Documentarul „Enigmele României” se pregăteşte de întâlnirea cu telespectatorii. Producţia, care este realizată de staţia locală History Channel şi prezentată de Marcel Iureş, va avea premiera la 29 octombrie. Până atunci, Paginademedia.ro vă prezintă în exclusivitate trailer-ul, cu primele imagini video din documentar, dar şi o parte din distribuţie. Gigi Becali, patronul clubului FCSB, şi fostul preşedinte Emil Constantinescu sunt pe lista celor care au oferit interviuri cu informaţii despre enigme.
Serialul documentar „Enigmele României" este format din 6 episoade a câte 30 de minute şi explorează mistere şi enigme din istoria ţării noastre.
Printre enigmele tratate de realizatorii documentarului se numără cea despre locul în care se află mormântul lui Vlad Ţepeş, cea despre cauza morţii lui Mihai Eminescu, cazul tablourilor dispărute în urma „marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu, misterul iahtului Ostara – o navă cu o comoară de aur a unor nobili ruşi, care au fost găsiţi ucişi aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolşevici şi minunea de la Maglavit.
Marcel Iureş, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din România, despre rolul din „Enigmele României". „Este o emisiune intrigantă”, spune artistul, care este şi fondatorul şi directorul Teatrului ACT din Capitală (din 1995).
Producătorul documentarului este John M. Florescu, fiul istoricului Radu Florescu, care a studiat istorie, politologie, filosofie şi economie la Boston College şi la Oxford. A fost jurnalist la Associated Press în Paris şi la Boston Globe în SUA şi are în palmares interviuri cu şase preşedinţi ai Americii..
VIDEO. Marcel Iureş: „Cu toţii îl cunoaştem pe marele poet naţional Mihail Eminescu. Dar ştim noi în ce condiţii a murit?”
History Channel a publicat primele imagini video din noul documentar.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.roMarcel Iureş: „Istoria nu e mereu aşa cum pare sau aşa cum ni se pare. Şi nici aşa cum credem că o şti. Cu toţii îl cunoaştem pe marele poet naţional Mihail Eminescu. Dar ştim noi în ce condiţii a murit? Securitatea comunistă, care era peste tot, a plătit să ştie absolut tot, dar n-a putut să spună, nici până în ziua de astăzi, cine a furat, de fapt, tablourile de la Muzeul Brukenthal... Sunt Marcel Iureş şi vă invit la enigmele Românied