Skip to main content

Minutul Paginademedia, cu Jamila: "TV-ul a intrat de ceva ani într-o zona de cancan, de pâine şi circ care mie nu-mi place deloc". Urmăreşte Românii au talent

 
Minutul Paginademedia, cu Jamila: "TV-ul a intrat de ceva ani într-o zona de cancan, de pâine şi circ care mie nu-mi place deloc". Urmăreşte Românii au talent

"TV-ul a intrat de ceva ani într-o zona de cancan, de pâine şi circ care mie nu-mi place deloc", spune Jamila în interviul oferit pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Geanina Staicu Avram, cunoscută în online ca Jamila, este unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari. Geanina a început proiectul Jamila Cuisine în 2012. La momentul actual se apropie de 1000 de reţete şi are 1,73 de milioane de abonaţi pe YouTube.

Jamila pregăteşte încă două proiecte pentru acest an şi deja lucrează la cea de-a doua carte de bucate.

Când a pornit canalul de YouTube Jamila Cuisine, Geaninei i se vedeau doar mâinile:

"Când mi se vedeau doar mâinile mă bucuram de avantajul de a fi „invizibila”, adică de a nu fi recunoscută pe stradă.

După ce am apărut am pierdut acest avantaj, însă am câştigat foarte multă dragoste din partea celor care mă urmăresc. După cum era normal, mi-am câştigat şi antipatia unora." 

Jamila urmăreşte împreună cu fetiţa ei talent show-ul Românii au talent şi animaţii de pe platforma Disney+.

"Mă uit cu fetiţa mea la Românii au talent. În rest ne uităm mai mult la animaţiile Disney de pe Disney+."

Când era mică, vloggerul culinar se uita la emisiunea Surprize-surprize, cu Andreea Marin şi asculta muzică:

"Urmăream emisiunile de divertisment, aşa cum era Surprize-surprize şi ascultam muzica pe MTV şi AtomicTV."

Ce serial preferă? De unde se informează pentru reţete? La ce emisiune se uită şi cum se pregăteşte ea pentru filmare, aflaţi în interviul Minutul Paginademedia.ro.

  • TV sau YouTube?

YouTube pentru că în online ai posibilitatea de a alege conţinutul pe care doreşti să-l consumi. TV-ul a intrat de ceva ani într-o zona de cancan, de pâine şi circ care mie nu-mi place deloc.

  • Radio sau podcast?

Podcast pentru că-mi place să-i şi văd pe cei pe care îi ascult.

  • Facebook sau Instagram?

Facebook pentru că este prima reţea socială pe care am activat şi de care mă leagă multe amintiri.

  • Ştiri sau emisiuni?

Emisiuni, dar şi pe acelea le urmăresc foarte, foarte rar.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Nu mă uit la ştiri.

  • De unde te informezi cel mai des? (TV, online sau print)?

Cel mai adesea mă informez din online, însă urmăresc doar ceea ce mă intereseaza şi evit zona de mondenităţi.

  • De unde te informezi pentru reţete? 

Cel mai mult mă bazez pe cărţile de bucate, însă caut şi informaţii pe site-urile din afară sau pe YouTube. Nu am nişte nume pe care le pot da, pentru că nu am niciunul preferat. Depinde de fiecare reţetă.

  • Când ai citit ultima dată un ziar/revistă?

Sincer, nu-mi amintesc cănd am citit ultima dată o revistă sau un ziar. Prefer carţile.

  • La ce te uitai la TV când erai mică?

Cînd eram mică mă uitam la telenovele (de la care am învăţat spaniola ca toţi cei din generaţia mea) urmăream emisiunile de divertisment, aşa cum era Surprize-surprize şi ascultam muzica pe MTV şi AtomicTV.

  • Dar acum?

Acum mă uit cu fetiţa mea la Românii au talent. În rest ne uităm mai mult la animaţiile Disney de pe Disney+.

  • Ce vlogger culinar preferi? 

Îmi plac foarte mult, Nigella Lawson, Ina Garten, Ree Drummond.

  • Serial preferat?

Criminal Minds.

  • Emisiune preferată?

Is it cake?

  • Cât de des postezi pe reţelele sociale?

Cam de trei ori pe săptămână postez reţete noi, dar repostez zilnic din cele vechi.

  • Blog sau vlog?

Vlog pentru că iubesc tot ceea ce înseamna conţinut video.

  • Câte reţete ai acum pe canal?

Ne apropiem de 1000 de reţete.

  • Ai pornit acest proiect în 2012, iar la început ţi se vedeau doar mâinile. Cred că toată lumea era curioasă să o vadă pe Jamila. Cum a fost momentul în care ai apărut?

Când mi se vedeau doar mâinile mă bucuram de avantajul de a fi „invizibila”, adică de a nu fi recunoscută pe stradă.

După ce am apărut am pierdut acest avantaj, însă am câştigat foarte multă dragoste din partea celor care mă urmăresc. După cum era normal, mi-am câştigat şi antipatia unora. 

  • De ce ai pus numele Jamila şi nu Geanina?

Am ales Jamila pentru că era numele cu care mă striga una dintre matuşile soţului meu din Maroc si pentru că la momentul la care m-am apucat de reţete voiam să gatesc exclusiv reţete marocane. Mi se părea că Jamila e mai aproape de Maroc decât Geanina. 

  • Credeai că Jamila Cuisine o să aibă aşa mare succes?

Nu, n-am crezut niciodată asta. Am crezut că va rămâne la stadiul de a le arăta cunoscuţilor mei ceea ce gătesc.

  • Ai deja două cărţi. Te gândeşti să o scoţi şi pe a treia?

Da, suntem chiar în lucru cu cea de-a treia.

  • În acest moment, Jamila are un nou proiect sau pregăteşte ceva special pentru comunitatea ei?

Da, în acest moment avem în pregatire mai multe proiecte, două dintre ele chiar pentru anul acesta.

  • Câte ore filmezi o reţetă în funcţie de complexitatea ei?

Cea mai simplă reţetă durează cel puţin şase ore, iar cea mai complexă a durat 14.

  • Ai pe cineva care te ajută să faci curăţenie după ce termini filmarea?

Da, am două maşini de spălat vase pe care le încarc de fiecare dată pe ambele.

  • Ştiu că înainte testezi reţetele şi apoi le publici. Aşa faci mereu sau depinde de reţetă?

Da, în proportie de 90% testez reţetele înainte de a le filma.

  • Suntem curioşi să aflăm care este programul tău. Cum te pregăteşti înainte de filmare?

Da, mă pregatesc de fiecare dată. Am grija să am părul spălat în ziua filmării, mă machiez, mă coafez, îmi aleg ţinuta şi chiar şi şorţul. Îmi fac cumpărăturile cu o seară înainte şi îmi sunt livrate în ziua filmării.

Le pregătesc singură şi le verific pentru a fi sigură că nu lipseşte nimic. Urmează apoi filmarea în sine şi partea de post producţie care mai durează încă două zile.

Galerie foto:

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus