
După aproape patru decenii, Anna Wintour renunţă la funcţia de redactor-şef al ediţiei americane Vogue. Ea îşi consolidează în schimb poziţia globală în cadrul gigantului Conde Nast, care deţine Vogue.
Conform informaţiilor publicate de The Guardian, un capitol de 37 de ani se încheie odată cu plecarea Annei Wintour de la cârma cele mai cunoscute reviste de modă din lume. Anunţul a fost făcut de Wintour în cadrul unei întâlniri cu echipa sa, precizând că un succesor va fi ales în curând, iar acesta va raporta direct către ea.
„Când am devenit redacto-şef al revistei Vogue, eram dornică să arăt o versiune nouă pentru o revistă de modă americană. Acum, cea mai mare bucurie o găsesc în a sprijini noua generaţie de editori pasionaţi”, a explicat Wintour.
37 de ani de transformări
Sub conducerea Annei Wintour, Vogue US a devenit un simbol al puterii editoriale, influenţând tendinţele modei, culturii şi chiar politicii globale. Din 1988, de când a preluat funcţia de redactor-şef,Wintour a reuşit să transforme o revistă de modă într-un adevărat imperiu, combinând pe copertă supermodele cu celebrităţi globale, de la Oprah Winfrey la Kim Kardashian, notează The Guardian.
Ascensiunea ei a inspirat filme celebre precum „The September Issue” şi „Diavolul se îmbracă de la Prada”, transformând-o într-un brand global.
Această mutare, care vine într-un moment de schimbări majore în rândul grupurilor media tradiţionale, nu înseamnă o retragere totală a Annei Wintour. La 75 de ani, ea îşi păstrează şi îşi consolidează rolurile de director editorial global Vogue şi chief content officer al întregii companii Condé Nast.
În noua sa poziţie, Wintour va coordona toate ediţiile internaţionale Vogue, dar şi alte publicaţii de top din portofoliul grupului, precum Vanity Fair, GQ şi Wired. Mutarea sa vine la scurt timp după ce l-a numit pe Mark Guiducci la conducerea globală a revistei Vanity Fair, o altă decizie cheie ce conturează viitorul Condé Nast.
Potrivit analiştilor, retragerea din activitatea editorială zilnică de la Vogue America ar putea fi un prim pas strategic al gigantului media pentru a pregăti terenul pentru era post-Wintour, asigurând o tranziţie lină şi o viziune proaspătă pentru viitorul presei glossy.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Trimite un comentariu