
Un atac public, urmat de scuze publice. Horia Ivanovici, patronul Fanatik, a revenit asupra criticilor dure pe care i le-a adus gazetarului Cristian Tudor Popescu, pe tema festivalului „Beach, please!” şi îşi recunoaşte greşeala: „Am construit, fără să vreau, un fake-news”.
Totul a pornit de la o afrimaţie atribuită greşit lui CTP, conform căreia gazetarul ar fi luat apărarea festivalului Beach, Please, eveniment la care au participat peste 150.000 de tineri, şi care a fost în centrul criticilor mai multor persoane publice.
Ivanovici a explicat: Chiar înainte de podcast, nişte „binevoitori” m-au informat/dezinformat asupra unei aşa-zise poziţii infame desfăşurate sub brandul CTP. Ca la fotbal, m-am dus după fentă! Şi dă-i, şi bălăcăreşte-l pe dl. Cristian Tudor Popescu preţ de vreo 2 minute… da, într-un acces de convulsie morală.
Am gemeni, încă mititei, şi m-au revoltat multe văzute la „Beach, please”. Dar ideea că un senior, o autoritate în domeniu, pe a cărui carte de vizită a scris mereu „moralitate”, poate să gireze imoralitatea de la Costineşti, asta chiar m-a dezechilibrat! Ceva de genul: „Cum? Nu cred! Până şi CTP-ul?!”
CTP, reacţie: N-AM SPUS, N-AM SCRIS, NICIUN CUVÂNT, NICIO SILABĂ
După ce respectiva declaraţie atribuită lui CTP a fost comentată în termeni duri de Horia Ivanovici şi Mitică Dragomir, gazetarul Cristian Tudor Popescu a publicat o declaraţie în care dezminte totul, într-un text intitulat „Cum mănânc suflete de copii”.
„Aşa ceva n-am trăit vreodată în viaţa mea de gazetar. O minciună mai neagră decât bezna minţii, un nigredo putrefact, o black hole.
Subsemnatul Cristian Tudor Popescu N-AM SPUS, N-AM SCRIS, NICIUN CUVÂNT, NICIO SILABĂ, VIRGULĂ, PUNCT despre festivalul „Beach, please!”. Cum să scriu despre un eveniment la care n-am fost prezent, şi de la care nici măcar imagini la televizor n-am văzut, căci eram într-o perioadă de reducere a cantităţii zilnice de informaţii înghiţite, din motive de sănătate”, afost reacţia lui CTP.
Care a fost declaraţia atribuită lui CTP şi cui i-a aparţinut de fapt
Citatul cu care a fost citat în mod greşit CTP a fost următorul:
„Muzica, într-adevăr e urâtă. Dar era necesară muzica pentru anii ăştia. E o descătuşare! E un strigăt de revoltă al generaţiei”.
În realitate, acesta i-a aparţinut doctorului Cristian Andrei, potrivit unei verificări a lui Horia Ivanovici.
După reacţia lui CTP, Ivanovici a recunoscut eroarea. Citase, de fapt, o declaraţie a psihoterapeutului Cristian Andrei, publicată pe platforma republica.ro, dar fără nicio legătură cu CTP.
Ivanovici: „E ca la Radio Erevan, bicicleta era trotinetă, şi, de fapt, i-a luat-o, nu i-a dat-o… În fine, nu caut atenuante, am comis-o!”
În final, jurnalistul Fanatik anunţă că a cerut scoaterea de pe YouTube a fragmentului în cauză şi îşi cere scuze publice gazetarului.
„În concluzie, îmi cer scuze public d-lui Cristian Tudor Popescu, am rugat colegii să şteargă bucata video cu pricina de pe Youtube, etc şi mă ofer voluntar să fiu copil de mingi la următorul meci de tenis al distinsului gazetar pe care l-am NEDREPTĂŢIT. O merit!”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro