Tranzacţia a ajuns la final. Orange a preluat televiziunea, internetul şi telefonia fixă de la Telekom. Valoarea finală a ajuns la suma de 295,6 milioane euro, după cum anunţă cele două parţi.
Orange are acum 54% din acţiunile Telekom România Communication (fostul Romtelecom). Restul de acţiuni, 46%, sunt deţinute de statul român.
„Echipele celor două companii vor dezvolta pentru clienţii români un portofoliu de servicii convergente fix-mobil cu acoperire extinsă pentru internet fix, conţinut TV mai variat şi conectivitate mobilă Orange”, spun cei de la Orange.
Tot Orange mai anunţă şi că:
„Telekom Romania Communications este parte a grupului Orange, funcţionând în continuare ca o companie de sine stătătoare, subsidiară a Orange România”, notează într-un comunicat de presă.
Ieri, Consiliul de administraţie al Telekom Romania Communications l-a numit pe Andrei Popovici în funcţia de CEO al Telekom Romania Communications. Andrei Popovici a fost timp de 6 ani în echipa Telekom România, ocupând în ultimii 4 ani poziţia de Director executiv de vânzări locale şi operaţiuni clienţi.
Liudmila Climoc îşi va continua în funcţia de CEO al Orange România.
Nu în ultimul rând se mai anunţă că:
„Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistenţă, cât şi servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă şi televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienţi ai săi.
De asemenea, va gestiona infrastructura de reţea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică şi ce conectează în jur de 3 milioane de gospodării”, conform aceluiaşi comunicat.
De asemenea, fostul Romtelecom mai avea o bază de clienţi - 916.000 - la serviciile convergente fix-mobil, care vor fi preluate, de asemenea, la Orange.
„ Aproximativ 916.000 de clienţi cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în reţeaua Orange.
Serviciile mobile pentru aceşti clienţi sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications.
Transferul între cele două reţele mobile se va petrece gradual şi toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienţi”, explică cei de la Orange.
Compania-mamă rămâne cu fostul Cosmote
Compania-mamă a Telekom va rămâne, în ţară noastră, doar cu operaţiunile de mobile (fostul Cosmote). OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A., după cum se anunţa anul trecut.
În ceea ce priveşte suma încasată din această tranzacţie, OTE spune că:
„OTE estimează distribuirea către acţionari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare şi răscumpărări adiţionale de acţiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este aşteptată în cursul anului 2021. OTE va reveni cu detaliile relevante”, conform unui anunţă.
Citeşte şi: Telekom vinde jumătate din fostul Romtelecom, către Orange. Păstrează zona de mobile
Citeşte şi: Comisia Europeană a aprobat intrarea Orange în acţionariatul Telekom, dar cu anumite condiţii
Citeşte şi: Schimbare. Posturile TV Telekom Sport trec la Orange România
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Comentarii