Skip to main content

Televiziunea românească Cinethronix a început să emită HD. Postul are în grilă documentare despre Gânditorul şi Cultura Hamangia, Cetatea Sucevei, Deportările din Bărăgan, Miracolul de la Maglavit

 
Televiziunea românească Cinethronix a început să emită HD. Postul are în grilă documentare despre Gânditorul şi Cultura Hamangia, Cetatea Sucevei, Deportările din Bărăgan, Miracolul de la Maglavit

Televiziunea de documentare Cinethronix, lansată în România în urmă cu aproape nouă ani, emite HD începând din 11 februarie. Televiziunea este prezentă în lista must carry a posturilor libere la retransmisie pe poziţia 43. 

Publicitate

Printre documentarele cuprinse în grila Cinethronix se numără titluri legate de istoria României precum Gânditorul şi Cultura Hamangia, Cetatea Sucevei, Dracula, Deportările din Bărăgan, Miracolul de la Maglavit sau Vikingii din Dobrogea, alături de subiecte din istoria şi cultura europeană, precum Antoni Gaudi, Sagrada Familia, Palatul Dogilor, Ceasul astronomic din Praga sau Piraţii din Balcani.

Cosmin Nicolescu, directorul şi proprietarul Cinethronix, a precizat că „ acesta este un pas aşteptat de mai mult timp, pentru că, mai ales în cazul unui film documentar, calitatea imaginii este primordială. Pentru moment, mai programăm şi documentare SD, însă sperăm ca în maxim un an toate producţiile vechi să fie grupate în rubrici de cinematecă. La cererea telespectatorilor, ne vom axa producţia pe subiecte legate de istoria României.

Nicolescu a mai adăugat: 

„Referitor la informatiile privind migrarea pe internet a postului Cinethronix si renunţarea la emisia pe cablu, Cosmin Nicolescu a comentat că „nu a fost vorba niciodată despre închiderea postului. Noi vom depune deja cererea de prelungire a licenţei la CNA, pentru că avem deja 9 ani de când emitem.

Platforma Cinethronix este, de asemenea , gratuită, iar conţinutul poate fi vizionat şi la calitate 4K. Migrarea către internet este un pas normal, acesta este viitorul comunicaţiilor de masă, deja majoritatea operatorilor de cablu deţin platforme online cu un conţinut generalist. Nemulţumirea noastră provine de la regulile Regimului Must Carry, care au devenit, în opinia mea, retrograde şi discriminatorii pentru televiziunile de nişă, prin adăugarea în această listă a unui întreg amalgam de televiziuni, de la ştiri la programe generaliste sau muzică, filme artistice, culte sau emisiuni cultural-educative.

Noi am propus o segmentare a televiziunilor pe criterii tematice, unde audienţa să fie comparată pentru posturile din aceeaşi categorie, nu cum se procedează în prezent, la grămadă, defavorizând clar posturile mici şi cu programe culturale. Sperăm ca membrii CNA să ne sprijine în demersul de a modifica prevederile Art. 72 din Legea Audiovizualului, aşa cum au promis.” 

Citeşte şi: 

Televiziunea de documentare Cinethronix se va lansa pe 20 iunie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus