Skip to main content

VIDEO. Paula Seling: „Participasem de şase ori la Eurovision şi nu am trecut. A şaptea oară am reuşit cu Ovi. A fost visul meu”. Podcast produs în Studioul Paginademedia

 
VIDEO. Paula Seling: „Participasem de şase ori la Eurovision şi nu am trecut. A şaptea oară am reuşit cu Ovi. A fost visul meu”. Podcast produs în Studioul Paginademedia

VIDEO. Produs în Studioul Paginademedia. „Participasem de şase ori la Eurovision şi nu am trecut. A şaptea oară am reuşit cu Ovi să câştigăm finala naţională şi să mergem la Oslo”, a povestit Paula Seling la podcastul Conversaţii care schimbă vieţi, un produs al asociaţiei Women for a Better Society, găzduit de Alina Ilioi şi realizat în Studioul Paginademedia. 

Publicitate

Întrebată de jurnalista Alina Ilioi ce ar transmite unei femei care simte că şi-a ratat chemarea, Paula Seling a dat exemplul ei cu partciparea la Eurovision.

„A fost visul meu (...). Aşa şi atunci, pentru mine Eurovision a fost o dorinţa de a atinge un vis şi am tot mers mai departe.”

De exemplu, "Eu mă duc la cununie", scrisă de Eugen Mihăescu pe text din folclor. Aceea a fost o piesă făcută pentru Eurovision, dar din păcate nu a mers mai departe”, a mai povestit solista la podcastul realizat la Pagina de media.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision în Oslo (Norvegia), în 2010. Ei au cântat piesa Playing with Fire şi s-au clasat pe poziţia a treia. De asemenea, ei au mai participat şi în 2014 la concursul european Eurovision, care a avut loc la Copenhaga (Danemarca), unde au ocupat locul 12.

România nu participă nici în acest la Eurovision. "Vom participa atunci când vom reseta relaţia cu producătorii", a spus şeful TVR, Dan-Cristian Turturică, într-un interviu pentru Paginademedia.ro

Podcastul Conversaţii care schimbă vieţi este găzduit de jurnalista Alina Ilioi. Seria de interviuri este produsă în Studioul Paginademedia.ro pentru organizaţia Women for a Better Society.

Interviul video integral cu Paula Seling, dar şi alte episoade, pe contul de youtube.

Studioul Paginademedia.ro are în portofoliu o serie de produse video, dar şi audio:

- Podcastul SuperTeam Romania, cu Andrei Nourescu, proiect care se difuzează atât online, cât şi pe canalul TV Euronews România - aici, detalii despre Super #Team România cu Andrei Nourescu

Podcastul "Ai puţin timp", găzduit de Cornel Ilie, de la Vunk:

- Proiectul special 30 de ani de Trooper, cu o serie de podcasturi despre istoria formaţiei rock

- O serie de altfel de discuţii: MindsetCoaching.ro a lansat seria Interviurile IKIGAI, conversaţii cu sens despre viaţă, carieră şi valori

- Un podcast audio care a ajuns pe canalul public de radio din SUA: "Şi românii plâng". Un podcast produs în Studioul Paginademedia, pe canalul de limbă spaniolă al Serviciului Public de Radio din SUA

Podcastul Eu şi copilul meu, pentru fundaţia Autism Voice. Un episod, aici: "Limbajul educaţional e încă la nivel de anii 80. Avem mulţi profesori care nu îşi doresc să fie la catedră"

VIDEO. Paula Seling, despre Eurovision:

Mai multe detalii despre facilităţile oferite de Studioul Paginademedia.ro şi despre cum îl puteţi închiria pentru proiecte video şi de podcast, aici.

Paula Seling şi momentul Eurovision:

„Niciodată nu e prea târziu să faci ceea ce crezi că este menirea ta. Întrebarea de ce nu ai făcut-o până acum este pentru că, probabil, nu ai fost suficient de pregătită.

Şi vă dau un exemplu. Până să câştigăm Ovi şi cu mine finala românească de la Eurovision, eu participasem de şase ori la acest concurs şi nu am trecut. A şaptea a oară am reuşit cu Ovi să câştigăm finala naţională şi să mergem la Oslo.

Deci practic e un travaliu şi eu am înţeles după aceea. În niciuna dintre celelalte dăţi anterioare eu nu fusesem pregătită pentru aşa o responsabilitate, aşa un stres, aşa o sarcină uriaşă.

Până atunci, cumva, eram genul de om care mai plecam urechea la critici şi inclusiv la laude. Dar atunci am înţeles, nu mă ajută cu nimic. Sunt aici, ce trebuie să fac? Să intru în cantonament, să găsesc cea mai bună versiune a mea, să dăruiesc tot ce am mai bun în momentul ăsta.

Şi dacă cineva o să-mi spună vai, ce prost, ce nasol, nu mă ajută cu nimic. Da asta în perioada de pregătire până la finala de la Oslo. Dacă lumea zice, ce piesă proastă, vezi ce? Eu ce mai pot să fac? Asta e piesa, a fost aleasă, trebuie să merg cu ea mai departe.

Mă ajută cu ceva faptul că citesc comentariile oamenilor care spun ce piesă proastă? Nu. Mă ajută cu ceva comentariile care spun, mamă, sunteţi minunaţi, sunteţi fantastici? Nu mă face decât să stau şi să mă culc pe o ureche.

Lucrurile astea le-am dat la o parte. N-am mai intrat pe internet toată perioada de pregătire. Am rămas în cantonament, mergeam la maestra mea în fiecare zi, cântam piesa de 100 de ori. Nu chiar de 100 de ori, dar de foarte multe ori pe zi, că să mă pregătesc fizic şi mental pentru această uriaşă provocare. Şi a fost o alegere foarte bună. Niciodată nu este prea târziu. Nu ţi-ai ratat chemarea (...).”

Cum a găsit determinarea să continue la Eurovision?

„A fost visul meu (...). Aşa şi atunci pentru mine Eurovision a fost o dorinţa de a atinge un vis şi am tot mers mai departe. Când aveam câte o piesă frumoasă, zicem asa-i bună de Eurovision, de multe ori au venit propuneri de la diverşi compozitori, pe vremea când eram în vogă aşa. Aveam 19-20 de ani, am primit nişte piese foarte frumoase, de exemplu, care sunt reper în cariera mea.

De exemplu, "Eu mă duc la cununie", scrisă de Eugen Mihăescu pe text din folclor. Aceea a fost o piesă făcută pentru Eurovision, dar din păcate nu a mers mai departe.

Marius Ţeicu mi-a dat o piesă pe care am făcut-o în duet cu băieţii de la Talisman, pe atunci. Eduard Cârcotă mi-a făcut o piesă pe care a cântat-o cu Provincialii. Au mai fost şi momente în care am scris eu personal piesele. Au fost muşte dăţi.”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus