INTERVIU. Mirela Vaşadi se pregăteşte de un nou sezon al emisiunii Arta de a fi, difuzată la Euronews România. Proiectul este din 2022 la Euronews România, dar a debutat la TV acum zece ani.
Paginademedia.ro a stat de vorbă cu Mirela Vaşadi despre cel de-al patrulea sezon al emisiunii care va începe sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 14.30.
Jurnalista a mai povestit că majoritatea ediţiilor din noul sezon sunt filmate la Palatul Cesianu - Racoviţă, Galeriile Artmark.
Pagina de Media: Ce ne poţi spune despre conceptul emisiunii în acest sezon?
Mirela Vaşadi: Este despre tot ceea ce nu poţi cumpăra. Iubire. Timp. Încredere. Sănătate. Afecţiune. Autenticitate. Poţi să ai cel mai scump ceas din lume, dar nu poţi să-ţi cumperi timp.
Poţi purta cei mai frumoşi pantofi, dar nu poţi cumpăra încrederea. Poţi să foloseşti cele mai sofisticate parfumuri şi bijuterii, dar nu poţi cumpăra iubirea.
Ne facem planuri, socoteli, achiziţii, avem senzaţia că suntem puternici, putem rezolva şi cumpăra orice. Există o vorbă care îmi place tare mult: “Atunci când îţi face planuri, Dumnezeu zâmbeşte”.
Despre tot ceea ce nu poţi cumpăra. Acesta e conceptul noului sezon al emisiunii Arta de a fi, difuzată sâmbâtă şi duminică, de la ora 14:30, la Euronews TV.
Este un concept gândit şi regizat de talentatul meu coleg Dan Ardelean.
Valori, principii sănătoase de viaţă, discutate cu eleganţă într-un spaţiu cu încărcătură istorică şi artistică.
Pagina de Media: Ce vedem în noul sezon?
Mirela Vaşadi: Îi vedem pe unii dintre cei mai buni specialişti din România; psihologi, profesori universitari, sociologi, personalităţi cu experienţă în practica didactică şi de cabinet, cu expertiză academică.
Sunt invitaţi care au venit de la Cluj şi Timişoara, două centre universitare importante. De asemenea, în cadrul fiecărei emisiuni, vom avea inserate scurte materiale video din zona artei care vor completa vizual discuţiile din studio.
Pagina de Media: Se schimbă ceva în felul în care este construită emisiunea?
Mirela Vaşadi: Nu sunt schimbări majore. Formatul emisiunii Arta de a fi este cel lansat în urmă cu 10 ani.
O abordare, documentată ştiinţific, despre cum să avem o viaţă bună, o minte senină, cum gestionăm emoţiile, cum recunoaştem distorsiunile cognitive etc.
Pagina de Media: Cine este invitatul primei ediţii?
Mirela Vaşadi: O personalitate a României, specialist în ştiinţele cognitiv - comportamentale, prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB Cluj.
Vom afla încotro se îndreaptă societatea, cum arată modelul psihocultural al poporului român, de ce este atât de prezentă impostura şi e promovată pseudoştiinta.
Pagina de Media: Aţi filmat toate ediţiile la Palatul Cesianu - Racoviţă, Galeriile Artmark?
Mirela Vaşadi: Majoritatea emisiunilor din noul sezon sunt filmate la Palatul Cesianu - Racoviţă, Galeriile Artmark.
Am găsit aici un spaţiu deosebit, cu o echipă minunată. Pentru câteva ediţii şi evenimente ne vom deplasa şi în ţară.
Despre Mirela Vaşadi:
- Mirela Vaşadi Blasius lucrează în TV din 1999, când a început ca reporter şi prezentator pentru staţia Pro TV Oradea, de unde a fost şi corespondent pentru Bucureşti.
- În 2002 a ajuns la Pro TV Cluj, unde a lucrat la Departamentul Ştiri.
- A venit în Bucureşti în 2003, când s-a angajat la postul de ştiri N24, unde a realizat „o emisiune despre oameni obişnuiţi care fac lucruri deosebite”.
- În 2004 a intrat în echipa de jurnalişti de la Realitatea TV, unde a fost prezentatoare de ştiri şi realizatoare de emisiuni.
- În anul 2015, a început o colaborarea cu Televiziunea Română, unde a produs şi prezentat emisiunile Atelierul vieţii şi Arta fericirii. Apoi a continuat proiectul Arta fericirii în mediul online.
- Din 2022, realizează emisiunile Succesul se învaţă şi Arta de a fi, la postul TV Euronews România.
- De-a lungul timpului a lucrat şi în presa scrisă: a colaborat cu mai multe publicaţii, precum Bihoreanul şi revistele LIFE şi Money Magazine
- În 2010 a realizat la Auschwitz un film documentar, intitulat „A fi sau a nu fi”, pentru care a scris şi scenariul, „despre povestea unei supravieţuitoare a holocaustului”.