, spre exemplu, este unul dintre materialele perfecte pentru a construi, însă un material care necesită exploatarea masivă a pădurilor.
În acest caz, soluţia eco-friendly pentru a susţine construirea este să foloseşti înlocuitori de lemn.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Ce sunt înlocuitorii lemnului tradiţional?
Înlocuitorii lemnului tradiţional reprezintă cel mai adesea componente lemnoase rezultate în urma proceselor de prelucrare a lemnului.
Aşa rezultă plăcile OSB sau placajele MDF, care au o largă utilitate în domeniul construcţiilor.
Pe de altă parte însă mai există şi alte materiale sustenabile care pot imita lemnul, pe care le discutăm în cele ce urmează şi care te pot ajuta să reduci consumurile de lemn, construind astfel sustenabil.
Plăcile OSB pentru construcţii
Cu puţină documentare vei vedea că există anumite dimensiuni de OSB care te pot ajuta punctual, pentru tipurile tale de lucrări de care ai nevoie.
Plăcile OSB au o largă utilitate, pentru că ele sunt folosite pentru realizarea elementelor de acoperiş, ca astereală, pentru mobilier sau în unele cazuri chiar şi pentru realizarea structurilor de rezistenţă.
Aceste plăci, folosite cu rol structural sunt încadrate în clasa a doua de eficienţă, fiind foarte rezistente şi durabile.
Plăcile OSB sunt realizate prin distribuirea în straturi a unor aşchii lemnoase, în straturi încrucişate care sporesc rezistenţa. Aceste aşchii lemnoase sunt închegate cu ajutorul raşinilor, rezultând astfel plăcile OSB. plăcile OSB presate la cald sunt folosite ulterior pentru realizarea anumitor structuri, în funcţie de nevoia de construire.
Placaje MDF
MDF este acronimul de la medium density fiber şi defineşte placajele realizate din fibre lemnoase cu densitate medie.
Placajele MDF sunt cel mai adesea folosite în industria realizării de mobilier, deoarece rezistenţele acestor conglomerate din lemn nu sunt similare plăcilor OSB..
Plăcile MDF sunt astfel mai bune şi mai utile din punct de vedere calitativ decât PAL-ul, însă cu o treaptă de rezistenţă în minus faţă de OSB. Cu toate acestea, aceste tipuri de plăci pot suplini lemnul natural, conducând astfel la o eficientizare şi o optimizare a consumurilor.
Placajele din PAL
Aceste placaje sunt mai slabe ca rezistenţă, însă în anumite contexte le poţi folosi dacă ai nevoie de un înlocuitor al lemnului tradiţional.
Folosite mai mult pentru diferite tipuri de închideri, precum în cazul mobilierului.
PAL-ul nu are valoare considerabilă la nivel de rezistenţă, ci poate fi folosit mai mult în cazul accesoriilor sau lucrărilor auxiliare de construcţii.
Piatra naturală poate înlocui lemnul tradiţional
Mai scumpă decât lemnul, piatra naturală are totuşi particularităţi aparte. Travertinul, spre exemplu este acel tip de piatră naturală care poate imita foarte bine lemnul şi care poate fi folosită, în consecinţă, în amenajarea locuinţelor.
Travertinul este o piatră naturală calcaroasă care rezistă foarte bine la solicitări mecanice, aşa că din acest punct de vedere discutăm despre un material perfect pentru înlocuirea elementelor din lemn.
Travertinul poate fi folosit în orice tip de camere, dar cu precădere în băi şi bucătării, deoarece acest material, pe lângă frumuseţe, are şi caracteristica unică de a absorbi umiditatea.
Din acest motiv de cele mai multe ori se preferă placarea zonelor adiacente piscinelor cu travertin, tocmai pentru a ajuta astfel la scurgerea şi evaporarea rapidă a apei de pe suprafaţă.
Utilizarea raţională a lemnului înseamnă grija faţă de mediu şi o atenţie sporită la consumuri, resurse şi pierderi.
Pentru ca acestea să fie cât mai limitate, poţi folosi pentru construire unele dintre materialele discutate anterior, pentru a te bucura de case trainice şi rezistente, dar şi de implicarea constantă în protejarea mediului.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu