Sorin Bontea, întors la MasterChef, despre schimbările din emisiune şi propria lui evoluţie în cei 11 ani de la începutul show-ului. „Pentru mine, MasterChef din toamnă e un nou început”.
Paginademedia.ro a fost pe platourile de filmare MasterChef şi aduce detalii din culise.
Întrebat de unde vin emoţiile pentru noul MasterChef, Sorin Bontea ne răspunde: „Pentru că o iau iarăşi de la început. MasterChef nu mai e la fel ca acum 11 ani, nicio legatură cu nimic.”
Sorin Bontea: "Lumea are mai mult acces la informaţii. Au învăţat să gătească, ştiu bine să gătească. Pasionaţi bărbaţi, foarte mulţi care gătesc pentru iubite prietene, mame, acasă, ceea ce e foarte tare."
Luni, pe 1 iulie, a fost prima zi de filmare a noului sezon MasterChef cu noii bucătari Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu. Emisiunea se pregăteşte de sezonul cu numărul nouă.
Într-un interviu pentru Paginademedia, Chef Sorin Bontea mărturiseşte că a devenit mai indulgent şi că apreciază mai mult participanţii pasionaţi, dar mai puţin profesionişti, dorind să le ofere sprijin pentru a-şi păstra entuziasmul. Bontea subliniază că rolul unui chef este să „îi înveţe pe cer care vor să înveţe”.
De asemenea, mastercheful observă că lumea culinară a evoluat. Un progres deschiderea bărbaţilor spre bucătărie, pe care şi-l asumă, împreună cu Chef Scărlătescu şi Chef Dumitrescu: „Eu cred că noi trei am făcut chestia asta”.
Altul fiind vocabularul, îmbogăţit de cuvinte precum „plating”, „blender”:
„Poate să spună cineva ce vrea. Noi, de la bucătari, cum eram numiţi pe vremuri, acuma toţi suntem chefi, ceea ce e foarte frumos. Am introdus denumiri, un vocabular, preparate, ingrediente şi aşa mai departe. Da, s-a evoluat foarte mult.”
Ce spune Sorin Bontea despre MasterChef de atunci şi Masterchef de acum?
„Sincer şi eu abia aştept să văd cum va fi. Ai cuvântul meu că nu ştiu cum voi fi. Nu ştiu, emoţiile sunt mari, ce a fost acum 10-11 ani nu mai are legătură ce va fi acuma. Totul s-a schimbat, eu m-am schimbat, au trecut anii peste mine, am devenit mai indulgent, mai înţelept, sper, şi chiar şi eu sunt curios ce se va întâmpla, cum va fi.”
Care este aspectul său preferat la MasterChef?
„Ce îmi place la MasterChef este că sunt concurenţi care sunt doar pasionaţi de bucătărie, nu sunt de meserie. Şi cred că au o şansă foarte bună să dovedească ceva. Avem exemple foarte bune, cum e Pietriceanu, cum e D'Artagnian, Dexter, Casnica. Au afaceri şi, uite, au succes şi cred că oricare dintre ei poate poate să facă asta.”
Nu riscă cei care sunt doar pasionaţi să îşi piardă complet pasiunea dacă sunt abordaţi prea dur?
„Concurenţii pot sta, oarecum, liniştiţi pentru că nu-i muşcăm, în primul rând. În al doilea rând, ştim că sunt doar pasionaţi de bucătărie. Asta am şi spus mai devreme, că a trecut timpul, ştii? Şi o să ne dăm mai indulgenţi un pic, nu o să muşcăm din ei. Eu sper că vin aici şi învaţă ceva. Mie întotdeauna mi-a plăcut, nu ştiu dacă aţi observat.
De-a lungul timpului, întotdeauna mi-a plăcut să am tineri pe lângă mine care sunt pasionaţi de bucătărie şi să-i învăţ câte ceva. Adică ce am ştiut eu, i-am învăţat.”
A fost vreun moment în care ai spus „Asta nu o voi mai face niciodata. Nu o să mă mai comport aşa”?
„Nu m-am gândit niciodată că nu voi mai face aia sau aia nu. Eu fac ceea ce simt în momentul ăla. Adică mă comport natural, aşa sunt eu. Poate că am greşit? Da, să mă ierte, dacă am greşit cu ceva cuiva. Dar nu, nu voi schimba nimic. Ăsta sunt eu cu bune, cu rele aşa cum sunt. Poate greşesc? Da, cine nu mai greşeşte în viaţă?”
De ce să se uite lumea la MasterChef?
„Lumea să se uite la MasterChef acum în toamnă pentru că noi suntem frumoşi, deştepţi şi modeşti.”, încheie râzând.
VIDEO. Sorin Bontea, prima zi de filmare pentru MasterChef 2024