Jurnaliştii din presa locală şi naţioală pot participa la cea de-a doua ediţie a Academiei de Jurnalism de Mediu. GRF+ şi ECOTECA lansează al doilea modul din programul Reporting: Climate, ediţia a II-a.
La acest modul pot participa gratuit atât jurnalişti din toată ţara, cât şi creatori de conţinut în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face prin completarea formularului acces\nd acest LINK.
Programul lansat de agenţia GRF+ şi asociaţia ECOTECA îşi propune să ofere jurnaliştilor şi creatorilor de conţinut instrumentele necesare pentru a aborda în mod profesionist şi cuprinzător subiecte de mediu şi sustenabilitate.
În această toamnă, programul se întoarce cu un format îmbunătăţit, teme noi şi perspective actuale ale experţilor, punând accent pe calitatea şi specializarea recunoscută a acestora.
Speakerii au cunoştinţe în gestionarea resurselor de apă şi a apelor uzate, protejarea apelor dulci în organizaţii internaţionale, şi managementul proiectelor majore din domeniul infrastructurii apei.
Sezonul începe cu modulul „Managementul apei" pe 19 septembrie, şi acoperă 2 teme importante: Gestionarea sustenabilă a resurselor de apă şi impactul său asupra societăţii şi Tehnici şi tehnologii pentru economisirea şi reciclarea apei.
Următoarele teme acoperite vor fi:
- Managementul apei
- Offline, în Bucureşti – 19 septembrie - Gestionarea sustenabilă a resurselor de apă şi impactul său asupra societăţii
- Online – 25 septembrie - Tehnici şi tehnologii pentru economisirea şi reciclarea apei
- Eficienţă energetică
- Offline, în Bucureşti – 24 octombrie - Eficienţa energetică în clădiri şi infrastructură urbană
- Online – 30 octombrie - Tehnologii inovatoare pentru eficienţa energetică: studii de caz şi bune practici
- Economie circulară
- Offline, în Bucureşti – 14 noiembrie - Principiile economiei circulare şi aplicarea lor în industrie şi societate
- Online – 19 noiembrie - Implementarea economiei circulare: soluţii practice şi studii de caz
Irina Ciocan-Stănescu, CEO GRF+:
„Comunicarea responsabilă în domeniul crizei climatice ar trebui să fie deja în fişa de post a oricărui comunicator – de la inflaţia de mesaje de mediu uneori, avem acum datoria să dezvoltăm acţiuni constructive, care pot creşte mobilizarea în mod concret.
Programul Reporting: Climate reprezintă o soluţie colaborativă pentru consolidarea unei comunităţi de jurnalişti şi creatori de conţinut pregătiţi să abordeze teme de mediu într-un mod profesionist, documentat şi responsabil.”
Raul Pop, Director de Programe la Asociaţia ECOTECA:
„Este esenţial ca publicul să înţeleagă complexitatea problemelor de mediu şi să fie informat despre soluţiile disponibile, mai ales în contextul actual.
Am ales să abordăm în această toamnă teme importante precum gestionarea resurselor de apă, eficienţa energetică şi economia circulară, subiecte esenţiale pentru viitorul nostru.
Prin colaborarea cu experţi şi practicieni, oferim jurnaliştilor instrumentele necesare pentru a explora în profunzime aceste teme, a le înţelege provocările şi rolul diverselor instituţii, pentru a deveni adevăraţi ambasadori ai schimbării.”
Participarea în programul Reporting: Climate este gratuită pentru jurnalişti şi creatori de conţinut, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face prin completarea formularului de la adresa: https://ecoteca.ro/proiecte/reporting-climate-2024#formular-de-inscriere.
Academia de jurnalism de mediu Reporting: Climate este susţinută de BCR în calitate de partener fondator, alături de Coca-Cola HBC România (CCHBC), în calitate de partener al celei de-a doua ediţii.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro