Skip to main content

CONCURS RADIO. Radio Guerrilla vrea să se extindă în 18 localităţi, dar îşi doreşte în special Clujul. Vrea să lanseze şi două noi radiouri, Grandioso şi Biom

 
Adrian Popescu şi Mihai Dobrovolschi
Adrian Popescu şi Mihai Dobrovolschi

Concurs Radio la CNA. Societatea care deţine Radio Guerrilla a intrat în concursul de frecvenţe radio cu cereri de noi frecvenţe, dar şi cu două noi proiecte pe care ar vrea să le dezvolte în Bucureşti. 

Publicitate

Astfel, pentru Radio Guerrilla a solicitat 18 frecvenţe noi în oraşe precum Cluj

Postul vrea să mai dezvolte şi proiectele Grandioso, un radio cu muzică clasică, şi Biom, post cu tematică educaţional-culturală, cu 38% producţie proprie. 

Radio Guerrilla a fost reprezentat la CNA de doi dintre acţionarii majoritari ai postului de radio, Mihai Dobrovolschi (vedeta postului) care are 45% din societate, şi Adrian Popescu, managing partner, omul care se ocupă de zona de marketing şi administrativă, care are tot 45% din societate. Radio Guerrilla mai are nouă acţionari minoritari, toţi oameni din echipa postului de radio. 

Adrian Popescu:

„Credem cu tărie în produsul nostru editorial unic, rafinat în 21 de ani, credem în noile proiecte aşa că am decis să participăm la concurs. Credem că ascultătorii din noile oraşe pentru care concurăm au nevoie de Radio Guerrilla. Credem că Radio Guerrilla are nevoie de ascultătorii din oraşele respective. 

Credem că piaţa are nevoie de cele două noi proiecte pe care le propunem, de nişă, Radio Grandioso şi Radio Biom. Avem dorinţa, convingerea, avem resursele să facem ceea ce vă propunem. Credem că binele învinge dar trebuie ajutat puţin.”

Popescu le-a mai spus membrilor CNA: „Suntem singurul post de radio independent relevant, sută la sută românesc şi neafiliat unui trust. Suntem într-o competiţie teribilă pentru continuitat cu cele cinci trusturi de radio uriaşe care îşi împart piaţa radio din România, care deţin fiecare câte două, trei reţele naţionale, o mulţime de frecvenţe. Au forţa financiară, au sprijin, au know how, majoritatea fiind deţinute de jucători media din străinătate. 

Noi suntem un post de radio românesc sută la sută, care este într-o competiţie în fiecare zi cu aceste trustruri care reuşesc să colecteze majoritatea veniturilor de pe piaţa de publicitate, aplicând reţete facile de audienţă.”

Popescu a mai subliniat că sunt sigura reţea de radi din România care nu are emisie în Cluj, după 21 de ani. „NU ar fi frumos ca binele să învingă şi în Cluj?”

Despre Grandioso şi Radio Biom, Adrian Popescu a explicat că sunt două proiecte editoriale, „nu de mass-market, nu de audienţă facilă”. 

Mihai Dobrovolschi:

„Clujul rămâne o gaură de acoperire pentru noi şi un public care ne aşteaptă. Demografic vorbin, este publicul nostru. 

Celelalte două proiecte sunt ca şi celelalte proiecte ale noastre, provenite din nevoile noastre. Noi aşa gândim. Nu ne gândim ce ne place să ascultăm. 

Ne-am adus aminte că am vizitat un anume oraş, nu contează, şi am ascultat un radio care dădea doar muzică clasică, dar spunea şi o poveste despre fiecare. Adică, o aşeza într-un context istoric, poate nişte ştiri de semi-tabloid dar despre compozitori, despre cearta dintre ei sau cum s-au ajutat. Făcea foarte accesibilă muzica clasică şi o transforma în ceva uman. 

Am zis să facem un radio de muzică clasică, dar care să şi educe, cu aceste poveşti”

Adrian Popescu: „Vrem să difuzăm muzica clasică într-un format mai prietenos, mai puţin scorţos.” 

Despre Biom, al doilea radio pentru care Guerrilla ar vrea o frecvenţă de Bucureşti. 

Dobrovolschi:

„Eu am o nouă pasiune, cercetarea ştiinţifică, şi din acest motiv am şi cunoscut oameni, profesori, medici, cu care am putu vedea ce se întâmplă real în sistemul de sănătate şi sănătatea noastră tuturor. Ne-am gândit că ar fi foarte bun un radio care ar putea mediatiza ultimele descoperiri, filtrate prin metoda ştiinţifică, filtrate prin oameni care au foarte multă tradiţie şi expertiză în anumite domenii.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus