Skip to main content

Ediţii speciale la Radio România Cultural de Ziua Naţională a Radioului. Liana Stanciu şi Bogdan Şerban, în dialog cu Daria Ghiu la emisiunea Oraşul vorbeşte

 
Ediţii speciale la Radio România Cultural de Ziua Naţională a Radioului. Liana Stanciu şi Bogdan Şerban, în dialog cu Daria Ghiu la emisiunea Oraşul vorbeşte

Ediţii speciale de Ziua Naţională a Radioului. Pe 1 noiembrie 2024, de Ziua Naţională a Radioului, Radio România Cultural are musafiri de la radiourile private.

Publicitate

Daria Ghiu, realizatoare emisiunii Oraşul vorbeşte îi va avea invitaţi pe Liana Stanciu (Magic FM şi TVR), Mihaela Dedeoglu (moderatoare de emisiuni culturale de la RFI) şi Bogdan Şerban (Radio Guerilla).

Emisiunea Oraşul Vorbeşte se va auzi pe 1 noiembrie, de la ora 10.00, la Radio România Cultural. Pe 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, a fost difuzată prima emisiune radiofonică din ţara noastră, cu anunţul: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!”.

Tot pe 1 noiembrie, la Dimineaţa Crossover, de la ora 7.00, Maria BALABAŞ şi George GÎLEA vor vorbi despre ultimii 10 ani ai Radio România Cultural. Cum sunau emisiunile şi cum s-au transformat ele? Vor fi amintite proiecte  peciale pe care le-a avut RRC-ul, cum ar fi StoryMania.

Apoi, va fi adus în discuţie felul în care au prins contur proiectele mai recente, legate de evenimentele din ultimii ani, precum: Raised to be freeMonica Lovinescu 100Veneticii şi Arhechipuri.

Ce subiecte vor fi abordate la emisiunea Oraşul vorbeşte?

Cei trei vor vorbi cu Daria Ghiu despre pasiunea lor comună, radioul, despre evoluţia şi viitorul lui, dar şi despre lucruri care ţin de cariera lor de oameni de radio, precum: ce înseamnă să fii jurnalist de radio, dacă s-au simţit sau nu dezavantajaţi de faptul că ascultătorii le ştiu doar vocea şi nu îi recunosc întotdeauna pe stradă, întâmplări inedite din viaţa de prezentator.

De asemenea, vor vorbi şi despre rolul şi substanţa informaţiilor culturale, despre felul în care sunt ele receptate de un public din ce în ce mai orientat spre comercial, dar şi despre cum se fidelizează ascultătorii de radio.

Radu Croitoru, manager RRC:

“Concurenţa este necesară pentru a oferi publicului produse premium. Radioul şi televiziunea trebuie să înţeleagă faptul că singura armă împotriva streamingului este calitatea. De aceea, suntem încântaţi că, pentru prima dată în istoria radioului din România, RRC invită la aceeaşi masă oameni care luptă pentru a cuceri acelaşi segment de public, din păcate nu foarte numeros.

Le mulţumim colegilor de la radiourile care au acceptat invitaţia noastră, înţelegând din gestul lor, preocuparea comună pentru convingerea oamenilor de a  crede în continuare în FM.”

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus